18.1 C
New York
szerda, május 18, 2022

Vendégalkotónk: Kószóné Miskei Andrea – avantgard kihívás

Sziasztok!


Ebben a hónapban megint nem hagy minket unatkozni a Sugallatok csapata, hiszen egy szokatlan, és merész stílust hoztak nekünk a kihívásra, ami nem más, mint az avantgárd! Társul hozzá természetesen egy szuper színpaletta is, amibe én speciel rögtön beleszerettem! 
Amennyire ijesztő tud lenni első ránézésre a stílus, legalább annyira szerethető is, hiszen végre egy “kicsit” kiléphetünk a komfortzónánkból. 
A fénykép választás nem véletlenül esett nagyobbik fiam egy korábbi képére, hiszen ő is legalább annyira formabontó, és egyben káoszból harmóniát teremtő tud lenni, mint az avantgárd stílus.

És ha már “formabontás”… Úgy gondoltam, hogy ezt az alkotásomat nem a (tőlem) megszokott módon fogom elkészíteni. Tehát most ne is keressen senki papírrétegeket, paszta-hegyeket, és szóródíszeket! Ehelyett bélyegzőkkel és stencilekkel rajzolt rétegeket alakítottam ki. 
Az alapom egy egyszerű Studio 75 fehér alapkarton. Fogtam a bélyegzős dobozomat és kiválogattam azokat, amelyeknek tetszett a mintája. Végig arra törekedtem, hogy még véletlenül se egy témakörön (pl csak virágok, csak vintage stb) haladjak, hanem szinte össze nem illő darabokat keressek. Így került fel első “rétegként” néhány ősrégi Prima marketing, (amfóra, madár, angyal stb) és néhány új kedvenc az AB Studio és az AALL&CREATE bélyegzői közül. A bélyegzéshez Versafine és egyéb tintákat használtam. Ezután jött a következő “rétegem” a bélyegzőkkel, szigorúan az előző lenyomatokra bélyegeztem.

Következő lépésben, stencileztem, az AB Studio stenciljével, de nem modelpasztával, vagy festékkel, csak applikátorra felvitt tintával (AB Studio id 61, 13@rts Acqua flora). A többi stencil mintáját pedig alkoholos filccel rajzoltam át és Impasto festékkel kifestettem. Ezek után keretet rajzoltam és bélyegeztem (AALL&CREATE #146) a karton szélére, mert enélkül kissé lógott a levegőben az egész koncepció. 

Amikor minden alaposan megszáradt, az egészet lekentem átlátszó gessoval. Heavy body gel-be kevertem citromsárga color glow-t, és a My letters stencillel a fénykép két oldalára kialakítottam egy kis textúrát. Száradás után barna szivárványporral emeltem ki a stencilezett szavakat. Fekete gessoval fröcsköltem kis pacákat is. A fénykép köré washikat, 7 dots- és betűmatricákat, valamint fekete cérnát ragasztottam. Végül felkerültek a 13@rts átlátszó szómatricái is, amiket fekete és sárga alkoholos filccel rajzoltam körbe. 

A kész oldal:

Nagyon élveztem ezt az oldalt készíteni, remélem, ti is kedvet kaptok ehhez a stílushoz! 
Még van pár nap a kihívásra, bélyegzésre fel!! 
Andi

Felhasznált anyagok:- 13@rts:

– 7dots studio: 

– AALL&CREATE:

– AB Studio:

– Prima marketing:

Versafine clair tintapárnák

-cérna, washi tape, alkoholos filcekElőző cikkItt van az ősz… sárgája
Következő cikkBoldog nap

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,312KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink