31.4 C
New York
szombat, május 21, 2022

Vendégalkotónk: Lengré Vica – cicás képeslapok

 Lengré Vica vagyok, és vendégalkotóként februárig képeslapokat fogok mutatni nektek itt a blogon. Nagyon köszönöm Virágnak, hogy bevett a csapatba, megtiszteltetés, hogy itt lehetek.:)

Körülbelül egy éve készítek lapokat, de régóta scrapbookozom. Tavaly decemberben kezdődött minden, amikor menhelyes licitalbumba küldtem néhány példányt, hogy ezzel tegyem kicsit szebbé az árva kutyák karácsonyát. Januárban arra gondoltam, készítek havonta egy lapot, hogy ne legyen sok majd egyszerre karácsonykor, aztán mire észbe kaptam, már heti több lap került a dobozomba, és nem tudtam abbahagyni. Higgyétek el, a képeslapkészítés addiktív: a gyors sikerélmény garantált, erre pedig könnyű rászokni.:D

A shopba nemrégiben felkerült néhány AALL and Create bélyegzőszett, ezek a készletek tökéletesek kártyakészítéshez. A decemberi kiválasztottunk a 17. számú, macskás pecsét, karácsonyi, cuki, szuper a minősége, más nem is kell.:) Alig vártam, hogy a kezem közé kaparintsam.:)

Két képeslapot készítettem nektek: egy egyszerűbbet és egy icipicit bonyolultabbat.

Az első laphoz mentaszínű distress inkkel ombre hatásúra színeztem a kártya frontját. Ehhez blending toolt érdemes használni, abból is a kerek fejűt, amivel szépen el lehet mosni a tintát a papíron. Spricceltem rá egy kis vizet, hagytam egy fél percig majd leitattam a papírról, és megcsodáltam a kis pöttyöket, amiktől sokkal karakteresebb lett a hátterem.:)  A bélyegzőkészletben nagyon tetszik, hogy többféle arcot készíthetünk a macseknak, én most a nagyszeműt választottam, ezzel pecsételtem egy macskát és egy mikulássapkát is. A satyekot piros Tombow ecsetfilccel színeztem, majd bordóval árnyékoltam kicsit. A cicc szürke distress inkkel készült, kis pinkkel pöttyöztem neki pofit. Ez még cukibbá teszi az arcocskáját, ugye?:) Amikor ezzel elkészültem, éles kis sziluettollóval körbevágtam mindent, keskeny fehér szegélyt hagyva. Előkaptam a Big Shotot és vágtam egy közepes méretű polaroid keretet, ebbe helyeztem bele a figurát, kicsit ferdén, hogy kapjon a kártya egy kis játékosságot. Az íven lévő meeeow feliratot mindenképpen bele szerettem volna építeni a lapba, így mögé írtam egy “-y”-t tűfilccel, és el is készült a gratulációm: egy kicsit raccsolós, macskás merry christmas.:) Végül összeállítottam a lapot: kétoldalú ragasztóval ragasztottam fel az elemeket, a mikulássapka alá pedig egy darab dekorgumit is rétegeztem, hogy kiemelkedjen a síkból. Végül a frontot a kártyaalapra ragasztottam, így el is készült az első lap.

A második képeslapnál szerettem volna egy kis flikkflakkot, trükköt, és mivel a macsek szemből és hátulról is ott van a bélyegzőíven, adta magát, hogy valamilyen spinner megoldáson gondolkodjam. Először is pecsételtem egyet mindenből, a cica most mosolygós, elégedett arcocskát kapott. A mikusipkánál kipróbáltam a mirror stampinget, hiszen szükségem volt egy tükrözött példányra is belőle, hogy a cicaháthoz ragaszthassam. Ehhez a motívumot  fóliára pecsételtem, majd a papírra nyomkodtam a tintát a fóliáról. A kép nem lesz tökéletes, de ne ijedjetek meg, alkoholos tűfilccel pillanatok alatt áthúzhatók a vonalak. Kifestettem a figurákat, ehhez most is Tombow-t és distress inket használtam, de ez a macska vörös lett. Imádom! 🙂 A Big Shottal vágtam egy kis hullámos bannert a feliratnak, majd egy darab washival egymáshoz erősítettem a kártya frontját és alapját, és egy ovális nyílást vágtam mindkettőre. Ha kétszer tekeritek át a szendvicset, a gép simán megbirkózik a dupla papírral.:) Körbevágtam a figurákat, majd felragasztottam a sapkákat kétoldalú ragasztóval. A cica eleje és háta nem stimmel tökéletesen, de ne törődjetek ezzel, nem fog látszani. Az egyik oldal hátulját végigragasztottam kétoldalúval, jó sűrűn, a közepére fektettem egy fehér cérnát, olyan tíz-tíz centi túllógó résszel alul és felül is, majd ráragasztottam a másik oldalt. Alakul a spinnerünk.:) A kártya alapjára a kivágott ovális rész alatt és felett is tettem egy réteg kétoldalút, kifeszítve ráhelyeztem a cérna végeit, majd még egy réteg kétoldalú következett. Ezt jól megnyomkodtam, hogy tartson, majd ráragasztottam ez előlapot, arra pedig a bannert a felirattal. Végül már csak meg kellett színeznem az alap belső oldalát, ami a macsek mögött látszik: ezúttal türkiz distress inkkel maszatoltam, majd a szélekre tettem egy kis sötétkéket, megspricceltem, felitattam, elkészültem.:)

Remélem, nektek is annyira tetszik ez a cuki macsek, mint nekem, és belefér még az időtökbe Ünnep előtt egy (két :)) képeslap.:) A következő poszttal januárban jövök, szép karácsonyt nektek!

A képeslapon használt bélyegző:

Érdekel a mixed media?
Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!

Előző cikkBelieve in magic
Következő cikkBe joyful

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,319KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink