20.4 C
New York
hétfő, augusztus 15, 2022

Velünk vagy nélkülünk

Az e havi Sugallatok Matiné egy nagyon érzékeny és szomorú témát érint. David Attenborough dokumentum filmje próbálja felnyitni a szemünket, hogy muszáj változtatnunk, ha azt akarjuk, hogy a jövő nemzedék is élvezhesse bolygónk csodálatos természeti kincseit. Rávilágít arra is, a Csernobili katasztrófán keresztül, hogy milyen csodálatos az élővilág, mindig képes a megújulásra, újjászületésre. Ezt megteszi majd akkor is, ha mi emberek nem segítjük ebben, de ez az emberi faj pusztulásához fog vezetni.  

Egy pár szót engedjetek meg a fotóról is. A képen egy nagyon kedves ismerősöm látható, Ő Bartók József „Telkimanó”. Telkibányán lakik, természet szeretetéről, és tiszteletéről ismert ember, aki túravezetőként mutatja meg az odalátogatóknak a gyönyörű vidéket.

Úgy döntöttem, most nem indulok a plusz pontért – „hihi”, és art journál helyett egy woodouts alapot fogok használni az alkotáshoz. A ház formájú alappal a csernobili katasztrófa után újra éledt természet csodáját próbáltam bemutatni, ahogy azt a filmben is láthattuk.

Alapoztam fehér gessoval, majd modell pasztába kevert szemcsés díszítővel és repesztő pasztával igyekeztem elérni a lepusztul házfalra emlékeztető struktúrát. Ezt tettem a talppal is, annyi különbséggel, hogy ott Black Sand pasztát használtam. Száradás után színeztem, többféle zöld és barna festékkel, próbáltam a moodboard színeit követni. A fotót fakéreggel emeltem el az alaptól. Festettem faágakat barnára (erre azért volt szükség, mert ezeket az ágakat valamikor egy téli dekorhoz vettem, és fehérre voltak alapozva) Készítettem pici foamiran virágokat, és kerestem mindenféle, a buja természet élményét visszaadó levél, állat kivágatot. Felkerült egy óra is, mely figyelmeztet bennünket, hogy sürget az idő a változtatásra. És végül a feliratot ragasztottam fel. Díszítettem még csipkével, szizállal, és a büdi izlandi zuzmóval.

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Zsuzsi

Felhasznált anyagok

Érdekel a mixed media? Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!Előző cikkTegyél érte!
Következő cikkPeace for always & always

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,432KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink