22.2 C
New York
szombat, május 28, 2022

STÍLUSGYAKORLATOK – Tim Burton

Szívünk a múlt hónapban igencsak ellágyulhatott és romantikus pillanatokat idézhettünk fel csodás alkotásaitokkal. Szeretnénk újra megköszönni, hogy vagytok és aktívan részt vesztek a csoport életében, kihívásaiban! Hálásak vagyunk!
Ám a kedveskedésnek és hízelgésnek, a romantikus érzelgősségnek itt és most vége 🙂

Bekeményítünk! Rázzátok meg magatokat és varázsoljatok el, vagy ha úgy tetszik rémítsetek halálra minket a mérföldekről is felismerhető stílus jegyeivel,

a Tim Burton stílussal!

Néhány szó a rendező úrról: 


ˇ”Tim Burton olyan filmekkel ajándékozta meg a világot, melyek áthágták a filmkészítés íratlan szabályait. Meséivel sajátos stílust alakított ki.”
” Színészi túlzások, sötét jelenetek és szürreális túlkapások jellemzik.”
” Bár vizuális és dramaturgiai ötletei túláradóak, a burtoni univerzum mégis zárt rendszert alkot, rá tipikusan jellemző jegyekkel, amit néhány kritikus nem átall egyszerűen úgy emlegetni mint Burtoneszk. Gondoljunk itt a magányos hősökre, a rémálomszerű környezetre, a szürreális humorra, vagy ahogy a színekkel játszik. Az egyik film árnyas fekete-fehér skálájára egy másikban a rikítóan harsány vagy túltelített színek felelnek – de olyan is akad nem egy, amelyben pont e két színvilág kontrasztjára épít.”
“A horrorral kacérkodó fantasztikus, gótikus történetei és látványvilága jellegzetes és felismerhető stílusú alkotóvá teszik.” 
“…számos hőse egyfajta alteregója is ennek a folyton kialvatlan arcú, kócos férfinak, aki a mai napig nem állt le a folyamatos firkálással…”

Csak pár filmcím a moodboardhoz illő remekei közül: 

Frankenweenie
Batman (Batman)
Ollókezű Edward (Edward Scissorhands)
Batman visszatér (Batman Returns)
Karácsonyi lidércnyomás (The Nightmare Before Christmas)
Ed Wood
Az Álmosvölgy legendája (Sleepy Hollow)
A halott menyasszony (Corpse Bride)
Sweeney Todd, a Fleet Street démoni borbélya

Legelborultabb karakterei itt.
h

SZÍNPALETTA:

Kék és árnyalatai

MOTTÓ:

“Visions are worth fighting for.

Why spend your life making someone else’s dreams? ”

(Tim Burton)

“Megéri harcolni a saját vágyainkért.

Miért dolgoznál azért, hogy valaki más álmait valósítsd meg?”

ÖTLETGYŰJTEMÉNY:

Az inspirációs Pinterest táblánkat itt nézhetitek meg.

Instagramon: #timburtonstyle#timburtonart

HAVI ÉLŐ BEJELENTKEZÉS:

Szeretnénk Titeket még egy kicsit inspirálni a kihíváson való részvételre, így ebben a hónapban is élő bejelentkezés keretén belül készíti Virág el a havi inspirációt. Reméljük ismét nyitott lesz az interakciókra

HATÁRIDŐ:

2019. május 31., éjfél

NYEREMÉNY:

A.B. Studio ajándékcsomag 

A nyertest továbbra is SORSOLÁSSAL választjuk ki.

KIEMELT ALKOTÓ

A szakmai zsűri sem tétlenkedik, ugyanis a Sugallatok design csapata választja ki azt a kiemelt alkotót, akit a kihívást követő hónapban szívesen látunk a blogon, mint vendégalkotót és aki egy 10%-os kedvezménykuponban részesül.

A HÓNAP LEGJE

Mivel Ti vagytok a legjobb közösség, amit csak kívánhatunk és olyan nehéz mindig a választás, van egy freestyle kategória. Ezt mindig mi nevezzük meg az adott hónap nyerteseinek kihirdetésekor. Nem állandó cím, folyton változik, attól függően, hogy mi volt a legerősebb reakciónk, amit éreztünk a nevezett alkotásokkal kapcsolatban.
Pl. a hónap LEGÖTLETESEBB ALKOTÓJA vagy a LEGÚJABB FELFEDEZETTJE. A kiválasztott szintén egy 10%-os kedvezménykuponban részesül.

ÉV VÉGI NAGY NYEREMÉNY

Akik részt vesznek velünk az elkövetkező 12 hónap minden egyes kihívásán, azok között év végén kisorsolunk egy nagy értékű ajándékcsomagot a webshop termékei közül!

Májusban is készültünk még egy kihívással 🙂

GyerekJáték
Alíz Csodaországban

Kedves Gyerekek és segítő,támogató felnőttek! 
Nagyon nagy öröm volt látni az elmúlt hónapban elkészített gyermek alkotásokat, amik sok-sok felnőttet is elvarázsoltak, megbabonáztak. Nagyon ügyesek és tehetségesek vagytok! Az eredményhirdetés napokon belül sorsolással megtörténik, de addig is lehet már készülni az újabb kihívásra, aminek részleteit már mondom is!

Kedves gyerekek, havi kihívásunk során alkossatok sok-sok zöldes-kékes árnyalattal, elevenítsétek fel kedvenc meséteket, mozis élményeteket, szárnyaljon a képzelet, repüljetek Ti is a mese birodalmába. Várjuk most is a kedves és szépséges munkáitokat!

Aki a részleteket még nem ismeri, az is jöjjön bátran, hiszen az egész GyerekJáték! 

Tudjátok: „Minden gyermek egy művész!” Itt a nagy lehetőség, hogy havonta itt a Sugallatok Mixed Media Scrapkörben ezt meg is mutassátok nekünk. Ez itt egy nagyszerű lehetőség arra, hogy anya, nagyi vagy egy kedves hozzátartozótok scrapes kincseit használjátok és elkápráztassátok a felnőtteket, hogyan is lehet lazán, jókedvűen szépet alkotni. Örömmel látjuk kedves kis munkáitokat, amiért cserébe a kreatív csapattagok havonta szebbnél-szebb kis alkotócsomagokat ajánlanak fel számotokra. Természetesen, ha szeretnétek, akkor segítségül hívhattok felnőtt támogatást, ugyanakkor önállóan is elkészíthetitek az alkotásotokat, ami bármilyen mixed media technikával készülhet. Lehet vászon, oldal, képeslap, ATC, címke, art journal, kollázs, tárgy, altered art és egyéb off the page projekt, stb., is, ami megfelel a havi kiírás feltételeinek. Amint elkészült a mű, azt fel kell tölteni a csoport adott FB mappájába a kihívás szabályzatában foglaltak szerint (ebben a felnőttek segítségetekre lesznek).
A kihívásra készített és feltöltött kép alá kérjük megjegyzésben leírni a gyermek nevét, életkorát, önálló, vagy közös alkotás volt és a gyermek által írt (diktált) rövid kis leírást arról, hogy mit ábrázol az alkotása és hogy miért szerette ezt készíteni.

A részvét és az örömalkotás a legfontosabb, vegyetek részt minél többen, tanuljunk egymástól, alkossunk együtt, közösen, a magunk örömére, hiszen ez GyerekJáték!

A stílusról magáról a havi kihívásnál lehet olvasni. 
Ebben a hónapban a fő gondolat – Tim Burton stíluson belül:

Alíz Csodaországban!

Készüljön mozis élmény, vagy egy mese feldolgozásaként egy oldal, vagy akár egy könyvjelző

SZÍNPALETTA:

a kék és zöld árnyalatai egy kis sárgás, vajszínnel kombinálva

HATÁRIDŐ:

2019. május 31. éjfél

NYEREMÉNY:

Egy kis mesés csomag 🙂

A nyertest SORSOLÁSSAL választjuk ki.

Izgatottan várjuk az alkotásaitokat! Ki tart velünk?
A szabályzat továbbra is a Fájlok között található. Olvassátok el, mert módosult! ·

A Sugallatok csapattagok és a vendégalkotóink inspirációi:

És a ti alkotásaitok:

Érdekel a mixed media? Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,337KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink