20.9 C
New York
kedd, augusztus 16, 2022

Vendégalkotónk: Partl Anett

Sziasztok kedves alkotók!

Köszönöm Nektek, hogy ebben a hónapban a Sugallatok vendégalkotója lehetek. Partl Anett művészet rajongó vagyok. Alkotóként is igyekszek mutatni ebből a szeretetből azoknak akik fogékonyak a kreatív, szép, olykor nem szép, de egyedi alkotásokra. Csodás remekek születnek a Sugallatos alkotóktól, inspirációval megtöltve a napokat. Nekem nagy öröm minden alkotást megnézni és annyira érdekesnek találom, ahogy ugyanazon témát más-más alkotó hogyan dolgoz fel. Úgy gondoltam, ebben az évben elkészítem mind a 12 alkotást, akkor is ha új vagy kihívást jelent. Bár az art journal áll hozzám a legközelebb, de a papír, a színek, textúrák szeretete miatt olykor a scrapbookos alkotások is izgalmas kihívást jelentenek. Jelentős mennyiségű art journal oldalt készítettem az elmúlt évek során, nemcsak az alkotás szabadsága vagy a különböző technikák kipróbálása miatt, hanem lélekmelengető tevékenységként is alkalmaztam.

Az altered art, mint átváltoztatott alkotás, kicsit nehezebb feladatnak bizonyult. Első körben kimerítettem az altered art kategóriát magamban egy újragondolt, díszített régi lemezzel. De mint vendégalkotó, arra inspiráltam magam, készítsek valami olyat amit ritkán szoktam. Így egy hexagon alakú shadow box született meg. Bár a megadott szempontok egyben korlátokat is szabtak az alkotásban, de igyekeztem beépíteni minden kért elemet.

Hogy is készítettem?

A hexagon fa forma egy regi doboz oldalfala, amire kisebb keresés után leltem rá. A doboz alját egy vastagabb karton papír erősítette, így nem volt nehéz megválni tőle. Először fehér gessoval kentem át, hogy biztos elfedje a fafelületet, majd kékre festettem. A hátoldalra, ami egykoron a doboz aljaként funkcionált, vastag doboz karton vágtam méretre, hexagon formára. Ezt az oldalt úgy díszítettem mint önálló háttérkép, absztrakt elemekkel, fehér gesso alapozással, barnás, kékes festék megfolyással, distress festékkel. Az éppen arra az üres helyre váró mintás, kékes rizspapírt ragasztottam a háttérre még izgalmasabbá téve a textúrát. Majd model pasztával egy szöveg részletet kentem a stencilen át a kartonra, így nemcsak a kéz érintésével észlelhető domborulat maradt a papíron, hanem a szem is könnyen feltérképezheti a kis kiemelkedést.

A háttér festék száradása alatt a hexagon formába faágakat kerestem, azok végeit méretre fűrészeltem, majd beillesztettem a dobozba egyenként, mint egy miniatűr erdő kiragadott részletét. A faágakat kék-fehérre csíkoztam, meghagyva a fa hatást kellő mennyiségben, amiatt hogy annak textúrája megtörje a csupa kék festék dominanciáját.

Utolsó fázisként érkeztek a díszítő elemek, Tim Holtz papír babák, amely tagjaiból kialakult a Craft family, mint alkotó család. Crafték, bár merev, komoly arccal tekintenek a világra, igazi mesterek, szeretnek festeni, fúrni-faragni, mérni és minden kreatív dolgot elkészíteni. Őket helyeztem díszített környezetbe, virágokkal, kis cég táblával, Tim Holtz ideology elemekkel jelezve, kik ők. Az átalakított dobozzal, mint altered arttal igyekeztem a felsorolt elemeket (kék szín, rizspapír, hobbi, képek) beépítve egy örömteli alkotást hozni Nektek.

Fogadjátok szeretettel!

 

Felhasznált termékek:

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,434KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink