22.2 C
New York
vasárnap, május 29, 2022

Waxok világa

Sziasztok,

ebben a hónapban a waxok világában kalandoztam. Az egész mixed médiából ez a technika a kedvencem, imádom amikor a csupa fekete alapból a waxok kiemelik a domborulatokat.

Alapvetően úgy gondolom, hogy ez egy elég könnyű technika, mégis sokan félnek belekezdeni. Én mindenkit csak bátorítani tudok, próbáljátok ki, nagyon izgalmas! 😊

Az egész tényleg csak annyiból áll, hogy a kiválasztott alapra felragasztjátok a kitalált kompozíciót, majd fekete gessoval alaposan lekentek mindent, figyelve a részletekre és az eldugott kis helyekre is. Száradás után érdemes több szögből átnézni, mert a kipukkanó légbuborékok miatt sokszor világos kis pöttyök maradnak az alkotáson, ezeket újra át szoktam festeni. Nagyon fontos, hogy a teljes száradást meg kell várni a folytatás előtt, sehol ne maradjanak nedves részek.

Ezután következik a csoda, a waxok világa. 😊 Szebbnél szebb waxok állnak már rendelkezésünkre Virág jóvoltából, én sokszor alig tudok választani, annyira gyönyörű mind. Van amikor csak egy színnel dolgozom és van amikor kettővel, akár hárommal is –  ez az aktuális kedvemtől és az adott alkotás stílusától függ. 

Én a waxot ecsettel szoktam felvinni, körkörös mozdulatokkal – van külön kimondottan erre a célra tartott ecsetem, mert képtelenség kimosni belőle – de ha nincs erre a célra külön eszközötök vagy sajnáljátok az ecseteket, akkor tökéletesen megteszi egy kisebb darabokra felvágott mosogatószivacs is, ezzel is el lehet érni a kívánt hatást. 

Szép napot és örömteljes alkotást kívánok mindenkinek!

Ezeket a termékeket használtam:

Előző cikkCapri tag
Következő cikkMese, mese, mátka…

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,337KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink