27.5 C
New York
szerda, augusztus 10, 2022

Vendégalkotónk Kovács Viktória

Sziasztok!

 Kovács Viktória vagyok. Mind mixed mediában, mind scrapbook tekintetében teljesen új vagyok, de már régóta szerettem volna kipróbálni az ezekhez kapcsolódó technikákat. Egyébként számtalan hobbim van, leginkább a festés és rajzolás, de minden új dologra nyitott vagyok, ezért is csatlakoztam a csoporthoz 2020 októberében.

 Látva a sok-sok inspirációt, a rengeteg lelkes, segítőkész alkotót, így úgy döntöttem, kipróbálom magam én is ezekben a technikákban.

Az, hogy márciusban én voltam a szerencsés, akit kiemelt alkotóként neveztek meg, annyira meglepett, hogy napokig izgalomban voltam. Mikor teljesen tudatosult bennem a dolog, akkor kezdtem el töprengeni, hogyan is kezdjek az áprilisi feladathoz, mert mint ahogy sem Art Journalt, úgy képeslapot sem készítettem magamtól ezidáig. Tudom, nem kötelező elvárás, de mivel én (sokszor túlzottan is) maximalista vagyok, így nem volt kérdés a tekintetben, hogy milyen irányban kezdjek el gondolkodni.

A filmet már korábban is láttam, de újra felelevenítettem, mielőtt elkezdtem volna az alkotást.

Gyerekoromban is nagyon szerettem cirkuszba járni, már akkor azt gondoltam, hogy ez a szakma is egyfajta művészet sok-sok álommal…. ezt az életérzést szerettem volna a képeslapon megjeleníteni.

Aztán jött a „Jesszus, nincs semmi cuccom, ami a témához illene!” pánik.  Viszont azt is tudtam, idő hiányában abból kell alkotnom, amim van. Szóval kutakodtam, és csak találtam néhány mintát kezdésnek. Közben felmerült bennem, hogy milyen formában lehetne egyedivé tenni az alkotást. Így esett a választás az ún. „spinner card”-ra. Ha kinyitjuk a lapot, középen kissé megpördül a körhinta.

A képeslapot először egy cirkuszi jegy mintájára alakítottam ki. Ehhez az ITD. Collection Carnivale Pierrot in love papírkészletéből használtam anyagot, sőt a legtöbb mintát ebből a készletből vágtam ki.  

A többi részlet kialakításához ezeket használtam: domporító por, szilikon bélyegző (Finnabair – Dot Grunge szilikonbélyegző), 3D ragasztótoll, dekorfólia bársonypor, Sizzix domborítómappa és vágósablonok.

A feliratok Craft O Clock ( Catch a moment II., VI.) szöveges kivágóívből, valamint Tim Holtz-os Idea-ology QUOTE CHIPS Paperie-ból kerültek felragasztásra.

Előző cikkMiss Marple kisszekrénye
Következő cikkJáték az élet

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,430KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink