21 C
New York
péntek, augusztus 19, 2022

Stílusgyakorlatok – GÓT STÍLUS

Vége a nyárnak, így kicsit bedurvulunk mi is  😉

A sok lágy, vidám, romantikus stíluskihívás után itt a tökéletes ellenpólus:

a GÓT.

A gót szubkultúra egy modern kori irányzat, mely számos országban megtalálható. Az Egyesült Királyságból indult el az 1980-as évek elején a gótikus rock helyszínéről, és a punk stílus egy válfaja. A gót stílus hosszú élettartalmúnak tűnik, változatos jegyei vannak. A gót stílus hatással van a zenére, az esztétikára, a divatra. A gótikus zene számos különböző stílusban jelenik meg. A ruházat jellemzői változatosak a deathrock, punk, viktoriánus, reneszánsz és középkori stílusokból, illetve akár ezek keveréke is lehet, ám jellemzően fekete ruházatot, sminket és hajszínt takar. A gót stílust képviselők jellemző ruházata a sötét, néha morbid ruhák. A tipikus gót divat jegyei a feketére festett haj, feketére húzott szem, fekete körmök, fekete ruházat, és/vagy piercingek. A stílus jegyeit gyakran az Erzsébet-korabeli, a viktoriánus vagy középkori korszakokból kölcsönzi, időnként katolikus és más vallási jellemzőkkel, mint például a kereszt vagy az ankh viselése. Gyakori viselet a bársony és csipke ruhadarabok, a szegecsek, láncok, kesztyűk.

A gót szubkultúra ideológiájának pontos definiálása több okból is nehéz. Az egyik az érdekeltek hangulatának és esztétikájának fontossága. Ezt részben a romanticizmus és neoromanticizmus inspirálta. A gótok sötét, titokzatos és morbid külseje a romanticizmus gótikus novelláival hozható párhuzamba. Ha a gót stílust megemlítjük, sokaknak azonnal beugrik Anne Rice, és a vámpírok világa, ami nem véletlen  🙂 A 18. század végén és 19. században a horror, a természetfeletti érzés széles körben elterjedt volt a népszerű irodalomban. A folyamat tovább haladt a modern kori horror filmekben. A hangulat és esztétika mellett a gót irányzat másik központi eleme a teatrializmus és drámaiság.

Szóval, kedves Scrapkör lakók, elő a csipkékkel, szalagokkal, sminkkel és az ipari mennyiségű feketével (és árnyalataival), és csapjunk egy jó gót bulit  😉Én személy szerint meg vagyok veszve a stílus nőiességéért, titokzatosságáért és vadságáért, egyszerre dark és elegáns, szóval minden, ami számomra belefér a “dög” kategóriába  😉

Ehhez most is segítséget nyújtunk, ahogy minden hónapban:

TERMÉKAJÁNLÓ:

Facebook csoportunkban létrehoztunk egy albumot, amellyel abban szeretnénk segíteni, hogy milyen termékekkel tudtok alkotni a kihíváshoz. Természetesen mást is lehet használni, ez csak egy ajánlás.

ÖTLETGYŰJTEMÉNY:

Most is összeállítottunk egy inspirációs táblát a Pinteresten.

MOTTÓ:
“Stars can’t shine without darkness”
“A csillagok sem ragyoghatnak a sötétség nélkül”

HAVI ÉLŐ BEJELENTKEZÉS:

Szeretnénk Titeket még egy kicsit inspirálni a kihíváson való részvételre, így Virág szeptemberben is élő bejelentkezés keretén belül készíti el a havi inspirációját. Előttetek, Veletek!

HATÁRIDŐ:

2018. szeptember 30. éjfél

NYEREMÉNY:

Paint Chips 12”-es mini kollekció és kivágat

A nyertest továbbra is SORSOLÁSSAL választjuk ki.

KIEMELT ALKOTÓ

A szakmai zsűri sem tétlenkedik, ugyanis a Sugallatok design csapata választja ki azt a kiemelt alkotót, akit a kihívást követő hónapban szívesen látunk a blogon, mint vendégalkotót és aki egy 10%-os kedvezménykuponban részesül.

A HÓNAP LEGJE

Mivel Ti vagytok a legjobb közösség, amit csak kívánhatunk és olyan nehéz mindig a választás, van egy új kategória. Ezt mindig mi nevezzük meg az adott hónap nyerteseinek kihirdetésekor. Nem állandó cím, folyton változik, attól függően, hogy mi volt a legerősebb reakciónk, amit éreztünk a nevezett alkotásokkal kapcsolatban. Mondjuk a HÓNAP
LEGÖTLETESEBB ALKOTÓJA vagy A HÓNAP LEGÚJABB FELFEDEZETTJE. A kiválasztott szintén egy 10%-os kedvezménykuponban részesül.

ÉV VÉGI NAGY NYEREMÉNY

Akik részt vesznek velünk az elkövetkező 12 hónap minden egyes kihívásán, azok között év végén kisorsolunk egy nagy értékű ajándékcsomagot a webshop termékei közül!

Izgatottan várjuk az alkotásaitokat! Ki tart velünk?

A szabályzat továbbra is a Fájlok között található, olvassátok el, mert módosult.

A Sugallatok csapattagjainak és a vendégalkotónk inspirációi:

A ti alkotásaitok:

Érdekel a mixed media?
Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!

Előző cikk1. nap az iskolában
Következő cikkGót nyaklánc

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,442KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink