20.3 C
New York
péntek, május 27, 2022

Unalmas kis szekreter virágos átalakulása

Egy rövid kis bemutatkozással szeretném kezdeni ezt a posztot, mivel ez az első bejegyzésem a blogon.
Nagy Viktória vagyok , másik nevemen több mint komód, bútorfestéssel foglalkozom, és a Sugallatok csapat home decor vonalát képviselem.
Szeretem különleges, színes és virágos formában újraálmodni a régi bútorokat, dísztárgyakat. A munkáim során a díszítésekhez rendszeresen a ReDesign with prima termékeit használom, a segítségükkel igazán különleges, művészi alkotások készülhetnek 🙂

A mai bejegyzésben ennek a szekreternek a készítését mutatom be Nektek:

Kicsit leharcolt állapotú és elég unalmas darab volt eredetileg:

A képen már festésre előkészített állapotban van a bútor. Ebben az esetben a következő előkészítési lépésekre volt szükség:

 • Mivel a bútor egy garázsban állt sokáig, így egy alapos tisztítással kezdtem.
 • Ezután következett a csiszolás. A felület korábbi lakkozása sok helyen sérült, karcos volt, így a teljes felületen végeztem egy simító csiszolást.
 • Majd ismét tisztítás következett. Eltávolítottam a csiszolás során keletkezett port, és minden egyéb szennyeződést a felszínről

A bútoron eredetileg nem sok díszítés volt, bár a fiókok díszlécezése nagyon tetszett, szerettem volna még valami kis különlegességet hozzáadni.
Így esett a választásom a ReDesign with prima szilikon formái közül a thorton medallion-ra, ez egy igazán mutatós központi dísz, ami tökéletesen passzolt a lenyíló ajtó elejére.
A szilikon formába műgyantát öntöttem, majd szilárdulás után a díszt faragasztóval a helyére rögzítettem.

Jöhetett a festés, két rétegben szürke és kékes színnek összemosásával.

A szekrény belsejét és a tetejét fáig csiszoltam és paliszander színű lazúrral kezeltem. A belső rész így nagyon szép kontrasztot adott a külső színnel, de üresnek és kicsit férfiasnak éreztem. Ezen a leginkább valamilyen virág motívummal lehetett lágyítani.
Kerestem egy színben és méretben ide passzoló ReDesign with prima transzfert, végül a Ruby Rose csomag egyik darabja mellett döntöttem.

A felrakás menete:

 • A felület legyen teljesen sima és tiszta (Főképp azoknak, akik most ismerkednek a transzferek használatával, mindenképpen azt javaslom, hogy sima felületre transzferáljanak, az íves, díszes faragott részekre és a sarkokra kicsit türkösebb a szép ragasztás, elsőre ne ezzel kezdjünk!)
 • Távolítsuk el a transzfer hátulján lévő fehér lapot!
 • Illesszük a transzfert a felületre!
 • Simítsuk el szépen a kezünkkel!
 • Ezután a dobozban lévő fa spatulával kezdjük el átdörzsölni a mintát a felületre. Legyünk alaposak, a transzfer teljes felületét dörzsöljük át, ne maradjon kis sehol!
 • Amikor készen vagyunk, távolítsuk el a fóliát! (Ha esetleg valahol még nem akar elválni a minta a fóliától, akkor ott még dörzsöljük át az érintett részt a fólián keresztül!)
 • Ezután egy puha, nem szöszölő pamutronggyal simítsuk át alaposan a felületet, hogy az esetleg a fólia alatt maradt légbuborékok mindenképpen eltűnjenek.
 • A transzfert a folyamat végén le kell zárni valamivel, hogy megvédjük a sérülésektől. Ez lehet viasz vagy lakk is, én itt most matt lakkot használtam.
 • Ha ügyesen dolgoztunk, akkor ezt az eredményt kell kapnunk:

Én nagyon szeretem a fiókok oldalát is díszíteni valamivel, kellemes kis meglepetés, amikor kihúzod a fiókot 🙂

Ez itt a ReDesign with prima szilikon nyomdájával készült (lineal floral).

A teljes bútor lakkozása után a díszléceket és a fogantyúkat a ReDesign with prima viaszával (diamond dust) emeltem ki, egyszerűen az ujjammal a felületre simítottam.

És a végeredmény

Remélem Nektek is tetszik 🙂

Viki

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,332KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink