22.2 C
New York
vasárnap, május 29, 2022

Ünneplőbe öltözött

 

A scrapbookozás világa csodálatos! Sokoldalúan lehet felhasználni a hétköznapokban is. Mióta aktívan, sőt talán mániákusan scrappelek és mixed médiázom, azóta ebben a dimenzióban kerül ki minden a kezeim közül, legyen szó emlékalbumról, képeslapról, keresztelőre emlék keresztről, pénzátadóról, meghívóról és sokáig fojtathatnám a sort 🙂

Ebben a blogban három, az utóbbi két hét alatt készült alkotásomról szeretnék mesélni. A közös bennük, hogy nagyon fontos alkalomra kérték tőlem és nagyon-nagyon rövid határidőm volt rá. Mivel szeretem a kihívásokat és büszkeséggel tölt el, hogy megtisztelnek egy ilyen feladat megoldásával, ezért nem is volt kérdés, hogy vállalom.

VASLAKODALOMRA

Az első egy 65. házassági évfordulójukat ünneplő, szeretetre méltó és boldog párnak készült. A hirtelen jött felkérés nehézsége nem is igazán az idő szűkében, hanem inkább a fotók minőségében rejlett. Apró kis képek másolatával kellett dolgoznom, amiket az idő vasfoga és az akkori minőségi korlátok tovább homályosítottak. Nagy levegő és úgy döntöttem, hogy életemben először fotó nélkül készítem el az albumot. Hogy kitehessék a polcra, de ha nem szeretnék hogy porosodjon el is rakhassák egy leporelló albumot gondoltam egy csínos díszdobozkában. Kész préselt natúr dobozt és Piatek Love in Bloom kollekciót használtam.

Nem volt időm tényleg a sok szöszmötölésre, így el kellett engednem sok-sok általam is oly gyakran használt technikai fogást: nincsenek bélyegzések, festegetések, fröcskölések. Letisztult. Minimál. Szívből jövő lett.

KERESZTELŐRE

Sietve távozott bartánőm a Vaslakodalom ünneplésére mikor jött is a következő “felkérés”.

Még szinte forró volt a ragasztó pisztoly, mikor nekifogtam az emlékbe szánt kereszt elkészítésének. Hívő ámde nem gyakorló keresztény létemre fogalmam sem volt, hogy mi ez a tárgy. Kicsit böngésztem a netet, de nem kerültem közelebb az érzéshez, így félretéve mindent, megint a kicsi kobakomra hagyatkoztam. Méricskéltem, szerkesztgettem, keze-lábas fogásokkal összeillesztgettem és sikerült szürke lemezből elkészítenem a kereszt alapját. Itt már bárhogyan is szorított az idő, nem engedtem el a mixed média technikákat. Minden volt: gessoval alapozás, rétegzés, festegetés, stencilezés, bélyegzés… jaj, mennyire szeretem ezt csinálni! Milyen jó lenne ebből megélni 🙂

 

Az ünnepi hangulathoz a Mintay Celebrations kollekciója a legmegfelelőbb választásnak bizonyult. Kaptam egy fotót a kislányról, és valami isteni sugallat lehetett, de a ruhácskája hasonló színű volt, mint a készlet virágai 🙂

A kis kör alakú papír szabadon kivehető és lecserélhető a piciről a keresztelőn készült fotóra, vagy rá lehet írni a köszöntést.

Beleszaladtam abba a hibába, hogy nem gondoltam át a méreteket. A kereszt közel 26 cm magas lett, ehhez szerettem volna egy illő dobozt készíteni. Okoska, a 30-as papírokkal nehéz lenne egy vagy két darabból megoldani. Megint jött a matekozás. Ezek szerint nem volt helyén való, hogy csak négyest kaptam a suliban, mert ezt az egyenletet is megoldottam, annak ellenére, hogy volt benne vagy száz ismeretlen 🙂

Trükkösen a doboz alapot fehér kartonból hajtogattam és a kivágatokkal dekoráltam. A fedelét pedig a scrap papírokból készítettem.

AJÁNDÉK ALBUM – BÚCSÚZUNK

Kicsit megráz. Játszik a gyerekekkel. Szív egy kis fris levegőt és következett a búcsú album projekt. Játszótéren ismerkedtek össze az anyukák, nem ritka esett, de oly nagyon jóban lettek, hogy megrázzó hír volt számukra, hogy egyik társuk nagyon messzire költözik Tőlük. A közös pillanatok emlékére és, hogy véletlenül se felejtsék el őket, kértek egy albumot.

A Pillanatlekváros lányok csodás projekteket hoznak mindig a scrapklubokra. Ott tanultam meg ezt az albumalapot. Ismét imádott “Mintayunkat” használtam.

Dobozka és egy egyszerűbb képeslap is készült, hogy nekik már semmire ne legyen gondjuk, csak arra, hogy megöleljék egymást és örökre megőrizzék a pillanatot!

 

Bízom benne, hogy örültek a megajándékozottak:)

 

Érdekel a mixed media?
Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,337KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink