20.3 C
New York
péntek, május 27, 2022

STÍLUSGYAKORLATOK – keleti

Megjöttem (Virág) az egyik kedvenc stílusommal, ami nagyon közel áll a szívemhez. Aki valamennyire ismer tudja, hogy a vintage az én világom. Aki még ennél is jobban ismer, azt is tudja, hogy nagyon vonzanak az orientális motívumok, az indiai minták és a keleti ízek is.

Így az augusztus az én hónapom lesz, hozom Nektek az új stílusgyakorlatot, amely nem más, mint

a KELETI, indiai stílus. 

STÍLUSJEGYEK:

“A keleties stílus aprólékosan kidolgozott hagyományaival és filozófiájával kitűnik a többi irányzat közül. A nyugati kultúra számára mindig vonzó volt a titokzatos, egzotikus keleti stílus. Indiáról a szegénység és a gazdagság kontrasztja juthat elsőként az eszünkbe, egy távoli, misztikumokkal övezett, gazdag kultúrával rendelkező ország képe, ami mindig megmozgatta az európai ember fantáziáját.

Legszembetűnőbb az indiai stílusban a színek kavalkádja. Számos kombinációt fellelhetünk: vörös, kék, sárga, zöld, fehér, barna, narancs, lila, fokozva az arany-ezüst változataival. Burkolatként fát, követ, vagy kerámiát találunk. Törekedni kell azonban arra, hogy a mintázat a színnel összhangot alkosson!

Két fontos kulcsszót kell szem előtt tartanunk: a természetest és a tradicionálist. Bármilyen anyagról van is szó – fa, kő, textília, de még a színezéshez használt festékanyagok is – minden természetes, illetve természetes hatású. A másik a hagyományok tisztelete, ami a lakberendezésben például a kézimunkával díszített lakástextilek és a főleg rózsafából (más néven paliszander) készült, faragott bútoroknál jelenik meg.

A bensőséges, meleg hangulat kialakításához elengedhetetlenek a könnyű, áttetsző és sejtelmességet tükröző muszlinok, a lágy tapintású, elegáns selymek, a nehéz bársonyok, mindezeket gazdagon díszítik arany, illetve ezüsthímzéssel, apró csillogó üveggyöngyökkel, tükördarabkákkal.

A stílus összességében meglehetősen nőies, mind színvilágában, mind pedig az aprólékos dekorációk tekintetében. Kedveltek a természetes ornamentikák, a kecsesen kanyargó növényi indák, az elmaradhatatlan indiai szent lótuszvirág, a szerencsét hozó elefántok, gyakran használnak levél vagy virágmintákat (lótusz, krizantém) és állatmotívumokat (antilop, elefánt, páva, tigris, elefánt), valamint az építészetből átvett motívumok, a kő és fa korlátok, falak áttört mintázata. Anyagok tekintetében kedvelik a lent, a pamutot és a selymet is. A végekre felvarrt arany-, ezüstbojtok (olykor gyöngyök) segítségével érik el az igazi előkellő, indiai benyomást.

A levegőben fűszeres illatok, füstölők és illóolajok keverednek, az egzotikus virágok nemcsak díszítőelemként, hanem élőben is fontos szerepet kapnak.”

Forrás: www.szephazak.hu és www.homeinfo.hu

SZÍNPALETTA

Fentről lefelé haladva:
bordó, karmazsinvörös és ezek árnyalatai, arany és púder színek

MOTTÓNK:

Be brave enough to dream
Légy elég bátor ahhoz, hogy álmodj!

ÖTLETGYŰJTEMÉNY:

Ötletgyűjteményünket most is megosztjuk veletek – itt találjátok.

HAVI ÉLŐ BEJELENTKEZÉS:

Szeretnénk Titeket még egy kicsit inspirálni a kihíváson való részvételre, így ebben a hónapban is élő bejelentkezés keretén belül készítem el a havi inspirációját. Előttetek, Veletek!

HATÁRIDŐ:

2019. augusztus 31. éjfél

NYEREMÉNY:

Scrapiniec chipboard válogatás

A nyertest továbbra is SORSOLÁSSAL választjuk ki.

KIEMELT ALKOTÓ:

A zsűri sem lesz tétlen, idén is a Sugallatok csapata választja ki azt a kiemelt alkotót, aki a következő hónapban szívesen látunk a blogon, mint vendégalkotót, és aki egy egyszeri 10%-os kedvezménykupont is bezsebelhet.

A HÓNAP LEGJE:

Mivel ti vagytok a legszuperebb közösség, amit csak kívánhatunk, és mindig megizzasztozok minket a hónap végi pontozásnál, ez a kategóriánk is megmarad idén is 😉 A hónap legjét mindig mi nevezzük meg az adott hónap nyerteseinek kihirdetésekor. Nem állandó cím, folyton változik, attól függően, mi volt a legerősebb reakciónk, amit éreztünk a nevezett alkotásokkal kapcsolatban. A kiválasztott szintén egy 10%-os kedvezménykuponban részesül.

Év végi nagy nyeremény: 

Idén, mint tavaly is, akik mind a 12 hónap kihívásán velünk tart, azok között kisorsolunk egy nagy értékű ajándékcsomagot a webshop termékei közül!

A szabályzat továbbra is a Scrapkörben, a Fájlok között található, olvassátok el!

A Design Team és a Vendégalkotók alkotásai:

Vendégalkotónk: Jakubovics Anett
Réti Virág

A Ti alkotásaitok:

GYEREKJÁTÉK – Augusztusi kihívás:

Aladdin

Na, kinek mi jut eszébe elsőként? Aladdin és a kis majmocskája, vagy a szépséges Jázmin hercegnő, vagy a Dzsin? Mi lenne a Ti kívánságotok, ha a lámpás a Ti kezetekbe kerülne?

Ebben a hónapban sem szabad unatkozni, használjátok ki a nyár utolsó hónapját! Nézzetek, olvassatok meséket, álmodjatok sokat és alkossatok! Repítsen benneteket is a varázsszőnyeg csodás világba és fessétek, rajzoljátok le nekünk és mutassátok is meg! Jöhetnek a kecsesen kanyargó növényi indák, a virágok, a szerencsét hozó elefántok is, vagy bármi, ami Aladdin mesés és csodásan csillogó, gazdag világába kalauzol minket. 

De nem ám csak a lányok! Fiúk benneteket is várunk, hiszen ez a mesevilág mindenkit beszippant és elvarázsol! Ti is mutassátok meg, hogy nem féltek álmodni és alkotni sem! 

Aki a részleteket még nem ismeri, az is jöjjön bátran, hiszen az egész GyerekJáték!

„Minden gyermek egy művész!” Itt a nagy lehetőség, hogy havonta itt a Sugallatok Mixed Media Scrapkörben ezt meg is mutassátok nekünk. Ez itt egy nagyszerű lehetőség arra, hogy anya, nagyi vagy egy kedves hozzátartozótok scrapes kincseit használjátok és elkápráztassátok a felnőtteket, hogyan is lehet lazán, jókedvűen szépet alkotni. Örömmel látjuk kedves kis munkáitokat, amiért cserébe a kreatív csapattagok havonta szebbnél-szebb kis alkotócsomagokat ajánlanak fel számotokra.

Természetesen, ha szeretnétek, akkor segítségül hívhattok felnőtt támogatást, ugyanakkor önállóan is elkészíthetitek az alkotásotokat, ami bármilyen mixed media technikával készülhet. Lehet vászon, oldal, képeslap, ATC, címke, art journal, kollázs, tárgy, altered art és egyéb off the page projekt, stb., is, ami megfelel a havi kiírás feltételeinek. Amint elkészült a mű, azt fel kell tölteni a csoport adott FB mappájába a kihívás szabályzatában foglaltak szerint (ebben a felnőttek segítségetekre lesznek).
A kihívásra készített és feltöltött kép alá kérjük megjegyzésben leírni a gyermek nevét, életkorát, önálló, vagy közös alkotás volt és a gyermek által írt (diktált) rövid kis leírást arról, hogy mit ábrázol az alkotása, és hogy miért szerette ezt készíteni.

A részvétel és az örömalkotás a legfontosabb, vegyetek részt minél többen, tanuljunk egymástól, alkossunk együtt, közösen, a magunk örömére, hiszen ez GyerekJáték!

A stílusról magáról a havi kihívásnál lehet olvasni.

Ebben a hónapban a kihívás témája:

ALADDIN VILÁGA

SZÍNPALETTA:

bordó, karmazsinvörös és ezek árnyalatai, arany és púder színek, valamint egy kis kék is – és csillogjon ám minden! 🙂

MOTTÓ:

Be brave enough to dream
Légy elég bátor ahhoz, hogy álmodj!

És itt gondolom nem lesz ebben hiány, hiszen mindent el tudtok képzelni, mindent megálmodtok, és ha így tesztek az teljesülhet is.

HATÁRIDŐ:

2019. augusztus 31. éjfél

NYEREMÉNY:

Egy mesés, gazdag csomag

A nyertest SORSOLÁSSAL választjuk ki.

Érdekel a mixed media? Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!


Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,332KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink