18.8 C
New York
péntek, május 27, 2022

Vitorlásra fel!

Végre megérkezett a nyár és hozzá a játék is Tengerész stílusban. Szerintem mindenki imádja a tengert és természetesen a rajta ringó csodaszép hajókat, mindegy, hogy kis csónak, vagy vitorlás, vagy pl. egy motoros yacht.

Férjem gyerekkorától kezdve sokat vitorlázott és hajózott, és a mai napig szerelem ez számára, … a lányokat úszáson is azzal biztatja, hogy azért kell megtanulniuk úszni, hogy mehessenek vitorlázni, és a csodás öblökben hajóról ugrálhassanak a vízbe. 🙂 Lehet nincs is ez már olyan messze, hiszen gyorsan elszalad az idő. Mostani emlék megőrzésem sem tegnapról szól, hanem már 11 éve történt vitorlázásról, amikor a barátok összefogtak és elmentek egy hétre Horvátországba vitorlázni. Párom tériszonyát hátrahagyva mászott fel az árbócrúdra, és még onnan is készített fényképet!

Ezt a képet, meg egy pihenőset kiragadva a sok közül, készítettem el ezt a dekort. Alapnak az ismert Ribba keretet használtam. A hátlapot és az oldalakat Mintay Marina kollekció egyik lapjával borítottam, amit előtte stencileztem. Sajnos ebből a csodás iránytűből szinte semmi sem látszik, pedig nagyon mutatósra sikeredett ezzel a háttérrel. A fényképek alá is a Marina kollekció papírjait, és kevés bordázott fehér kartont használtam. Miltonkapoccsal szegeztem faléces hátteret, ami mögé vágókéssel készítettem kivágatokat. Sok géz és virágboltból vásárolt hálószerű szalag imitálja a tengerészhálókat, amikbe bele-bele akad egy-egy kagyló, vagy egy kis tengeri csoda. A nagy horgonyt is vágókéssel készítettem, többször vágtam ki kartondobozból a formát, majd ezeket összeragasztva, lefestve, papírral borítva, stencilezve illesztettem a dekorációba. Használtam még a Marina kollekció kivágó ívének az elemeit és pár darab csodálatos primas illetve 49market-es virágot is. A palackpostás chipboardot egy kagylóhéj darabra rögzítettem és úgy illesztettem a helyére, így tartást is kapott a vékony díszecske és csodás háttere is lett. Amikor összeállt a kép, akkor jöhettek a szemcsés díszítőelemek a moodboard színeivel összhangban. A végén még egy kis fröcskölés és elkészültem a művel, a férjem pedig nagyon örült az ajándékának. (Tudom a keret kívül elég steril maradt, de ez is az ő kérése volt, …én nem bánom, sőt! Örülök, hogy szereti! )

Ez a havi játék nagyon-nagyon testhez álló szerintem Mindenkinek, így használjátok ki és alkossatok szépeket magatok és családotok örömére!

Érdekel a mixed media? Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,332KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink