18.1 C
New York
szerda, május 18, 2022

Vendégalkotónk: Kószóné Miskei Andrea

Kószóné Miskei Andrea vagyok, Szegeden élek férjemmel és két örökmozgó, mindenre kíváncsi kisfiammal.

A scrapbookot és a mixed mediát kb. 3 éve fedeztem fel teljesen véletlenül. Akkoriban itthon voltam a kisebbik fiammal és nagyon szerettem volna megtanulni dekupázsolni. Webshopokat kerestem a neten, mindenhova kattintgattam és egyszer csak azt vettem észre, hogy megállás nélkül minialbumok és mixed media vásznak oktató videóit nézem 🙂 Végül teljesen beszippantott a mixed media világa és szerencsére felfedeztem a Sugallatok blogját és csoportját is, és lehetőségem volt az online tanfolyamokat is elvégezni. Legtöbbször 12”-es oldalakat, vásznakat és altered artot készítek, de mostanában belevágtam az albumkészítésbe is.

Az áprilisi kihívás – maszkulin stílus – elég testhezálló volt nekem, hiszen 3 szuper pasival élek együtt, az oldalaim, albumaim is inkább ezt az irányzatot képviselik. Azért nagyon meglepődtem, így is hogy vendégalkotó lehetek… Főleg, amikor megláttam a májusi kihívást, ami az absztrakt. Vakartam is a fejem rendesen, mert a stílus és a színpaletta is teljesen a komfortzónámon kívül esik, egyedül a mottót éreztem sajátomnak (Jó munkához idő kell), mert nagyon szeretek sokáig szöszmötölni egy-egy alkotáson.

Azt viszont rögtön tudtam, hogy melyik fényképet fogom felhasználni 🙂 A kép tavaly készült, amikor a barátnőmmel elmentünk megnézni a Dalí – kiállítást. Sajnos csak ritkán tudunk találkozni, mivel messze lakunk egymástól, (plusz kisgyerekesek vagyunk mindketten) de mindig megszervezzük, hogy havonta egyszer egy napot együtt töltsünk és kikapcsolódjunk kicsit.

Tehát, fénykép adott, stílus adott, színpaletta adott, vágjunk is bele…

Egy 12”-es alapkartont lealapoztam Ayeeda átlátszó gesso-val, száradás után pedig a sarkakat letakartam maszkoló szalaggal, hogy egy kisebb, elfordított négyzet alakban dolgozzak.

A háttér kialakításához szintén a 13@rts modell pasztájával stencileztem háromszögeket, köröket, geometrikus formákat. Miután megszáradt a modell paszta, felvizezett rózsaszín akrilfestéket és vízzel elkevert lila és sárga selyemport folyattam rá, hogy kiemelje a mintát. De ez még kevésnek bizonyult, így hát fogtam egy fekete tűfilcet és egy alkoholos filcet, és a stencilezett mintákat körberajzoltam vele.

Ezután lila és fekete tintával bélyegeztem is néhány helyre az AALL&CREATE #23-as bélyegzőjével.

Találtam itthon hatszögletű chipboardot, így gyorsan lefestettem őket és felragasztottam (Magic glue-val, természetesen) az oldal tetejétől az aljáig. Amíg száradtak, a 7 Dots Studio Northern Lights papírjaiból vágtam ki néhány hatszöget, a szélüket átrajzoltam feketével és elhelyeztem az oldalon, valamint néhányat a chipboardok közepébe is ragasztottam.

A fényképem hátterének kivágtam egy nagyobb hatszöget az egyik Nothern Lights papírból, alá gézt raktam és felragasztottam. Keretnek a  Scrapiniec Focus nevű keretét választottam. Kicsit szét kellett szednem, hogy a fényképemhez igazítsam, de azt hiszem, ennyi „szentségtörés” belefér, ha az ember lánya mixed mediázik. A keretet szintén lefestettem és gel mediummal felvittem rá a Viola és Arany színű  hologram csillámokat és a fekete csillag konfettit.

Szerettem volna felhasználni a hónap mottóját címként, de végül ezt az ötletet elvetettem, és az Art Journey matricaívből ragasztottam fel a címnek szánt »live, love, create« feliratot. Nagyon szeretem ezeket a matricákat, mert átlátszóak, így bármilyen háttérhez lehet őket használni. A cím köré szintén felvittem a csillámokat és a konfettit, így kicsit kiemeltem azt a háttérből.

Ezután lehúztam a maszkoló szalagot, és éreztem, hogy valami még hiányzik. Kb. a szalag szélességében elkezdtem körbe bélyegezni az oldalt a #40 és a #23 számú AALL&CREATE bélyegzőkkel.

Köszönöm a csapatnak a lehetőséget a bemutatkozásra! Remélem elnyeri a tetszéseteket az én kis absztrakt kreálmányom 🙂

Amiket használtam:

12” alapkarton

Átlátszó gesso

Modell paszta

Figures és Falling Dots stencil

Viola selyempor, Mágikus sárga selyempor

– Bélyegző: AALL&CREATE #23 és #40

Magic glue

Northern Lights papírkészlet

Scrapiniec chipboard: Focus (des.1)

Gel Medium

– Ayeeda hologram csillám: Viola, Arany

Art Journey matricaív

Érdekel a mixed media?
Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!

Előző cikkLehull a lepel
Következő cikkAbstract forever

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,312KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink