28.8 C
New York
péntek, augusztus 19, 2022

STÍLUSGYAKORLATOK – Tengerész

Mázli, hogy itt a június!

Vége a borzongásnak, félretehetjük a koponyákat, búcsút inthetünk a szürreális túlkapásoknak és a gyengébb idegzetű alkotók végre kisimulhatnak. Egy bájosan letisztult és örök kedvenc stílusirányzattal folytatjuk utazásunkat. Klasszikus a maga nemében, mert soha nem megy ki a divatból, minden nyáron valamilyen formában visszatér!

Nnno, ki tudja már, hogy mivel folytatjuk a stílusgyakorlatunkat?

Hát persze hogy a TENGERÉSZ stílussal!!

Egy kis történeti áttekintés:

Angolszász területeken a tengerészek már az 1800-as évek óta kék-fehér csíkos egyenruhában jártak. Nno nem azért, mintha divatot akartak volna teremteni, hanem mert gyakorlatiasak voltak – ha valaki beleesett a vízbe, nagyobb eséllyel vették észre messzebbről is a kontrasztos ruhájuk, vagyis a csíkok miatt.

Mivel a tengerészekre felnéztek, tisztelték és elismerték őket bátorságuk és kitartásuk miatt, adta magát, hogy a jól felismerhető stílusjegyeket átvegyék a hétköznapokba, átültessék a divatba is. Ettől még nem feltétlenül indult volna világkörüli útra a tengerész stílus.

Ám de akkor jött Coco Chanel és a francia tengerparton nyíló ruhaszalonjában a matrózruhákra hasonlító, lezser és kényelmes női öltözeteket kezdett árulni. Egy szempillantás alatt Hollywood kedvenc viselete lett. És ekkor már igazi divatirányzat – nem csak öltözködésben, de a lakberendezésben is. Ki ne szeretné hazavinni a nyári vakáció hangulatát, a tengerparti séták, a vízpart, a hajókázás emlékeit?! Nnno, én teljesen megértem őket 😀

A második világháború Amerikájában a haditengerészetnek köszönhetően a hazafiasság jelképévé vált, majd a 21. században összeforrt Ralph Lauren nevével – a klasszikus, lezser eleganciát, a kortalan és időtlen megjelenést a tengerész stílussal (is) definiálta és azóta megállíthatatlan – minden nyáron eljön hozzánk, úgy, ahogy a júniusi stílusgyakorlat is 😉

A tengerész stílusról főleg a divatvilág és a lakberendezés kapcsán olvashatunk, de a jellemzők könnyen átültethetők a mixed media világába is. Használjátok a tenger és tengerészek szimbólumait – a csíkokat, kagylókat, tengeri csillagot, korallt, horgonyt, hálót, zsinórokat vagy kötelet, kormánykereket, hajót, evezőket, mentőövet csakúgy, mint ahogy segítheti az alkotást a homok, a gyöngyök, az uszadékfa vagy a függőágy, mint kiegészítő 😉

SZÍNPALETTA:

A stílus legjelentősebb színei a navy kék és a coral piros, ezek a természetes színek nagyon jól mutatnak a barnával, fehérrel, a homokszínnel és az óceán nyugtató színeivel. A stílusgyakorlatunk színpalettája a következő:
beige, szürke, bordó vagy piros, kék és barna.

MOTTÓ:

“Let’s get nauti – Tengerre fel!”
(Let’s get naughty – Csintalankodjunk vagy Vigyorlázzunk!) 😀

ÖTLETGYŰJTEMÉNY:

Most is készültünk a Pinteresten inspirációs táblával, katt.

HAVI ÉLŐ BEJELENTKEZÉS:

Szeretnénk Titeket még egy kicsit inspirálni a kihíváson való részvételre, így ebben a hónapban is élő bejelentkezés keretén belül készíti Virág el a havi inspirációt. Reméljük ismét nyitott lesz az interakciókra

HATÁRIDŐ:

2019. június 30., éjfél

NYEREMÉNY:

Mintay Papers – Marina kollekció – 6″ pad

A nyertest továbbra is SORSOLÁSSAL választjuk ki.

KIEMELT ALKOTÓ

A szakmai zsűri sem tétlenkedik, ugyanis a Sugallatok design csapata választja ki azt a kiemelt alkotót, akit a kihívást követő hónapban szívesen látunk a blogon, mint vendégalkotót és aki egy 10%-os kedvezménykuponban részesül.

A HÓNAP LEGJE

Mivel Ti vagytok a legjobb közösség, amit csak kívánhatunk és olyan nehéz mindig a választás, van egy freestyle kategória. Ezt mindig mi nevezzük meg az adott hónap nyerteseinek kihirdetésekor. Nem állandó cím, folyton változik, attól függően, hogy mi volt a legerősebb reakciónk, amit éreztünk a nevezett alkotásokkal kapcsolatban. 
Pl. a hónap LEGÖTLETESEBB ALKOTÓJA vagy a LEGÚJABB FELFEDEZETTJE. A kiválasztott szintén egy 10%-os kedvezménykuponban részesül.

ÉV VÉGI NAGY NYEREMÉNY

Akik részt vesznek velünk az elkövetkező 12 hónap minden egyes kihívásán, azok között év végén kisorsolunk egy nagy értékű ajándékcsomagot a webshop termékei közül!

Májusban is készültünk egy kihívással a gyerekeknek 😉

folytköv 😀

Gyerekjáték – Júniusi kihívás
TENGERÉSZ

Ahoy kis tengerészek! 
Vitorlát bonts és induljon a kaland! 
Ebben a hónapban Tengerész stílusban mutassátok meg a legkedvesebb nyári emléketeket, egy szuper nyári kalandot vagy esetleg egy kedvenc mesét, vagy játékot!

Ki vágyott már arra nagyon, hogy ő legyen a világ leghíresebb hajóskapitánya? Ki szelte már át a nagy vizeket a Szélkirálynőn utazva? Vagy akár Pán Péterrel és a kis kalóztündérekkel ki álmodott már meg sok-sok eszméletlen tengeri kalandot? Vagy talán Vaiana tengeri kalandja ejtett ámulatba? Egyik mese jobb, mint a másik és szerintem mindannyian ismeritek őket. Képzeljétek, amikor én voltam gyerek, akkor pedig Popeye volt a leghíresebb tengerész, aki imádta a spenótot! (Micsoda ízlés, ugye ?!?!)

Aztán ott vannak a csodálatos vitorlások! Ki készített már magának saját kis hajót, amit otthon a kádban, vagy esetleg a tengerben is kipróbált? És nézzétek csak a stílusjegyhez kapott képet: látok én ott vagány piros autót és sok kedves kis alvós barátot is. A feldolgozásra váró ötlet végtelen, használjátok ki a szabadságot és szárnyaljatok önállóan, vagy szüleitekkel!

JÓ SZELET ÉS VIDÁM ALKOTÁST KÍVÁNOK!

TUDJÁTOK: GYEREKJÁTÉK!

Aki a részleteket még nem ismeri, az is jöjjön bátran, hiszen az egész GyerekJáték!

„Minden gyermek egy művész!” Itt a nagy lehetőség, hogy havonta itt a Sugallatok Mixed Media Scrapkörben ezt meg is mutassátok nekünk. Ez itt egy nagyszerű lehetőség arra, hogy anya, nagyi vagy egy kedves hozzátartozótok scrapes kincseit használjátok és elkápráztassátok a felnőtteket, hogyan is lehet lazán, jókedvűen szépet alkotni. Örömmel látjuk kedves kis munkáitokat, amiért cserébe a kreatív csapattagok havonta szebbnél-szebb kis alkotócsomagokat ajánlanak fel számotokra. Természetesen, ha szeretnétek, akkor segítségül hívhattok felnőtt támogatást, ugyanakkor önállóan is elkészíthetitek az alkotásotokat, ami bármilyen mixed media technikával készülhet. Lehet vászon, oldal, képeslap, ATC, címke, art journal, kollázs, tárgy, altered art és egyéb off the page projekt, stb., is, ami megfelel a havi kiírás feltételeinek. Amint elkészült a mű, azt fel kell tölteni a csoport adott FB mappájába a kihívás szabályzatában foglaltak szerint (ebben a felnőttek segítségetekre lesznek).

A kihívásra készített és feltöltött kép alá kérjük megjegyzésben leírni a gyermek nevét, életkorát, önálló, vagy közös alkotás volt és a gyermek által írt (diktált) rövid kis leírást arról, hogy mit ábrázol az alkotása, és hogy miért szerette ezt készíteni.

A részvét és az örömalkotás a legfontosabb, vegyetek részt minél többen, tanuljunk egymástól, alkossunk együtt, közösen, a magunk örömére, hiszen ez GyerekJáték!

A stílusról magáról a havi kihívásnál lehet olvasni. 
Ebben a hónapban a fő gondolat – TENGERÉSZ!

SZÍNPALETTA:

A stílus legjelentősebb színei a navy kék és a coral piros, ezek a természetes színek nagyon jól mutatnak a barnával, fehérrel, a homokszínnel és az óceán nyugtató színeivel. A stílusgyakorlatunk színpalettája a következő:
beige, szürke, bordó vagy piros, kék és barna.

MOTTÓ:

“Let’s get nauti – Tengerre fel!”
(Let’s get naughty – Csintalankodjunk vagy Vigyorlázzunk!)

HATÁRIDŐ:

2019. JÚNIUS 30. éjfél

NYEREMÉNY:

Egy kis mesés csomag 🙂

A nyertest SORSOLÁSSAL választjuk ki.

GyerekJáték kihívás szabályzata: a Sugallatok Mixed Media Scrapkör fájljai között található, kérjük olvassátok el!

Érdekel a mixed media? Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!

Előző cikkEgy új barátság kezdete
Következő cikkVitorlásra fel!

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,443KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink