22.2 C
New York
vasárnap, május 29, 2022

Vendégalkotónk: Szilágyi Marianna

Temesfői-Szilágyi Marianna vagyok. Boldog családban élek férjemmel és két tündér, 4 és 9 éves kislányommal, akik szintén imádnak kézműveskedni.

A scrapbook kb. 3 éve került be a látókörömbe, amikor egy véletlen kapcsán (tudom nincsenek véletlenek ☺) állandóan egy sizzix reklám videója jelent meg a gépemen, … amit aztán születésnapi előzetesnek meg is kaptam.  Elsőként a lányaimnak vágtam ki mindenféle cukiságokat, majd képeslapokat készítettünk és jöttek a kisebb-nagyobb albumok magunknak, majd ajándékba is – persze én többnyire csak a lányoknak asszisztáltam 😉 (sokszor nincs ez másként még most sem).  Közben felfigyeltem a különböző scrapcsoportokra, lehetőségekre, és az emlékmegőrzés ezen sajátságos formájára. 2017 évben próbáltam elmenni egy-egy klubra, tanfolyamra hogy testközelből érezzem ezt a levegőt, feltöltöttem egy-egy munkámat az éppen aktuális havi kihívásokra  és persze sok-sok videót is megnéztem estimese gyanánt. Év végén találkoztam személyesen Virággal; nagy élmény volt vele közösen alkotni. Részt vettem a 2018. január végi scraptáborban, ahol nagy örömömre személyesen is megismerkedtem azon scrapperekkel is, akik munkái engem is inspiráltak és előre lendítettek.  Kezdőként nagyon nagy örömmel fogadtam a Sugallatos stílusgyakorlatokat, mely minden hónapban újabb és újabb kihívás elé állít engem.

A múlt havi stílusgyakorlat   SHABBY CHIC stílusban történő alkotás volt, amit nagyon szerettem és élveztem – igaz ezt is az utolsó pillanatban az utolsó estén sikerült elkészítenem. // Hát igen, .. sajnos ilyen utolsó pillanatos emberke vagyok, de akkor aztán mindent beleadok és határidőre kész leszek.// Örömömet és boldogságomat csak az emelte még az égig, hogy a havi eredményhirdetésen az én munkám került kiválasztásra. Nagyon boldog voltam, el sem akartam hinni, hogy ennyire tetszett nektek és még most, a sorok írása közben is izgulok, hogy vendégalkotóként mit is tudok nektek mutatni, fog –e nektek tetszeni.

Szóval Ready – Set – Goooooooooooooo!!! Belevágtam. Kihívás volt a javából .. én  rózsaszín, virágos, tündéres világban élek és most jött ez a maszkulin stílus – ami fekete, szürke,  barna és nagyon elegáns, férfias. A sugallatos táborban fotócserés oldalra készítettem elsőnek ilyen sötét színű oldalt, amivel igencsak kiléptem a „komfort zónámból”  és most még ez is, … Mivel nagyon szerettem volna elkészíteni, egy egész éjszakás képkeresgélés után jutott eszembe, hogy az esküvői készülődés képei közül válogassak, hiszen ott van olyan fénykép a férjemről, ahol nem lógnak rajta a lányok és igazán elegáns is.  (Minden esküvő előtt állónak – pl. Dóra, Emese.. . – ajánlom, hogy készítsetek készülődős fotókat is, mert pl. ilyen esetben is nagy segítségetekre lehet. Jó móka ! )) Na, kitérő után … a fénykép végre előkerült , loptam magamnak egy egész hosszú estét, és elkészítettem ezen oldalamat.

Próbáltam a kemény férfias vonalat kicsit magamhoz finomítani úgy, hogy a kihívás moodbordjának minden részletét szem előtt tartva készítettem az oldalt.

Az oldalhoz a 7 Dots Studio papírjaiból válogattam, az alaplap a csodálatos Until Dawn kollekció kivágóívének a hátulja lett (igen, beáldoztam a sok szép mintát), amit Ayeeda átlátszó gessoval kentem le, majd a széleit repesztőpasztával kezeltem (táborban tanultam és nagyon megszerettem:-) . A címet kivágtam és bár nem látszik, mindenki nagy kedvencével a repesztős bélyegzővel tintáztam össze.   Stencileztem és a háttér kialakításánál használtam még a csodálatos hatású szivárvány porok barna és fekete duo változatát és Ayeeda szürke színű kréta mistjét is. A fényképek alá 6*6-os tömbök (untildawn és nature walk és hazy days) lapjaiból rétegeztem. A képeket kivágatokkal, ezen papírokból általam készített levélágakkal, színezett tortacsipkével, chipboarddal és csodás ajándékokkal igyekeztem kiemelni. Milyen ajándékokról is van szó? Táborban Mónitól kapott tüll került a fő fotóm alá, Szandrától kapott csodás csipkevirágot a szürke misttel megfestettem és azt is elhelyeztem. Virág ajándéka a technika megmutatása volt, amit használtam a szóró gyöngyök, darák és pelyhek felhelyezésekor. Azt már szerintem ebben a csoportban senkinek sem kell mondani, hogy az egészet Magic ragasztóval rögzítettem, illetve varrógéppel egy alapkartonra körbevarrtam. Én szeretem így, mert a sok festés és vizezés ellenére is tartást ad az oldalnak. A címfeliratot  ezüst színű splash tintával festettem meg ünnepivé téve az eseményt. A végén pici nyomdázás, pár matrica és ezüst valamint fekete misttel történő pöttyözéssel fejeztem be az oldalt. Férjem szerint „egész jó lett”, így hát bízok benne, hogy legalább kicsit nektek is tetszeni fog! ☺.


Köszönöm a lehetőséget a bemutatkozásra!  Nagyon nagy öröm Titeket ismerni, veletek egy közösségben lenni!

Amiket használtam:

Unitl Dawn kollekció

Átlátszó gesso

Repesztő paszta

Fekete Duo szivárványpor

Barna szivárványpor

Szürke kréta mist

Gel medium

Magic ragasztó

Stiches öltések chipboard

Aall and Create bélyegző no.50

Aall and Create bélyegző no.10

Ezüst Splash tinta

Fekete-grafit gyöngyház mist

Előző cikkTravel the world
Következő cikkLégy önmagad!

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,337KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink