28.8 C
New York
péntek, augusztus 19, 2022

Vendégalkotónk: Fehér Istvánné, Judit

Fehér Istvánné Judit vagyok. Személyesen csak egyszer találkoztam Veletek, mégpedig a 2019. évi váci táborban. Mindig is szerettem alkotni, de csak az utóbbi években vált rendszeresebbé ez a tevékenységem, és nyílt lehetőségem a különféle kézművességi ágazatokban is kipróbálni magamat. A scrapbookozásban én még kezdőnek számítok, annak ellenére, hogy már több albumot, exploding boxot is készítettem különféle ünnepi alkalmakra. Nagyon megtetszett a 2021. évi kihívás, és kellő bátorságot gyűjtve neveztem be az eddigiekre. Nagy meglepetésemre és örömömre a februári hónap kiemelt alkotója lettem, és ezzel együtt a márciusi hónap vendégalkotója is. Ez a tény inspirálóan hatott rám, melyet ezúton még egyszer nagyon köszönök.

Fehér Istvánné, Judit

A márciusi kihívás aktuálisabb már nem is lehetett volna. Sikerült megnéznem David Attenborough „Egy élet a bolygónkon” c. filmjét, és meg kell mondanom, hogy számomra maga volt a döbbenet. Álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen mérvű pusztulás következett be bolygónkon, melynek jelentős része az elmúlt 100-150 évhez köthető.

Az alkotás folyamata és a kapcsolódó gondolataim:

Egy art journal oldalpárral próbálkoztam, melyen belül szerettem volna bemutatni a múlt és a jelen/jövő ellentétét. Ez az első ilyen típusú próbálkozásom, és remélem, hogy számotokra is átjött ez az érzés.

Egy régi határidő napló több oldalának összeragasztásával képeztem egy oldalpárt, amit fehér gesso-val alapoztam le. A középen álló fatörzs kialakításához papírzsebkendőt és gél médiumot használtam, melyet a végén réz színű vax-szal emeltem ki. A bal oldali vidámságot a zöld akrilfestékek különféle árnyalatai adták, míg a jobb oldal borúsabb hangulatát a sötétzöld és a sötétbarna színek keverésével próbáltam érzékeltetni. Ezután átkentem az oldalakat clear gesso-val, hogy legyen lehetőségem az esetleges javításokra. Az édeni állapotot a mozgalmasság jellemzi, melyet a sokféle kivágattal szerettem volna megmutatni. Kicsit zsúfolt ez az oldal, de talán az esőerdő is ilyen lehetett régen. A jövőkép nyugalmas és komor, mely a helyzet javítására tett erőfeszítések elmaradása miatt könnyen véglegessé/végzetessé válhat. Alig maradt valami a régmúlt mozgalmasságából, amit Földanya is elkeseredve szemlél. A sok óra is azt tükrözi, hogy sürget az idő, és minél előbb cselekedni kell mindenkinek a maga módján és lehetőségei szerint. A kivágatokat részben nyomdáztam, részben a Pinterestről szedtem le, és Magic ragasztóval rögzítettem. Az oldalak széleit sormintás nyomdával zártam le. A nyomdázott számok a Földre vonatkozó – a filmben is megjelenő – három fontos adat drámai változását (a világ népessége, a légkör széndioxid tartalma, érintetlen vadon) szemléltetik.

Nem mondom, hogy nem szenvedtem meg vele, de élveztem minden pillanatát. Remélem, hogy Nektek is tetszik.

Izgalmas és tartalmas alkotó napokat kívánok a scrapkör lakóknak. Vigyázzatok magatokra !!

Felhasznált termékek:


Érdekel a mixed media?
Gyere és csatlakozz hozzánk!

A képhez tartozó alt jellemző üres; FB_IMG_1553443488456-300x300.jpg a fájlnév

Facebook csoportunk: kattints ide!

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,443KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink