18.8 C
New York
péntek, május 27, 2022

Vendégalkotónk: Orbán Ildi

Eredeti szakmámat tekintve színházi fodrász vagyok. Az elmúlt 10 éveben budapesti színházakban dolgoztam de az utóbbi időben, mióta a világjárvány Magyarországra is eljutott a tevékenységeim a színházakban akadoztak, idővel abba is maradtak.  A családi cégben kezdtem el bontogatni a szárnyaim mikor találkoztam a bútorfestéssel és annak elkezdési lehetőségével egy kedves ismerősöm által. Körülbelül egy éve kezdtem bele ebbe a tevékenységbe. Legnagyobb motivációm benne, hogy kifejezhetem magam a bútorokon színekkel, stílusokkal és díszítő elemekkel. Korrigálhatom, javíthatom a hibáikat. Új lehetőséget adhatok régi bútoroknak az átalakulással. A kreativitásom beköltözhet mások otthonába. Ez az, ami  igazán feltölt. 


Gondolkodj Zöldben. 


Kínosan ideje múltnak gondolt Retró bútort újítottam fel. Ugyanis, ez a stílus visszalopakodott a mai lakberendezésbe. Klasszikus tervezés alapján gyártottak, így vonalaik beilleszthetőek vagány indusztriális, eklektikus vagy minimál enteriőrbe. A lakberendezési ötletek között megjelenő retró vonal illik a fenntarthatóság keretrendszerébe is, hiszen régebbi tárgyakat, bútorokat használhatunk fel újra, átalakítva, modernebb környezetbe ültetve. Érdemes finom pasztellszíneket használni nyugalmat árasztó lakóterekért. Így tettem én is. Olívazöld színt választottam ami határozott és impozáns.  Egy csipetnyi halvány rózsaszín és kék kiegészítést is kapott ami inkább már csak a dekorációban jelenik meg a virágszirmokon. A lábakon és a bútorok belsejében hagytam érvényesülni a natúr fát a természetes hatásért. Kiegészítésképpen a fogantyúkat arany színűre színeztem ami nagyon elegánssá teszi és leheletnyi fényt ad nekik.Összességében nagyon vidám éjjeliszekrény pár született. 


Rövid elkészítési folyamat:

Az éjjeliszekrények szerkezetileg stabilak voltak viszont a vastag, külső lakk réteg  sérült volt több helyen, az élvédők leváltak. Ezt pótolva, kijavítva csiszoltam 2-3 különböző erősségű papírral. Portalanítottam, tisztítottam. Következett a festés amit ecsettel készítettem. Két réteg tökéletesen fedett.
Dekorációnak a Re-Design with Prima Rose & Rouge transzferfóliát választottam a fiókokra. Fóliát gyakran választok dekoráláshoz mert nagyon sokoldalú, használata kis tapasztalás után gyors és egyszerű. 

A fogantyúk és zsanérok a Re-Design-Decor Wax-Eternal-al frissültek. Kedvenc tulajdonsága ennek a terméknek nekem az illata. 🙂

A külső réteget átlátszó waxal zártam a matt felületért. 

Hasonló pasztellszínekben gondolkodol?🤔Tökéletes választás lehet a Vintage Paint- Antique Green
A Vintage Paint- Moss Green 
vagy a Vintage Paint – Faded Rose.
(terméklinkeket ld. a poszt végén található listában)

Előző cikkSugallatok Könyvkuckó – február
Következő cikkPeace

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,332KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink