20.9 C
New York
kedd, augusztus 16, 2022

Vendégalkotónk: Marjánné Tóth Tünde

Marjánné Tóth Tünde vagyok, és a Tim Burton témájú kihívásra készült alkotásommal nyertem el, hogy vendégalkotó lehettem a Sugallatoknál. A 90-es évek vége felé fedeztem fel magamban azt az erős késztetést, hogy nekem hobbi kell, amiben kiélhetem az alkotni vágyásom. A rajzolgatás nem volt elég, festegetni szerettem de  ahhoz nem voltam elég ügyes, és akkor jött a decoupage. Nagy szerelem, ami mind a mai napig tart, de kerestem a megújulást, valamit ami kicsit 3 dimenziós és elérkeztem a mixed-media-hoz, ami valahogy egyenesen hozta magával a scrapbook-ot is. A nagy áttörést az idei MMM tábor adta, hogy merjek új dolgokat kipróbálni és bátran vágjak bele a régóta dédelgetett scrapbook papírjaimba. Mert amúgy egy hörcsög vagyok, mindent bespájzolok, gyűjtögetek, és egyébként papír mániás is vagyok! Szóval köszönöm DT-s csajok, hogy megkaptam tőletek a kezdő lökést és örülök, hogy itt lehetek veletek.


A Tim Burton-ös kihívásnál azt gondoltam ennél nehezebbet kitalálni nem lehet, aztán jött ez a Tengerész stílus és örvendeztem neki, de jó, milyen kis könnyed téma. Hát nem! Amikor kiderült, hogy én lettem a vendégalkotó még örültem, aztán neki láttam az alkotásnak, és itt el is akadtam. Végül utolsó napra csak sikerült kicsikarni magamból ezen művet. A határidők olyan kis szorongatósak ugyebár. Előpakoltam az összes szóba jöhető papírt és pakolásztam őket egymásra, egymás mellé, míg egyszer csak megjött az ihlet és innentől szabad utat adtam az ollónak ecsetnek és az alkotó energiáknak. Az alapot a Wabi-sabi kollekció sötétkék papírja adta, amire stencileztem faerezet mintát gesso-val, majd a gesso-s mintát átfestettem a 13 arts vízfesték-kel halványkékre, végül fehér akrilfestékkel csíkosra-kopottasra festettem a hátterem. Erre rétegeztem további 3 scrapbook papírt, amiknek a szélét megtépkedtem, gyűrögettem, és bélyegzőfestékkel antikoltam. Ezután kivágtam a felkerülő virágokat, tengeri herkentyűket és egyéb díszítő elemeket, felsorolni se tudnám hányféle scrapbook papírom bánta. Választottam fotót, és elkezdtem összeállítani a művet. Mindent a Magic ragasztóval ragasztottam. Végül felragasztás után szinte minden elemét átgyűrögettem, hogy dimenziót adjak az alkotásnak.


Nagyon jók a kihívások, hónapról-hónapra rávesz arra, hogy alkossak és ezzel együtt a feldolgozásra váró képek kupaca is apad lassacskán, bár soha el nem fogy.


Előző cikkNyuszi-muszi
Következő cikkBalatoni kalandok

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,434KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink