18.8 C
New York
szombat, május 28, 2022

The Sweetest Christmas – DD2019 albumok

Szeretnék egy kicsit a tanfolyamok előnyeiről mesélni, hogy aki esetleg vacillál, hogy jelentkezzen, annak hátha segít dönteni 🙂

A tanfolyamok két fő típusát különböztetjük meg az offline ( személyes részvétellel, élőben történik) és az online (internetes elérhetőségen keresztül). Mindkét esetben az workshop tartók igyekeznek minden tudásukat, ötletüket, tanácsukat átadni az adott projektre szabottan.

Én is részt vettem már mindkét típus sok-sok tanfolyamán. A személyes találkozások számomra varázslatosak, hogy meg lehet érinteni, vizsgálni az eredeti alkotást és kapcsolatba kerülni olyan alkotókkal, akiket addig csak messziről csodáltunk, pedig Ők is ugyanolyan hús-vér emberek, akik imádják a kreatív időtöltést és szintén szenvedélyes alkotók.

Az első ilyen találkozásom Virággal és a mixed média műfajával a papírzacskós tanfolyamuk volt. Szokás szerint késve, baba mellől, kissé szétesve, de hatalmas elszántsággal robbantam be a terembe, ahol megszámlálhatatlan termék és csodálatos készlet állt a rendelkezésünkre. Tele voltak az asztalok! De biztosan éreztétek már Ti is azt, hogy nem tudtatok élni a lehetőséggel. Minden rendelkezésetekre állt, de olyan nehéz volt ráhangolódni … vagy amúgy is kell kicsi idő, hogy félre tud tenni a hétköznapi taposómalom szürke köveit és bele tudj mártózni végre a színes forgatagba… vagy csak egyszerűen bátortalan vagy, mert nem ismersz senkit és nem tudod, még azt sem, hogy a gesso-t alulra vagy felülre kell kenni….

Az utóbbi kategória kiemelt győztese is lehetnék. Nem tartom magam félszegnek, de mégis eltörpültem, mert elakadtam, mert nem tudtam, mit is akarok kihozni végeredményül és mert, s ez a legfontosabb! hagytam magam lehúzni a NEKEM EZ MOST ÚGYSEM MEGY! örvényébe. Ne tegyétek! Kérdezzetek! Próbálgassatok! Fogadjátok el, ha nem tetszik! Tudjátok elengedni és tudjátok újra kezdeni! Csináljátok, ha kedvetek van és ne csináljátok, ha nincs! Ez egy örömforrás! Ez egy olyan világ, ahová nem kell jegyet váltanod, mert mindenki számára nyitott és elérhető. Mert ahhoz, hogy elkezd, nem kell rögtön mindent megvásárolni. Csak figyelj! Magadra és másokra! Figyeld, hogy mi inspirál! S ha a régi vízfestékeddel és gyerek bélyegzőivel kezded el majd otthon, az sem baj. Arra törekedj, hogy TE legyél, hogy Te jól érezd közben magadat.

Tanultam az esetből. Szerettem volna visszapörgetni az időt. Újra belépni a terembe. Megfogni az ecsetet, megtépni a papírt és csak szórtam volna bátran a szivárványporokat… Szerencsére rengeteg lehetőséget biztosít Virág az Alkotókuckóban és a Mixed Média Mulatság táborokban is.

A Tandiart workshop életem egyik legcsodálatosabb eseménye lett. Kilépve a komfortzónából festegettem, rajzoltam és közel negyven évesen vettem a bátorságot, hogy konyhai angolommal megszólítsam Sylviát, mert éreztem, hogy kihagyhatatlan a lehetőség. Mert egy “nyelvet” beszélünk. Mert mindketten elindultunk valahonnan. Mert Ő már ott tart, ahol és mert én is remélem arra felé haladok, amerre indultam.

Sokszor van viszont az is, hogy nem jutunk el ezekre az eseményekre. Nagyon kevés időnk van. Messze lakunk. Vagy van egy kosárcsapatnyi csemeténk, akiket senki nem vállal be még egy órára sem szívesen. Vagy… A lényeg, hogy egy online tanfolyamot bármikor visszanézhetünk. Bármikor újra elővehetünk. Általában online tanfolyamainkhoz zárt Facebook csoportokon belül tehetünk fel kérdéseket, vitathatunk meg nehézségeket okozó elemek elkészítését és kaphatunk újabb és újabb inspirációkat. Oktató videókat, eszközlistákat, hasznos tanácsokat is igyekszünk mindig a tanfolyam során megosztani a résztvevőkkel, amiknek a későbbiek során is mindig hasznát vesszük. A webshopban jelenleg is több olyan online tanfolyam megtalálható, amiket bármikor megvehettek és tanulhattok, alkothattok belőlük.

A 2019-es December Napjai albumtípusunk a Winter is coming néven futó projekt. Erre a Ciao Bella Time for Home kollekciójából készítettem a bemutató albumot. Vegyesen hagyományos scrapbook és mixmédia oldalakkal és trükkös megoldásokkal fűszerezett album lett. Tőlem és a klasszikustól is igencsak eltérő kék-fehér színvilág sokaknak lett kedvence.

Megmutatva azt, hogy elkészíthető az album az alkotó csomag nélkül, minimális eszköztárral is, készítettem egy második verziót a francia Les Ateliers de Karine két kollekciójával. Itt a papírokból vágtam ki formákat, figurákat és csak washit használtam plusz kiegészítőnek.

A harmadik és nem biztos, hogy az utolsó verzió a lengyel Mintay The Sweetest Christmas kollekcióból készült. Ez egy édi-bédi cukiság. A kollekcióról semmi más nem jutott hirtelen eszembe, mint a karácsonyi finomságok. Nem szeretek és sajnos nem is tudok túl jól sütni, de karácsonykor mintha megtáltosodnék és kötelező küldetésnek érzem, hogy illatozzon mindig valamilyen meglepetés a gyerekeknek itthon. Ebbe az albumba ilyen recepteket szeretnék gyűjteni. Körbeölelve a hagyományos Mamika féle rácsostól kezdve, az Anyós által töltött mákos bejglin keresztül az Anya észbontóan finom narancsos-túrós sütiéig.

A kollekció papírjai mellett fehér kartont használtam még 🙂 A külső borítás Boglárka egy babaruhájából készült. A fa mézeskalácsot distress barna tintával sütöttem ropogósra és fehér splash ink-el rajzoltam át a cukormáz mintákat.

Remélem még sokan csatlakoztok és megmutatjátok majd Ti is ezt az albumot a kedvenc készletetekből 🙂

Tanfolyamainkról folyamatosan tájékoztatunk benneteket a Scrapkörben, az Alkotókuckó programjaiban és a webshopban is!

This image has an empty alt attribute; its file name is 3176-10-300x300.jpg


Érdekel a mixed media?
Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!Kép

This image has an empty alt attribute; its file name is mixed_media_scrapkor_szogletes.jpg

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,333KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink