18.7 C
New York
péntek, május 20, 2022

Vendégalkotónk: Fehér Istvánné, Judit

Kedves Scrapkör lakók!

Nagy boldogság számomra, hogy a DT december hónapban kiemelt alkotónak választott, 2021. évben immáron második alkalommal. Márciusban vendégalkotóként már írtam magamról pár bemutatkozó mondatot, a helyzet azóta változatlan, csak sajnos az idő múlása nem.

A Sugallatok agytrösztjei szuper új játékot találtak ki számunkra 2022. évre. A Scraptivity januári kihívásában kisorsolt feltételek figyelembevételével készítettem el az alkotásomat.

Az én kedvenc helyem – többek között – Velence. Ez most az olasz, bár a magyart is szeretem. Először 1969-ben (hű, de régen volt) találkoztam ezzel a különleges és egyedülálló várossal. Azóta többször is voltam ott, de mindig csak nyáron. Gondoltam egy nagyot, és mivel most úgyis a farsang időszakában járunk, és talán lesz Velencei Karnevál is, ezt választottam fő témaként. Úgy látom, nem vagyok egyedül, más alkotótársnak is ez a kedvenc helye.

Shadow box-ként egy 30×40 cm-es feszített festővászon hátsó mélyebb oldalát használtam. Itt újrahasznosítás történt, egy korábban be nem fejezett „mű” került újra elő. Azt dolgoztam át háttérként, melyet festettem, stencileztem, waxoltam. A háttér színe kék lett, utalva a lagunák színére. A keret levegőn száradó gyurmával díszített.

Az előírt sárga/narancssárga színek a maszkon és a kiegészítő elemeken jelennek meg. A maszk arca egy gipszforma, melyen előrajzoltam a mintát, és aranyszínű kontúrozóval rajzoltam át. A színezéshez akril festéket használtam. Az arcot akvarell papírból kivágott platán formájú levelek ölelik körbe. A bevizezett papírt összegyűrtem, kisimítottam és megszárítottam. Ezután festettem sárga és narancssárga, valamint kék foltosra. A gyűrődéseket száraz ecset technikával arany festékkel emeltem ki. A csillogást a kövecskék, valamint az arany wax és a kontúrozó képviseli. A háttéren Velencére utaló kézzel írt szavak láthatók.

A jobb felső sarokban a Campanile tornya és a Dózsepalota egyik oszlopa között kifeszített drótkötélen egy galamb látható. Régebben a méltóságteljesen mozgó madár jelezte a karnevál kezdetét.

Köszönöm a lehetőséget. Fogadjátok szeretettel ezt a farsangi alkotásomat.

Sziasztok,
Judit

Használt anyagok:

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,319KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink