20.9 C
New York
kedd, augusztus 16, 2022

Vendégalkotónk: Kószóné Miskei Andrea

Sziasztok!

Úgy tűnik, idén is szuperebbnél szuperebb kihívásokkal kényeztet minket a Sugallatok design csapata, hiszen elsőre rögtön egy nagyon ütős moodboardot hoztak a csajok. Nem csak a stílus lehet szokatlan, és új sokak számára, hanem a hozzá tartozó színpaletta is feladja a leckét az ember lányának.

Amikor megláttam a moodboardot, rögtön tudtam, hogy a rajta szereplő csöveket valahogyan meg fogom jeleníteni a munkámon. Cikáztak az ötletek, előpakoltam az összes kütyüt, fóliát, papírt, csipit, és nagy lendülettel nekiláttam… Aztán, ahogy mindig, most is úgy jártam, hogy a nagy tervekből szinte semmi nem valósult meg, teljesen más irányba kezdett haladni az egész dolog, mint ahogy terveztem 😅 A fólia végül nem került fel, ahogyan a csipi sem, helyette viszont lett szívószál, jobb napokat látott fülhallgató darabok, és kiszuperált óra alkatrészek. De lássuk szép sorjában…

Vászonra dolgoztam, amit lealapoztam fehér gessoval. A feszített vásznak mellé általában csomagolnak kicsi fa ékeket, amiket én sosem használok fel, csak gyűjtögetem őket… Most jött el az idő, hogy felhasználjam, így hát magic glue-val felragasztottam a vászonra őket. Ismét gessos alapozás, majd stencilezés következett modellpasztával.

Ezután jött a mókás rész, a „csövek” összeszerelése. Kisgyerekes családban ugye mindig akad szívószál, így viszonylag könnyű dolgom volt, „csak” össze kellett illesztenem olyan formában és hosszúságban, ahogy végül el tudtam képzelni a hátteremen. Mivel csak csíkos műanyag szívószál volt itthon, a felragasztás után 3-4 rétegben is le kellett kenni gessoval, mire a csíkozás már nem látszott. Ha mindez nem lett volna elég, még jócskán időigényes is volt a művelet, hiszen a műanyag szívószálat nem tudtam hőlégfúvózni, hogy megszáradjon a gesso rajta…

Mikor végre száraz volt minden, felragasztottam néhány fém alkatrészt, mintha a csövek elzáró csapjai lennének. Következett a festés, amihez a Pastel Mint és a Chalk Grey misteket, és nagyon minimális Pistachio Green szivárványport használtam. Száradás után jöhetett a rozsdapor, ezzel nem fukarkodtam. Ecettel fújtam le, és kevés folyékony rozsdát is használtam hozzá.

Mire idáig eljutottam kb 3-szor cseréltem fényképet is, végül nagyapámról választottam egy képet, mert ő amolyan igazi ezermester volt, és szeretett bütykölni. A képen az első autójával látható, amire mindig nagyon jó szívvel emlékezett vissza.

A fénykép mögé a 13@rts His&Hers Remastered, és a 7dots Studio Northern Lights kollekció 1-1 papírját választottam, amiket vágókéssel lyukacsosra vágtam. Felkerültek a bolhapiacról összeszedett kütyük, és természetesen a Mitform gyönyörű lapocskái is, amiket szintén a mistekkel színeztem meg. Virágok helyett a Scrapiniec ágacskáival díszítettem, majd barna mikrogyönggyel is jól megszórtam néhány helyen a képet. A fénykép köré két oldalon a szögesdrót chipboard egy darabját ragasztottam. Végül bélyegeztem az AALL&CREATE #139 bélyegzővel és fehér Splash tintát csöpögtettem rá.

Remélem kedvet kaptok hozzá, hogy ti is kipróbáljátok az indusztriális stílust, és az egyik mumus színt, a zöldet is!

Köszönöm a Sugallatoknak, hogy megoszthatom veletek az alkotásomat, és hogy ilyen fantasztikus kihívásokra hívnak minket minden hónapban!

Felhasznált anyagok:

Előző cikkÚjratervezés
Következő cikkHol vagy, tavasz?

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,434KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink