18.1 C
New York
szerda, május 18, 2022

Új kincseim, avagy az őszi-téli inspiráló, illetve megújulásra váró ruhadarabok

Gyönyörű textileket lehet kapni  méteráru vagy lakástextil üzletekben, amiket szívesen nézegetek én is, viszont táskakészítésre nem inspirálnak. Valahogy nem látok bennük fantáziát. Ezzel szemben ha meglátok egy kész ruhát, rögtön beindul a képzeletem, a fejemben millió kép villan fel, hogy mit is lehetne belőle készíteni.

Nagyon sok szépséges átalakítandó ruhát kapok az ismerőseimtől, viszont én is folyamatosan nyitott szemmel járok, és ha rátalálok valami gyönyörűségre, az igazán boldoggá tud tenni. A nyár elején például felfedeztem az interneten egy kis használtruha webáruházat, ahol nagyon jó áron, igazi kincseket lehet találni.  Sok kedvenc anyagomat innen szerezte be.

Most megmutatok néhányat azokból, amelyekből ősszel és télen minden bizonnyal táskák fognak készülni, ilyen-olyan formában… 🙂 Egy-két -régebbi- táskámat is elhoztam, hogy megmutassam, mi is készült eddig a hasonló textilekből.

Előszőr egy szatén és két pamitvászon szoknyát, valamint egy kötött pamut felsőt mutatnék Nektek, szépséges hímzésekkel díszítve. Ezekbe rögtön beleszerettem, amint megláttam őket. De így voltam a hímzett filc terítővel is, amit a barátnőm talált Nekem. 😉

1 2 3 4 5 6 7 8

 

Eddig készült táskáimon kombináltam a hímzést csipkékkel, valamint mintás tüllel. Mivel ezt a megoldást nagyon szeretem, mert szerintem kicsit megbolondítja a hímzett képet, lehet hogy hasonlóan fogom ezeket is felhasználni.

Pöttyös tüllös anyagokat, és csipkéket már beszereztem hozzájuk. 🙂

9 10 11 12

 

És hogyan is gondoltam én eddig a hímzés-tüll-csipke kombinációt?
Az alábbi két táskámon megnézhetitek:

17

18 19 20

 

Mint azt előző bejegyzésemben is írtam, imádom a körformát, de nem csak táskaformában, hanem mintaként is. Szóval, ha valami pöttyös az biztos, hogy kell nekem. 🙂
Be is gyűjtöttem belőlük jó néhányat.

21 22 23 24

 

Amivel még ősszel és télen szeretek dolgozni, az a bőr és textilbőr. A divatjamúlt bőrkabátok és szoknyák így kelnek új életre.

25 26 27 28

 

A téli táskákhoz is elkezdtem már a szőrmék és a kötött ruhadarabok gyűjtögetését.

29 30 31 32

 

Az alábbi táskák is ilyenekből készültek.

36

33 34 35

 

Most pedig néhány olyan ruhát mutatnék teljesen vegyesen, ami vagy a színe, vagy a mintája miatt lopta be magát a szívembe.

38 39 40 37

 

A ruhadarabokon kívül régi táskákat és öveket is újrahasznosítok. Mindent leszedek róluk, ami még használható és jó állapotban van, csatokat, zárakat, pántokat. Beszereztem már ezekből is, nem is keveset. 🙂

42 41

 

 

 

 

 

 

 

Ez tehát egy kis ízelítő volt, azokból az anyagokból, amelyekkel a közeljövőben szeretnék dolgozni. Sokat válogattam, mire kialakult mik kerüljenek ide fel, ugyanis ez csak töredéke az összegyűjtött átdolgozásra váró ruháimnak.  De bizakodó vagyok, és úgy gondolom, hogy egyszer majd mindegyik sorra kerül, és készül belőlük valami igazán egyedi táska, esetleg más kiegészítő.

Ha érdekel, hogy a táskákon kívül mik készülnek még a varrószobámban, és mikre használom a táskakészítés során lehulló maradék anyagdarabokat, tarts velem legközelebb is! 🙂

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,312KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink