31.4 C
New York
péntek, augusztus 19, 2022

Téli csillogás – Szilágyi Marianna

Itt kopogtat a december, már csak alig párat kell aludni és itt a Karácsony. Bármerre figyelünk szebbnél szebb téli és karácsonyi inspirációkat látunk (az én nagy kedvencem – és most nem hazabeszélek 😉 a Sugallatos Decemberben történt tanfolyam… ). A webshopok is telis-tele vannak csodás téli készletekkel, aminek megint nehéz ellenállni. Van tradicionális, van modern és szerencsére van mesés is, ami nekem egy kicsit a szívem csücske, ugyanis a lányaimmal sokszor repülünk meseországba és azt mi mással lehetne elmesélni, mint ilyen cukiságokkal.

„Csak egy icipici hó kell…” ( Ugye ismerős dalocska ? 🙂 )  és sok –sok csillogás, no meg a Piatek North Pole készlete  és kezdődhet is a varázslat.

Alapnak az újdonságnak számító Woodouts termékek közül a koszorú alapot, a szívecskét és a kis karácsonyfát használtam. A sablonok alapján kivágtam a papírkészlet lapjaiból az alaplapokat, amiket Magic ragasztóval rögzítettem az alapokra. Ezt követően a papírokat átlátszó gessoval, az alapok oldalait és a papírok széleit fehér gessoval kentem át és kicsit megcsiszoltam, öregbítettem. Stencilek közül most a 13arts Greetings stenciljét használtam, amiből az írást és a hópelyheket is felhasználtam. A stencilezés során viszont most nem modellpasztához nyúltam, hanem Gel mediumot használtam, amit megszórtam Ayeeda Power 3D Glass Filler-rel. Ettől aztán gyönyörűen csillogó, csillámló hópelyheim lettek az alapon. A szélekre tettem repesztő pasztát is, hogy minél jobban tükrözzem a téli táj sokszínű szépségét. A jeges, csillogó alapra ezt követően a papírkészletből kivágott díszítő elemekkel, illetve ebből általam készített virágokkal kezdtem felépíteni a díszítést. Ahol erőteljesebb volt számomra a papír kékje, ott fehér gessoval tompítottam, és majd a végén az egészet sok-sok darával, gyönggyel, ezüst hologram és kékesen irizáló csillámmal díszítettem. Nekem csak a 6*6-os kicsi készletem volt, így abból készítettem el a fali díszt és a téli emléket őrző dobozkámat is, és még így is sok-sok lapom maradt képeslapokra vagy Travel Journal díszítésére (igaz így zárójelben… jó lett volna egy nagy kivágó ív is a rétegezés során… de enélkül is jól boldogultam, azt hiszem J ).

A karácsonyfa alaphoz készítettem még egy kis, 3 rekeszes dobozkát is ezen papírokkal díszítve, amibe a téli feldolgozásra váró fényképeket, vagy kapott képeslapokat is lehet tárolni, ugyanakkor önállóan ajándékként is megállná a helyét. A fácska a doboz előlapjára került rögzítésre (igen nehéz volt ám fotózni….).

A koszorú alapot és a szívet hátoldalon szalaggal erősítettem össze, így akár álló dísz és függő dísz is lehet belőle. Ezen alapoknak erős a tartása, van egy kis vastagsága és súlya is, így nagyon jó alapot képeznek, tartást is adva a szépséges alkotásoknak. Sok-sok szép ajándék készülhet belőle szeretteinknek vagy akár saját magunknak is.

Ugye Ti is hangolódtok ezek után már a télre, várjátok a hóesést, a szánkózást és a gyönyörű jégvirágokat!

Szép napot és jó alkotást kívánok Mindenkinek!

 

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,440KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink