28.8 C
New York
péntek, augusztus 19, 2022

“The noblest art is that of making others happy!”

 

“The noblest art is that of making others happy!”

 

“A legnemesebb művészet másokat boldoggà tenni.”

Phineas Taylor Barnum

 

Nagyon szépen mondta, annak ellenére, hogy sokak szerint P.T.Barnum “a Szemfényvesztés hercege, az Önreklám Shakespear-je vagy csak egyszerűen a Világ legnagyobb csalója” volt.

Róla és talán a “szórakoztatóipar feltalálásáról” szól a Hugh Jackman főszereplésével készült The Greatest Showman című film.

Nem sok pozitív érzésem van a cirkuszok világával kapcsolatban és olyan távol állnak tőlem ezek a haknik, hogy még életemben nem voltam egy előadáson sem.

A 13arts vendégalkotójaként azonban ebben a témában vártak alkotást tőlünk. Vehettem volna a netről egy fantasztikus képet, mert valóban tele van olyanokkal, amikkel szintén öröm lehet dolgozni, de én szeretem a saját élményeimet, emlékeimet megörökíteni.

Cirkuszos tapasztalatok híján, máshonnan kellett sebtiben élményeket szereznem. Megnéztem a filmet. Dalolászós, táncikálós, sok-sok karakteres, pont nekem begyere kategória.  Jó párszor lejátszottam, hogy ráhangolódjak a témára és nem mellesleg a srácok is odavannak érte. Ugrálnak, énekelnek, bűvészkednek. Nos, ilyen “Never enough” vidám hangulatban kezdtem neki a projektnek 🙂

Rózsaszínes, habos babos terveim voltak a scrapiniec shadowboxommal is, de anélkül, hogy az egész filmet elmesélném, a box szimbolizálja a múzeumot, ahol először tartották meg az előadásokat. Az alapozást matt, fahéj színű festékkel csináltam és  sötétbarna distress tintával bélyegeztem a faerezetet rá. A cirádás részt, hogy korhűbb, elegánsabb legyen metálos, vöröses bronz festékkel és arany viaszpasztával kentem át.

A háteret külön “oldalként” kezeltem és ugyanúgy építettem fel az alkotást, lépésenként, mint a scrapbook oldalaimnál. Clear gessoval alapoztam az Alice in candyland papírt majd a stencilt csillámos arany festék és magic por keverékével vittem fel.

Rétegzés a következő lépés és került még fel fekete matrica.

Az alapot beragasztottam és jöhetett a “varázslat” a csillogás 🙂 Arany csillámos splash tinta, arany mikro gyöngy, arany glitter és arany hologram csillám került mindenhova! Értsd szó szerint, mindenhova 😉

Papírvirágok, 13art-os pillangók, fólia felírat, tollak az Art journey papírkészletből, és még csilli-villi, ahova csak elfért.

Nincs ilyen projekt egyedi “Szancsóka” megoldásoktól mentesen, így készült karácsonyfaégőből antikolt lámpás; chipik és fonal segítségével légtornász karika; kis zászlófüzér papírból a tetőre:)

Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Publikum! Fogadják szeretettel az alkotást :

 

 

 

Érdekel a mixed media?
Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,443KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink