18.8 C
New York
péntek, május 27, 2022

Természetes szépség

Naturális számomra a természet, a természetes és a szépség ötvözete…. Nagyon kellemes, jó hangulatú moodboard lett megjelölve az ehavi témához, ami amennyire szépséges, annyira nehezen kivitelezhető a papíron, …

A témához számomra azonnal a lányaim születéskori fotója jelent meg, amikor édesdeden, babapózban szépséges gyapjú és csipkekendőbe tekerve aludtak és kicsit mosolyogtak álmukba. De ezt az idillt félretettem, jelenkori fényképet kerestem és találtam is. Nekem fontos, hogy előbb a fotó legyen meg és utána teszem hozzá a körítést. Így a fotó diktál és én meg csak alkotok, … .

Papírkészleteimet végignéztem és a moodboard színeit nagyon nehezen találtam meg, hiszen annyira letisztult, finom színek. Így tudtam, hogy az alapot én festem meg és készítem elő a díszítéshez. Akvarell papírt használtam és vizes alapú festést választva az alapot megszíneztem egy kis szürkével, bézzsel és púder színnel, és folyattam a színeket egy kicsit egymásba. Száradást követően stencileztem modellpasztával, amit megszórtam fehér és shabby white domborító porral. Így plusz fényt és eleganciát kapott az alap. Finom bélyegzés világosszürke színnel, többféle mintával és némi fröcskölés szintén szürkével és fehérrel, ami még az alapra került.

A moodboardról nemcsak a színeket, hanem a formákat és textúrákat is alkalmaztam. Anyukám által horgolt virágokat, egy horgolt keretet, kör alakú Scrapiniec chipboardokat és natúr színű, csodálatos virágokat tettem díszítésnek Petrám tavaly év végén készült fotójához. A virágokat és a körbe zárt virágkompozíciókat az AB Studio Big Dream kivágó ívéből vágtam ki, és néhol vízfestékkel színeztem meg, hogy ne legyen mindenhol hófehér, valamint használtam pár Prima Marketinges virágcsodát is.

Az oldal készítése során ellenálltam, hogy csillogó arany, vagy más nem természetes árnyalatú díszítőt alkalmazzak – nehéz is volt ;-), mert egy kis csillogás mindig jól jön(ne) . Ehelyett natúr és fehér színű golyókat és darákat használtam és pár átlátszó, illetve szürkés Nuvo drops cseppet tettem ide-oda.

Végezetül az egész oldalt egy halványszürke alapkartonra helyeztem, hogy tartást és keretet adjon az alkotásnak.

Nagyon várom, hogy Ti milyen szépségeket fogtok hozni ebben a hónapban is.

A képhez tartozó alt jellemző üres; dt_tag_negyzeteskep_SZM-300x300.jpg a fájlnév


Érdekel a mixed media?
Gyere és csatlakozz hozzánk!

A képhez tartozó alt jellemző üres; FB_IMG_1553443488456-300x300.jpg a fájlnév

Facebook csoportunk: kattints ide!

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,332KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink