15.7 C
New York
csütörtök, május 26, 2022

Vendégalkotónk: Szilágyi Marianna – Vintage Tündérmese

Sugallatos csapat havi stíluskihívása most a Vintage! Szeretem, hogy havonta mindig más stílusban próbálhatjuk ki magunkat, és mindig változatos, más-más színű, struktúrájú és stílusú oldalak készülnek el így havonta. Igen ám, de számomra ez is újdonság volt, még egyetlen oldalt sem készítettem ezidáig ebben a stílusban és törtem is a fejem, hogyan kezdjek hozzá… 

Számomra mindig egy fotó az első és ennek hangulata, mondanivalója határozza meg a díszítést. Jelen esetben, azt hittem nem is lesz ide illő képem, aztán mégis: Anyósom, aki mindig csodálja a munkáimat ☺ egy kérésemre csodálatos fényképekkel állított be hozzánk, elhozta a kedvenc fényképeit, amit még anyukájától kapott emlékbe és azokat adta ide nekem, hogy készítsek szép vintage oldalt. Kiválasztottam egyet, ami, ahogy kiderült, neki is a legkedvesebb volt: a nagymamája Inci van rajta, annak unokahúgával – kb 110 éves fotó!! Hááát, mondanom sem kell, megfogni is féltem, nehogy kárt tegyek benne! és még ezt tegyem egy oldalra… !! Hiába mondta, hogy bátran használjam, úgyis szép lesz az eredmény… mégsem az eredetivel alkottam, hanem készítettem róla egy másolatot… biztos, ami biztos alapon. (Van is egy fotó, amin az eredeti fotót is mutatom az oldal mellett.) 

A fotó tehát adott volt, tündéri szépségek, kedvenc és mesebeli emlékek… és ehhez adódott a vintage, ami számomra a moodboard alapján sok-sok barnát, aranyat és csipkét jelentett eleganciával, nemességgel fűszerezve.

Alapnak a Vintage Moment készlet szépséges lapjai közül választottam egyet és annak 6*6-os lapjaival, kivágóívével valamint a 7dots studio Nature walk készlet lapjaival, csipkékkel és Scrapiniec Fantasma – kicsi keretek chipboardokkal rétegeztem és díszítettem körbe a fotót. Használtam tortacsipkét is, amit előtte megfestettem. Természetesen a rétegezés előtt alapoztam az oldalt átlátszó gessóval, Dandelions stencillel és Ayeeda Modell pasztával stencileztem, pecsételtem többek között az AALLand Create 50-es bélyegző szettjével, majd a kedvenc szivárvány porokkal és a 13arts vízfesték barnáival folyattam egy kicsit a színeket az oldalon. A csipkéket felvarrtam az oldalra, majd az egészet egy barna alapkartonra – mert én így szeretem, – hogy tartást adjon a „domborműnek” (ahogyan anyósom ezt nevezi ☺ ) 

A rétegezés amikor összeállt jöhettek a virágok, az üveggolyók, a pelyhek, a darák, a szórók és az arany csillámok is, amiket Ayeeda Gel Mediummal ragasztottam, vittem fel az oldalra . A címet arany színű Ayeeda Splash! csillámos tintával festettem. A végén még egy kis paca gyöngyház és kréta hatású mistekkel, meg egy kis pecsételés még ahova szükséges volt, pár matrica és elkészült.  

Az oldal természetesen anyósom ajándéka lesz, bízok benne, hogy tetszeni fog neki is! 

És mivel van több fotóm, és rájöttem tetszik nekem is a vintage (barna ide vagy oda ☺ ), lehet még készül pár hasonló oldal … 

Készítsetek ti is ilyet, próbáljátok ki magatokat ebben a stílusban is: megéri, mert csodaszép a végeredmény! 

Temesfői-Szilágyi Marianna – Manna

Felhasznált anyagok:

Vintage Moments papírkészlet
Vintage Moments kivágóív
Fantasma kicsi keretek chipboard
Szivárványpor
Vízfesték szett
Dandelions Stencil
Ayeeda Modell Paszta
AALL and CREATE bélyegző szett no.50
Gyöngyház mistek
Ayeeda Patina Effekt mist
Kréta hatású mistek
Ayeeda Splash csillámos tinta olivazöld
Darák
Mini üveggolyó
Ragasztó

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,330KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink