18.8 C
New York
péntek, május 27, 2022

Vendégalkotónk: Szántai Szilvi

Sziasztok!

Szántai Szilvi vagyok, hamarosan másfél éve lesz, hogy scrapbookozom. Főként albumokat, ezen kívül kikapcsolódásként art journal oldalakat készítek. 2017 elején találkoztam Virág egyik mixed media alkotásával, és utána rögtön jelentkeztem is a „Mixed Media papírzacsi album” néven futó tanfolyamára, ahol a csapattól az alapokat sajátíthattam el.

Imádtam az erős, határozott színvilágot, amivel alkottak, így én is azokkal indítottam. Azóta rájöttem, hogy egyáltalán nem tudok bánni ezekkel a színekkel, jó néhány ilyen oldal rejtőzik a fiók mélyén, ugyanis a legnagyobb túlzással sem tudom azt mondani rájuk, hogy pont így akartam. Még akkor sem, ha nincsenek szabályok. 😀

Aztán lifteltem Sztarenszki Szilvi egyik halvány pasztell csodáját, amit jó néhány követett, és akkor vált egyértelművé, hogy ezek a színek, festékek, mistek azok, amelyek között otthonosabban, könnyebben, és ami a legfontosabb, boldogabban mozgok (és amiket nem tudok véletlenül sem túltolni. :D).

Szóval, amikor megláttam a januári kihívás moodboardját, egyből azt mondtam magamnak, hogy „ezt tuti nem”. A színeivel sem tudok bánni, steampunkot sem próbáltam soha, és nem is terveztem, hogy valaha is kipróbálom. 🙂 Úgyhogy, amikor megtudtam, hogy decemberben, életemben először kiemelt alkotó lettem, teljesen kétségbe estem. 😀 Néhány óra múlva vettem egy nagy levegőt, és a mottóba kapaszkodtam, ami nagyon tetszett első pillanattól kezdve.

„Don’t watch the clock; do what it does. Keep going.” (Sam Levenson)
„Ne nézd az órát, tégy úgy, mint az óra. Haladj tovább.”

Erről szólt az életem 2017-ben. Az órás idézet pedig egyértelművé tette, hogy órát fogok átalakítani. Ilyen volt:

Szomorú arcot vágva nézett rám, amikor szétszedtem. 😀

Beférkőzött az agyamba az a gondolat, hogy milyen szépséges lenne, ha világos pasztell színeket használhatnék hozzá. Gondoltam kipróbálom csak egy kicsit. Lealapoztam fehér gessoval, türkiz szivárványport vízben feloldottam, befújkáltam itt ott. Nagyon tetszett, biztosan el fogom készíteni úgy is.

Nem vártam sokat, nem törölgettem le a világos árnyalatot, lefújtam barna misttel, ami a türkizzel keveredve olivás színre kezdett hajazni. Ezért szórtam rá még türkiz szivárványport, befújtam vízzel, és örömmel konstatáltam, hogy az történik, amit szeretnék. Amíg száradt, a Hazy Days kollekció egyik papírjából kivágtam egy, az óra hátuljába pontosan illő kört. Erre ragasztottam néhány számot, a kollekció kivágataiból, és még egy kis rozetta, iránytű és fogaskerék chipboardot. Kapott egy kis zsineget, majd az Aura Rosa egyik átlátszó matricáját ragasztottam rá. Az óra üregébe középre szintén egy Hazy days matrica került, a belső oldalára pedig egy mehendi bordűr chipboard.

Ezután száraz ecsettel átkentem az óra külsejét bronz selyemporral. A szélére ragasztgattam a chipboardokat, amelyeket acrylic liquid mediumba kevert selyemporral festettem meg, majd száradás után átpacsmagoltam azzal az olivára hajazó színnel, amit a mist és a szivárványpor keveréséből kaptam.

Végül bevallom, hogy nagyon szerettem készíteni, élmény volt, és köszönöm a lehetőséget, megtiszteltetés, hogy vendégalkotó lehettem. 🙂

edf

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,332KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink