15.7 C
New York
csütörtök, május 26, 2022

STÍLUSGYAKORLATOK: Nagy Gatsby

Jöjjön, aminek jönnie kell! Az utolsó stílusgyakorlatunk 2019-ben.

1920-as évek stílusa, az ART DÉCO, “az art décoratif francia kifejezés rövidítése, az I. világháború előtt megszületett iparművészeti irányzat, melynek hatásai az építészetben, festészetben, alkalmazott grafikákban, a szobrászatban és a filmművészetben is megmutatkoznak.”
https://hu.wikipedia.org/wiki/Art_déco

Jellemzői:

csillogás
kristályok
arany
természeti minták
luxus
élénk színek

Art deco minták az alkotáshoz itt találtok.

„Az 1920-as évek a szex, az alkohol és a jazz időszaka volt”

A NAGY GATSBY

A nagy Gatsby (The Great Gatsby) F. Scott Fitzgerald amerikai író 1925-ben megjelent regénye. A nagy Gatsbynek hat filmadaptációja készült (2013-ig). Francis Ford Coppola forgatókönyve alapján készült az egyik legismertebb, két Oscar-díjat nyert feldolgozása Robert Redford és Mia Farrow főszereplésével, Jack Clayton rendezésében. A legújabb feldolgozásban (2013) pedig Leonardo DiCaprio és Carey Mulligan szerepel. Színházi darabként is rendszeresen feltűnik. (Most nálunk is játszák a Vígszíházban!!!!!)

Ez a korszak sokunk kedvence lehet, főként farsangi és esküvői témában. (Nekünk is a gengszter esküvő volt az eredeti elgondolásunk….) Jellemző stílusjegyeivel, már dekorációban és öltözködésben is telitalálat.
Rengeteg kiegészítőt használhattok az alkotáshoz:
– rojtok
– csillogó ékszerek
– tollak
– gyöngyök
– geometrikus vonalak
– fejpántok
– flitter
– csipke

Ahogy keresgéltem, nagyon jó kis összefoglalóba botlottam, ami segíthet nektek is, hogy milyen elemeket építsetek be az alkotásba.
https://starsblog.hu/bundak-gyemantok-rojtok-arany-tollak-ime-a-20-as-evek-csillogo-divatja/
https://lafemme.hu/stilus/938_azok_a_csodalatos_20_as_evek
https://www.helloladies.hu/divat-es-noideal.html

SZÍNPALETTA:

arany-fekete-fehér-bronz-réz

MOTTÓNK:

“A LITTLE PARTY NEVER KILLED NOBODY!”
“Egy kis buli még soha nem ártott meg senkinek!”

HAVI ÉLŐ BEJELENTKEZÉS:

Szeretnénk Titeket még inkább alkotásra inspirálni, így Virág ebben a hónapban is élő bejelentkezés keretein belül készíti el a havi inspirációját, előttetek, Veletek.

HATÁRIDŐ:

2019. december 31., éjfél

NYEREMÉNY:

Piatek Lucidity mini kollekció + kártya szett

A nyertest továbbra is SORSOLÁSSAL választjuk ki.

KIEMELT ALKOTÓ:

A zsűri sem lesz tétlen, idén is a Sugallatok csapata választja ki azt a kiemelt alkotót, aki a következő hónapban szívesen látunk a blogon, mint vendégalkotót, és aki egy egyszeri 10%-os kedvezménykupont is bezsebelhet.

A HÓNAP LEGJE:

Mivel ti vagytok a legszuperebb közösség, amit csak kívánhatunk, és mindig megizzasztotok minket a hónap végi pontozásnál, ez a kategóriánk is megmarad idén is 😉 A hónap legjét mindig mi nevezzük meg az adott hónap nyerteseinek kihirdetésekor. Nem állandó cím, folyton változik, attól függően, mi volt a legerősebb reakciónk, amit éreztünk a nevezett alkotásokkal kapcsolatban. A kiválasztott szintén egy 10%-os kedvezménykuponban részesül.

Év végi nagy nyeremény:

Idén, mint tavaly is, akik mind a 12 hónap kihívásán velünk tart, azok között kisorsolunk egy nagy értékű ajándékcsomagot a webshop termékei közül!
Ez az idei utolsó próbatétel! Kezeket fel, kinek lesz meg mind a 12?

A szabályzat továbbra is a Fájlok között található, olvassátok el!

Gyerekjáték

2019. decemberi kihívás – VARÁZSLAT

Varázsoljatok el Minket és alkossatok! Rajzoljatok, ragasszatok, matricázzatok, amihez csak kedvetek van! Vagy éppen készítsetek csillogó karácsonyi gömböket, ajándékokat!

Ez az év utolsó hónapja: tele varázslattal mesével és csodával. Elárulok egy nagy titkot! A felnőttek is gyerekek és ilyenkor azt hiszem ők is, (én is) hisznek a csodákban és szívesen repülnének át egy egész óperenciát is csillámló unikornisokon (tudom ezek alicornisok), vagy éppen Sohaországba vagy Mikulás földéjére, a hatalmas havas hegyek, táncoló szarvasok és véget nem érő mesék, és a yetik paradicsomába. Belesnék ám én is a manógyárba, ahol készülnek a játékok és az izgalmas, vicces, szépséges, kedves ajándékok.

Jöhet a csillogás, varázslat és káprázat, éledjen fel a mese és legyen valóság, most mindent lehet és szabad!

Mutassátok meg mi a ti vágyatok? vagy mit alkottatok például az ovis /sulis vásárba? vagy mit kaptatok a Mikulástól? vagy milyen karácsonyfára vágytok?

Az egész játék, Gyerekjáték! ha nem szeretnék egyedül, akkor alkossatok anyával, vagy nagyival, vagy bárkivel, még a Mikulással is lehet, aztán osztoztok majd a csodás nyereménycsomagon!

Aki a részleteket még nem ismeri, az is jöjjön bátran, hiszen az egész GyerekJáték!

„Minden gyermek egy művész!” Itt a nagy lehetőség, hogy havonta itt a Sugallatok Mixed Media Scrapkörben ezt meg is mutassátok nekünk. Ez itt egy nagyszerű lehetőség arra, hogy anya, nagyi vagy egy kedves hozzátartozótok scrapes kincseit használjátok és elkápráztassátok a felnőtteket, hogyan is lehet lazán, jókedvűen szépet alkotni. Örömmel látjuk kedves kis munkáitokat, amiért cserébe a kreatív csapattagok havonta szebbnél-szebb kis alkotócsomagokat ajánlanak fel számotokra.

Természetesen, ha szeretnétek, akkor segítségül hívhattok felnőtt támogatást, ugyanakkor önállóan is elkészíthetitek az alkotásotokat, ami bármilyen mixed media technikával készülhet. Lehet vászon, oldal, képeslap, ATC, címke, art journal, kollázs, tárgy, altered art és egyéb off the page projekt, stb., is, ami megfelel a havi kiírás feltételeinek. Amint elkészült a mű, azt fel kell tölteni a csoport adott FB mappájába a kihívás szabályzatában foglaltak szerint (ebben a felnőttek segítségetekre lesznek).
A kihívásra készített és feltöltött kép alá kérjük megjegyzésben leírni a gyermek nevét, életkorát, önálló, vagy közös alkotás volt és a gyermek által írt (diktált) rövid kis leírást arról, hogy mit ábrázol az alkotása, és hogy miért szerette ezt készíteni.

A részvét és az örömalkotás a legfontosabb, vegyetek részt minél többen, tanuljunk egymástól, alkossunk együtt, közösen, a magunk örömére, hiszen ez GyerekJáték!

A stílusról magáról a havi kihívásnál lehet olvasni.

Ebben a hónapban a kihívás témája

a VARÁZSLAT

SZÍNPALETTA:

CSILLOGÓ ARANY, RÓZSASZÍN, PÚDER, BÉZS ÉS EZÜST – illetve minden amihez csak kedvetek van és csillog

MOTTÓ:

Mindenkinek szüksége van egy kis varázslatra, még akkor is ha egyszer mind felnövünk!

HATÁRIDŐ:

2019. december 31. éjfél

NYEREMÉNY:

meglepi ajándékcsomag, aminek fényképe itt az albumban lesz látható.
A nyertest SORSOLÁSSAL választjuk ki.


Érdekel a mixed media? Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,330KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink