15.7 C
New York
csütörtök, május 26, 2022

Vendégalkotónk: Kovács Zsuzsa

Kovács Zsuzsa vagyok, a múlt havi tengerész kihívásra készült alkotásommal nyertem el, hogy most vendégalkotó lehetek a Sugallatok blogon, ami nagy megtiszteltetés számomra.

A civil életben, a gyermekvédelemben dolgozom, sok nehéz sorsú családdal és gyermekkel találkozom munkám során, ami sokszor nagy lelki megterhelést jelent számomra. Ezért mindig volt valamilyen hobbim, ami kikapcsol, feltölt, segít a regenerálódásban. Sok mindent kipróbáltam, varrás, kötés, kézimunka, decoupage, ékszerkészítés. Tavaly tavasszal keresztapámat szerettem volna meglepni egy albummal, ennek kapcsán kezdtem el az interneten ötletek után kutatni. Így találkoztam a scrapbookkal, és a mixed mediával, ami addig ismeretlen fogalom volt számomra. Jelenleg keresem az utam, próbálom megtalálni a hozzám leginkább közel álló területet. A precizitás, pontos mérések, „kockaságom” miatt, az albumkészítés kicsit közelebb áll hozzám, de a mixed media teljesen levett a lábamról, szerelem lett első találkozásra.

A provance kihívásra készült alkotásról:

A kihívásra való ráhangolódást, a Kőröshegyi levendulás meglátogatása segítette, ahol barátnőmmel jártam.  Az ott készült fotók közül válogattam az alkotáshoz. Az alap, egy 20×30 cm-es feszített vászon, aminek mindkét oldalát használtam, de a központi része a vászon hátoldala. A koncepció egy a stílusra jellemző hosszúkás, színes spalettás ablak elkészítése volt. Először fehér alapkartonból elkészítettem a spalettát és az ablakkeretet, melyeknek minden elemét fehér gesso-val kentem le. Az alaphoz és a spaletta keretéhez a Mitay-Bloomwille készletének fehér tégla mintás papírját használtam, amit átlátszó gesso-val kezeltem. A spalettákat a 13@rts pastel berry és pearl violet Ayeeda mistekkel színeztem, majd szürke akrillal, száraz ecset technikával próbáltam kopottas hatást elérni. Az ablakkeretet fa mintás bélyegzővel, szürke tintával próbáltam életszerűvé tenni, de a tinta valami miatt összefolyt, ami nem tetszett. Szürke akrillal szintén száraz ecset technikával és fehér gesso-val próbáltam menteni a menthetőt, a széleket szürke tintával húzogattam át. Az alapra az AB studio 162 stenciljével stencileztem, lila tinta több árnyalatával és szürke tintával. A 13@rts On the Wall készletének lilás papírjából vágtam ki egy korsó formát, amit megemeltem, erre került a fotó, aminek a hátteréhez és a kivágatokhoz is a Mintay Dreamer kollekció papírjait használtam, valamint az AB studio Poisonous Flowers kivágó ívét. A kompozíció alá, egy kis géz és sisal is került. A vidékies hangulathoz a Mintay Berrylicious kivágó ívéről a szundikáló cica kivágatát rejtettem el a virágok alá. Végül folyó írással pecsételtem keveset, szóró dísszel és lehullott levendula szirmokkal is díszítettem. A spaletta belső oldalára felragasztottam a Kőröshegyi levendulás emblémáját, és egy pici igazi levendulából készült csokrot. A spaletta elejére egy kiszuperált mágnes kapocsból gombokat ragasztottam.  A vászon „hátoldalát” sem szerettem volna üresen hagyni, ezért ide egy A4-es a levendula mezőről készült fotót ragasztottam, amire felkerült kis emeléssel az ablakkeret. 

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,330KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink