22.2 C
New York
vasárnap, május 29, 2022

Vendégalkotónk: Baranyó Anna

Sziasztok, szép napot kívánok mindenkinek!

Hatalmas öröm és megtiszteltetés számomra, hogy elnyertem a kiemelt alkotó címet és most vendégalkotó lehetek az általam nagyon szeretett Sugallatok Scrapkörben.  Ezúton is nagyon köszönöm a DT-nek, és mindenkinek, akinek tetszett az alkotásom!

Baranyó Anna vagyok, Szolnokon élünk a férjemmel. Két imádott gyermekem van, egy fiú és egy lány, mindkettő családos illetve van két majdnem egyidős 5 éves fiú unokám és egy 9 hónapos kicsi lány. Ők azok, akik megédesítik az életünket és alkotásra inspirálnak.2018 áprilisában hallottam először azt a szót, hogy scrapbook. A rácsodálkozást a keresgélés, kutakodás követte, majd igen hamar rátaláltam a SUGALLAT-okra (mennyire találó név!!!) és itt le is telepedtem, ami nagyon-nagyon jó döntés volt!  Rengeteg ismeretet, ötletet, tudást, információt, segítséget, inspirációt pozitív kisugárzást kap az ember itt, kedvesek, aranyosak és segítőkészek az emberek, Virág, a DT-s csajok és a csoport tagok! ….ja, és az csak hab a tortán, hogy itt van a bolt, a legújabb cuccokkal…fenomenális:)))   Itt aztán lehet fejlődni-fejlődgetni:))

Amikor megláttam, hogy a Folklór a májusi kihívás témája, kapásból két dolog jutott az eszembe. Az egyik Szilvi lányom 8 éves népi táncos múltja, (még annyi blúzt, alsószoknyát és rokolyát amit én keményítettem meg vasaltam….ahhh ), a másik a TULIPÁN, ami mióta az eszem tudom, a kedvenc virágom. Ezekre építettem az alkotásomat, és a lányomnak készítettem!

Kiindulásként a NET-en keresgéltem, találtam is egy szakrális tulipán mintát, ( gondoltam, nekem is van egy barna hajú királylányom ) kinyomtattam és kiszíneztem. A koronát és a virágokat repesztő géllel fényesítettem. Ez alá még két nagyobb tulipánformát készítettem és emelve, rétegezve egymásra tettem. A középméret tuli papírja egy ezeréves levélpapír mappa (az ára is rajta volt 19,70 Ft :))) ) amelyen magyar hímzési motívumok vannak, illetve piros-vörös színe pont passzolt az elképzelésemhez. A legnagyobb tulipántot SPARKS Green Goblin zöldes-kékes csillogó festékkel festettem, majd kotta és madárka motívummal pecsételtem fekete Archival Ink tintával. A tetejét Finnabair stencil motívumával díszítettem, ami hajaz a tulipán formájára. Minden tulipán szélét Finnabair Vintage Gold wax-al körbe kenegettem. Így meg volt az alap.

Következett a fotó és a díszítés. Rengeteg kép van, sokféle öltözettel (kalocsai, matyó, stb.), de úgy gondoltam, hogy a színezett képhez inkább az egyszerűbb, egyszínűbb ruhásat választom. Lánykám ott mosolyog az első sorban középen, sötét mellényben, fekete kalárissal. A kép alá gézt  és szizált tettem, amit Liquid  Acrylic Tiger Orange festékkel színeztem meg, harmóniát teremtve a királylányt körülvevő fénykoszorú  és a Finnabair Mélange üveglencsék színeivel. A fotó köré díszítésnek már csak légiesebb, könnyebb díszeket, piros pausz virágokat, leveleket és fehér Sizzix kivágatokat tettem, illetve  oldalt és a kép alatt, felett lévő csipiket fehér WOW domborítóporral tettem még szebbé.

Nagyon élveztem az alkotást, -mint mindig-, és azt az érzést elmondani sem tudom, hogy mit éreztem, mikor összeállt a kép, és tudtam, hogy ez az, amit MEGÁLMODTAM!

Remélem Nektek is tetszik!
Köszönöm szépen a lehetőséget!

Üdv: Anna

Felhasznált termékek:


Érdekel a mixed media?
Gyere és csatlakozz hozzánk!

A képhez tartozó alt jellemző üres; FB_IMG_1553443488456-300x300.jpg a fájlnév

Facebook csoportunk: kattints ide!

Előző cikkEtcetera
Következő cikkCapri tag

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,337KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink