27.7 C
New York
szerda, augusztus 10, 2022

Stílusgyakorlatok – GLAMOUR

Eljött a december, a csillogás hónapja és ezzel együtt meghoztuk mi is az idei év utolsó stílusgyakorlatát, ami nem más mint

a GLAMOUR.

Pár szó a stílusról és jellemzőiről:

Az angol glamour szó maga csillogást, ragyogást, káprázatot jelent.

A glamour elsősorban fotós műfaj, de a húszas- harmincas évektől kezdve begyűrűzött a divat, majd a lakberendezés világába is.

Ez a stílus egy fajta nagyvonalúságot tükröz, nem kifejezetten gazdasági, hanem inkább hedonista módon, aki ilyen környezetben szeret élni, az kifejezetten azt sugallja, hogy SZERET élni, szereti a finom anyagokat, a finoman kidolgozott látványos kiegészítőket, a FÉNYT, a sokszínűséget, a finoman kidolgozott látványos kiegészítőket. És igen ez a stílus megengedi. sőt szereti a giccset, de egyáltalán nem kötelező elem. Lehet visszafogott vagy szertelen, kifinomult vagy modern.

Minden olyan díszítőelemet szerepeltet, ami a csillogást, pompát, eleganciát testesíti meg, pld. strassz, gyöngy, rojt, bojt, toll, szőrme, bársony, selyem, arany, ezüst. Ezeken kívül virágminták, tükör, üvegfelületek, gyöngyház, kristály és csillogó fémfelületek is megjelenhetnek. Fontos szerepet kap a megvilágítás: a ragyogó fények, csillogó effektek, elegáns üveglámpák; a lényeg, hogy szórja a fényt. A minimál, barokk elemei is megengedettek, az art deco elemeinek használata szinte kötelező.

A divathoz hasonlóan állandóan fejlődik, változik. A glamour hagyományos kliséi – a könnycsepp alakú kristályokból összeállított csillárok, a kikeményített vászonszalvéták és a kézi csomózású perzsaszőnyegek – már a múlté. A kortárs glamour sokfélesége abban rejlik, hogy a glamour stílusban berendezett otthonok teljes mértékben tükrözik a tulajdonos személyiségét. A neves építész, Frank Lloyd Wright igen találóan fogalmazott: “pont ugyan annyiféle háznak kellene lennie, ahányféle ember van, hiszen mind más személyiség”. (forrás: internet)

Ehhez most is segítséget nyújtunk, ahogy minden hónapban:

TERMÉKAJÁNLÓ:

Nézzetek körül a facebook-csoportunkban lévő albumban.  Természetesen mást is lehet használni, ez csak egy ajánlás – néhány ötlet, hogy milyen termékekkel tudtok alkotni a kihíváshoz.

ÖTLETGYŰJTEMÉNY:

Pinterest táblánkon pedig inspirációs ötleteket találtok.

MOTTÓ:

„Make it a December to remember.”

„Tedd emlékezetessé a decembert!”

HAVI ÉLŐ BEJELENTKEZÉS:

Szeretnénk Titeket még egy kicsit inspirálni a kihíváson való részvételre, így Virág decemberben is élő bejelentkezés keretén belül készíti el a havi inspirációját. Előttetek, Veletek!

HATÁRIDŐ:

2018. december 31. éjfél

NYEREMÉNY:

Meglepetés csomag, ha már a meglepetések hónapja van  🙂

A nyertest továbbra is SORSOLÁSSAL választjuk ki.

KIEMELT ALKOTÓ

A szakmai zsűri sem tétlenkedik, ugyanis a Sugallatok design csapata választja ki azt a kiemelt alkotót, akit a kihívást követő hónapban szívesen látunk a blogon, mint vendégalkotót és aki egy 10%-os kedvezménykuponban részesül.

A HÓNAP LEGJE

Mivel Ti vagytok a legjobb közösség, amit csak kívánhatunk és olyan nehéz mindig a választás, van egy új kategória. Ezt mindig mi nevezzük meg az adott hónap nyerteseinek kihirdetésekor. Nem állandó cím, folyton változik, attól függően, hogy mi volt a legerősebb reakciónk, amit éreztünk a nevezett alkotásokkal kapcsolatban.

LEGÖTLETESEBB ALKOTÓJA vagy A HÓNAP LEGÚJABB FELFEDEZETTJE. A kiválasztott szintén egy 10%-os kedvezménykuponban részesül.

ÉV VÉGI NAGY NYEREMÉNY

Akik részt vesznek velünk az elkövetkező 12 hónap minden egyes kihívásán, azok között év végén kisorsolunk egy nagy értékű ajándékcsomagot a webshop termékei közül!

Izgatottan várjuk az alkotásaitokat! Ki tart velünk?

A szabályzat továbbra is a Fájlok között található, olvassátok el! 🙂

A Sugallatok csapattagjainak és a vendégalkotónk inspirációi:
És a ti alkotásaitok:

 

Érdekel a mixed media?
Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,430KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink