18.2 C
New York
csütörtök, május 26, 2022

STÍLUSGYAKORLATOK – provence-i

Tovább folytatjuk a „nyári” stílusokat, és ezúttal egy PROVENCE-i moodboarddal készültünk nektek!

Egy kis áttekintés a stílusról:
Ez a vidékies és egyben franciás lakberendezési forma a maga nemes egyszerűségével veszi le lábáról elkötelezett híveit és éppen e miatt a letisztult elegancia miatt fér meg minden korban, illetve országban. Ráadásul a 21. században különösen előtérbe került ez a kifinomultságáról elhíresült stílusirányzat. Nevét a Dél-Franciaországban található régióról kapta.

Ez a hagyományos stílus a mediterrán és a vidékies stílus egyfajta keverékeként definiálható, megspékelve némi franciás hatással. Kedveli a keskeny, de magas ablakokat, a színes spalettákat, a muskátlikat, illetve a petúniákat. A házak kialakítására egyértelműen a funkcionális megoldások a jellemzőek, semmit nem dobnak el, amire így vagy úgy még szükség lehet. A különböző stílusú illetve különböző korokból származó rusztikus bútorok pedig tökéletes harmóniában férnek meg egymás mellett.

A Provence-i stílus kerüli az öncélú díszítéseket, a letisztultságra, a kifinomultságra esküszik, a klasszikus megoldásokat helyezi előtérbe. Melegsége lévén a színek a fehértől a közepesen sötét tónusokig terjednek, de egyáltalán nem jellemző rá a harsány színvilág. Alapanyagok tekintetében előszeretettel használja a követ, a fát, illetve a vásznakat is.
Színeiket illetően kedveli a nap sárga és az arany visszafogottabb, finomabb árnyalatait, de nem riad vissza az erőteljes zöld vagy éppen a kobalt kék alkalmazásától sem. Ezen kívül a kék szinte összes tónusa megjelenik otthonaikban. Azonban kiegészítőikkel roppant finoman bánnak, itt többnyire a fekete és a szürke árnyalatai a dominánsak.

Kedveli a csíkos, kockás és virágmintás anyagokat, odavan a lenvászonért, de megjelenik a pamut, gyapjú, sőt még a selyem is. A szobákat gyakran díszítik különböző falvédőkkel, szőnyeggel és ágytakarókkal, melyek minden esetben kizárólag kézi szövéssel készülnek.

A világítástechnikai megoldások során is igyekszik a klasszikus vonalat képviselni: kedveli a mennyezeti és függő lámpákat, de a pasztell árnyalatú állólámpáktól sem riad vissza. Ezek rendszerint kovácsoltvas vázból készülnek és főként a fehér, a bronz vagy a réz színek a dominánsak.

A vidékies, francia otthonokat rendszerint kőből készült, körülvett, illetve dekorált tűzhely teszi igazán teljessé, ugyanis a központi hely a tűzé és az életé. A konyhában szívesen használ ezen kívül agyag, kő vagy tégla alapú kiegészítőket, melyek edények, fűszertartók vagy fiókok, polcok képében jelennek meg. A szobákban megjelenik a fapadló, ritkább esetekben a parketta. A nagyobb bútorok, úgymint szekrények, komódok vagy asztalok fából készülnek, a kanapék, karosszékek lehetnek kárpitozottak. Esetenként előfordulhat a bőrrel bevont ülőgarnitúra megjelenése is, de alapesetben a stílus megköveteli a kézzel megmunkált fa bútorokat, amelyek a korabeli stílust igyekeznek felidézni. Sokszor éppen meghagyva a kopottas külsőt, míg máskor felújítva, antikolt festéssel, de így vagy úgy megőrizve a régi idők vidékies emlékét.
(forrás: https://www.alkonylampa.hu/blog/entry/videki-hangulat-avagy-mi-is-az-a-provence-i-stilus)

SZÍNPALETTA:

A stílust említve leginkább a levendulás tájak, fotók jutnak eszünkbe, így ennek megfelelően válogattuk össze a színeket is. A stílusgyakorlatunk színpalettájában a szürkés színtől indulva a pasztell lila minden árnyalata megtalálható

MOTTÓ:

„Life is to be enjoyed, not just endured.”
Élvezd az életet, ne csak átvészeld!

ÖTLETGYŰJTEMÉNY:

Most is készültünk a Pinteresten inspirációs táblával, itt tudjátok megnézni.

HAVI ÉLŐ BEJELENTKEZÉS:

Szeretnénk Titeket még egy kicsit inspirálni a kihíváson való részvételre, így ebben a hónapban is élő bejelentkezés keretén belül készíti Virág el a havi inspirációt. Reméljük ismét nyitott lesz az interakciókra

HATÁRIDŐ:

2019. július 31., éjfél

NYEREMÉNY:

Violet Love 6×6 papírkészlet
A nyertest továbbra is SORSOLÁSSAL választjuk ki.

KIEMELT ALKOTÓ

A szakmai zsűri sem tétlenkedik, ugyanis a Sugallatok design csapata választja ki azt a kiemelt alkotót, akit a kihívást követő hónapban szívesen látunk a blogon, mint vendégalkotót és aki egy 10%-os kedvezménykuponban részesül.

A HÓNAP LEGJE

Mivel Ti vagytok a legjobb közösség, amit csak kívánhatunk és olyan nehéz mindig a választás, van egy freestyle kategória. Ezt mindig mi nevezzük meg az adott hónap nyerteseinek kihirdetésekor. Nem állandó cím, folyton változik, attól függően, hogy mi volt a legerősebb reakciónk, amit éreztünk a nevezett alkotásokkal kapcsolatban.
Pl. a hónap LEGÖTLETESEBB ALKOTÓJA vagy a LEGÚJABB FELFEDEZETTJE. A kiválasztott szintén egy 10%-os kedvezménykuponban részesül.

ÉV VÉGI NAGY NYEREMÉNY

Akik részt vesznek velünk az elkövetkező 12 hónap minden egyes kihívásán, azok között év végén kisorsolunk egy nagy értékű ajándékcsomagot a webshop termékei közül!

A Design Team és a Vendégalkotók alkotásai:

A Ti alkotásaitok:

GYEREKJÁTÉK – Júliusi kihívás:

Levendula

Hurrá!! Itt a nyár, a vakációóó!

Irány a kert, a természet, indulhat a nyaralás! Vár rátok sok-sok fagylalt, jókedv és kacagás, és ha kell egy kis pihenés, akkor alkossatok, fessetek, rajzoljatok és mutassátok meg nekünk is! Készülhet nyári emlék oldal, vagy nyári album részlet, vagy akár csak egy levendula tündérke, … bármi, amitől jókedvetek lesz és nyarat, a lilás levendulamezőket, vagy a tündérek varázslatát juttatja eszetekbe. Cserébe egy szépséges ajándékcsomagot sorsolunk ki köztetek!

Fedezzétek fel minden nap a mindennapi csodákat és gyűjtsétek össze egy kis emlékkapszulába, hogy mindig emlékezni tudjatok rá! Csak vidáman boldogan, mosolygósan mert így a legjobb, és ez csak rajtad múlik! TUDJÁTOK, HISZEN EZ GYEREKJÁTÉK! 

Aki a részleteket még nem ismeri, az is jöjjön bátran, hiszen az egész GyerekJáték!

„Minden gyermek egy művész!” Itt a nagy lehetőség, hogy havonta itt a Sugallatok Mixed Media Scrapkörben ezt meg is mutassátok nekünk. Ez itt egy nagyszerű lehetőség arra, hogy anya, nagyi vagy egy kedves hozzátartozótok scrapes kincseit használjátok és elkápráztassátok a felnőtteket, hogyan is lehet lazán, jókedvűen szépet alkotni. Örömmel látjuk kedves kis munkáitokat, amiért cserébe a kreatív csapattagok havonta szebbnél-szebb kis alkotócsomagokat ajánlanak fel számotokra. Természetesen, ha szeretnétek, akkor segítségül hívhattok felnőtt támogatást, ugyanakkor önállóan is elkészíthetitek az alkotásotokat, ami bármilyen mixed media technikával készülhet. Lehet vászon, oldal, képeslap, ATC, címke, art journal, kollázs, tárgy, altered art és egyéb off the page projekt, stb., is, ami megfelel a havi kiírás feltételeinek. Amint elkészült a mű, azt fel kell tölteni a csoport adott FB mappájába a kihívás szabályzatában foglaltak szerint (ebben a felnőttek segítségetekre lesznek).
A kihívásra készített és feltöltött kép alá kérjük megjegyzésben leírni a gyermek nevét, életkorát, önálló, vagy közös alkotás volt és a gyermek által írt (diktált) rövid kis leírást arról, hogy mit ábrázol az alkotása, és hogy miért szerette ezt készíteni.
A részvét és az örömalkotás a legfontosabb, vegyetek részt minél többen, tanuljunk egymástól, alkossunk együtt, közösen, a magunk örömére, hiszen ez GyerekJáték!

A stílusról magáról a havi kihívásnál lehet olvasni. Ebben a hónapban a kihívás témája a levendula!

SZÍNPALETTA:

A stílusgyakorlatunk színpalettájában a szürkés színtől indulva a pasztell lila minden árnyalata megtalálható.

MOTTÓ:

“Ma vidám mosolygós napom van.

Mert én így döntöttem!”

HATÁRIDŐ:

2019. JÚLIUS 31. éjfél

NYEREMÉNY:

Egy mesés ajándékcsomag. 🙂

A nyertest SORSOLÁSSAL választjuk ki.

Érdekel a mixed media? Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!

Előző cikkHomemade happiness
Következő cikkJazz

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,330KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink