15.7 C
New York
csütörtök, május 26, 2022

Újratervezés

Sziasztok!

Voltatok már úgy, hogy elkészítettetek egy oldalt vagy bármilyen alkotást és nem tetszett.
Félre tettétek aztán pár hónap után a kezetekbe került, újragondoltátok és befejeztétek?
Én most így jártam.

2018. áprilisában készítettem ezt az oldalt. Már akkor döcögősen indult.
Előkerestem a 7Dots Studio-s maradék papírjaimat, matricáimat, kivágataimat. A papírokat egymáshoz ragasztottam, hogy 12”-es oldal méretű legyen. Ezt lealapoztam átlátszó gessoval. Aztán elkezdtem felragasztani a maradék papírokat, tageket. Majd el is követtem az 1. hibát, ezeket már nem kentem le átlátszó gessoval. AALL and Create 17-es stenciljével és modell pasztával felvittem a csíkokat a kompozícióra. Gondoltam megszínezem az oldalt sötétbarna– és  türkiz misttel, melyet ecsettel szerettem volna felvinni. Na ekkor következett a 2. hiba vagyis inkább baleset. Egymás után ráborítottam a misteket. Először a barnát, ekkor még nyugodt voltam, pedig ebből folyt ki a legtöbb. Tényleg nagyon vigyáztam és mégis kiborítottam a türkizt is. Áááááá! Az alapról, melyet legessoztam fel tudtam törölni (sajnos volt, ahol nem voltam alapos és mégis beszívta) viszont a papírdarabokról és a tagről már nem tudtam. Vettem egy nagy levegőt, gondoltam sebaj jó lesz így is! Ragasztottam az oldalra egy kis szizált, tűzőgéppel felkapcsoztam zsinegeket. Következett a kép nyomtatása, vagyis a 3. hiba. Fogyóban volt a tonerem és a képet, melyet fekete-fehérben szerettem volna kinyomtatni sárgásan nyomtatta. Még ezzel is megbarátkoztam, jó lesz ez így! Még mindig bíztam a sikerben. Felragasztottam a képet az oldalra, de előtte rétegeztem alá. Jöhetett a díszítés. Először a Stitches – XL-es öltések chipiket helyeztem el az oldalon. Úgy döntöttem, hogy natúran hagyom őket. Rossz ötlet volt ez is, 4. hiba. Díszítés képpen felragasztottam néhány matricát és szócímkét. Címnek pedig Strength in Numbers chipboardből stronger feliratot választottam, melyet türkiz-, fekete misttel és fehér gessoval festettem be. Jöhettek a szemcsés díszítők, (barna-, fekete microgyöngy, arany mica pehely és türkiz csillámpor) melyekkel próbáltam eltűntetni,  azokat a részeket, ahol szétáztatta a mist a papírt. Hát ez sem nyerte el a tetszésemet, mert túl szétszórt lett így, 5 hiba.
Még mindig nem adtam fel! Bíztam benne, hogy a végére jó lesz és összeáll az egész.
Már csak a bélyegzés volt hátra az AALL and Create 50-es és a 10-es szettjével.
Ránéztem az oldalra és valami még hiányzott. Gondoltam ha a papírcsíkok széleit körbe húzom fekete ecset filccel, milyen jó kis kontúrt adok neki és kiemeli. Bár ne tettem volna! Kezdésképpen ráejtettem a filcet és húzott egy oltári nagy csíkot, 6. hiba. Többé kevésbe sikerült elrejteni, folytattam tovább a vonalazást. Kész lettem. Ránéztem az oldalra és nagyon nem voltam elégedett vele, a kép kicsi lett (7. hiba), a fekete körvonal nem tetszett. Jobbnak láttam ezt az oldalt eltenni a szekrény jó mélyére.

Az 1. verzió:

A minap azonban újra a kezembe került. Erős késztetést éreztem, hogy átalakítsam (már amennyire lehetett) 7 hiba ide vagy oda.

Először is leszedtem a zsinegeket. A chipiket befestettem a 13arts vízfestékkel. Újra nyomtattam a képet nagyobb méretben és végre fekete-fehérben. Az indusztriális oldalamhoz a fogaskerekek chipbordokat bekentem gel mediummal, rozsda effekt porral szórtam le és 20%-os ecetet csepegtettem rá. Majd több, mint 1 napot hagytam száradni. Végül nem került fel arra az oldalra, most viszont jó hasznát vettem. Egymásra rétegezve felragasztottam a fotó bal alsó és jobb felső sarkába. A kép alá került még régi könyvlap. A fekete ecsetfilc vonalakat próbáltam fehér gessoval halványítani, kb. 5 rétegben kentem le. Sajnos nem igazán sikerült, de egy fokkal jobb lett, mint volt. 🙂 Végezetül bélyegeztem még párat az AALL and Create 10-es szettjével.

Íme a 2. verzió:

Nem mondom, hogy 100%-ig elégedett vagyok az oldallal, de most már meg merem mutatni Nektek! 🙂 Mi a véleményetek? Jobb lett vagy rosszabb? Kíváncsian várom!

Érdekel a mixed media?
Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,330KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink