18.8 C
New York
szombat, május 28, 2022

STÍLUSGYAKORLATOK – ABSZTRAKT

Új hónap, új kihívás! Az elmúlt hónapokban volt habos-babos virágos csajos és vagány, pasis stílusgyakorlat is, most azonban elrugaszkodunk a valóságtól és formabontóak leszünk. Izgi ugye?

A hónap témája az ABSZTRAKT.

Az absztrakt művészet vagy nonfiguratív művészet jellemzői – elsősorban a festészetben, szobrászatban és iparművészetben – a geometriai formák, a színek és hasonló (képi) eszközök öncélú, modelltárgyakra nem utaló vagy azokat a végsőkig leegyszerűsítve ábrázoló, a képelemek önálló kölcsönhatását vizsgáló – sokszor módszeresen kutató – használata.

Az absztrakt művész a formákat és színeket önmagukért ábrázolja, és főképp ezek (elvont) összefüggései, hatásai és kölcsönhatásai érdekli, nem pedig az, hogy egy „fizikai” tárgyat, illetve egy társadalmi jelenséget ábrázoljon. Egy absztrakt festő képén egy négyzet nem jelent pl. szobafalat vagy ablakot, hanem pusztán önmagát.

Röviden: A valóság természetes ábrázolásától eltérő (műalkotás, alkotási módszer), amely például mértani alakzatokat, színfoltokat alkalmaz.

MOTTÓ:

“Good things take time.”
“A jó dolgokhoz idő kell.”

Izgatottan várjuk az elvont alkotásokat! Ki tart velünk?
ÖTLETGYŰJTEMÉNY:

Ahogyan eddig is, most is gyűjtöttünk számotokra inspirációkat a nagyvilágból, ezt Pinterest oldalunkon tudjátok megtekinteni.

TERMÉKAJÁNLÓ:

Facebook csoportunkban létrehoztunk egy albumot, amellyel abban szeretnénk segíteni, hogy milyen termékekkel tudtok alkotni a kihíváshoz. Természetesen mást is lehet használni, ez csak egy ajánlás.

HAVI ÉLŐ BEJELENTKEZÉS

Szeretnénk Titeket még egy kicsit inspirálni a kihíváson való részvételre, így Virág e hónapban is élő bejelentkezés keretén belül készíti el a havi inspirációját. Előttetek, Veletek!

HATÁRIDŐ:

2018. május 31., éjfél
A részvételhez a Facebook csoportunkban lévő megfelelő albumba szükséges feltölteni a kihívásnak megfelelő alkotást.

NYEREMÉNY:
Strength in Numbers 12″-es készlet

A nyertes továbbra is SORSOLÁSSAL kerül kiválasztásra.

KIEMELT ALKOTÓ

Azonban a szakmai zsűri sem tétlenkedik, ugyanis a Sugallatok design csapata választja ki azt a kiemelt alkotót, akit a kihívást követő hónapban szívesen látunk a blogon, mint vendégalkotót és aki egy 10%-os kedvezménykuponban részesül.

A HÓNAP LEGJE

Mivel Ti vagytok a legjobb közösség, amit csak kívánhatunk és olyan nehéz mindig a választás, van egy új kategória. Ezt mindig mi nevezzük meg az adott hónap nyerteseinek kihirdetésekor. Nem állandó cím, folyton változik, attól függően, hogy mi volt a legerősebb reakciónk, amit éreztünk a nevezett alkotásokkal kapcsolatban. Mondjuk a HÓNAP LEGÖTLETESEBB ALKOTÓJA vagy A HÓNAP LEGÚJABB FELFEDEZETTJE. A kiválasztott szintén egy 10%-os kedvezménykuponban részesül.

ÉV VÉGI NAGY NYEREMÉNY
Akik részt vesznek velünk az elkövetkező 12 hónap minden egyes kihívásán, azok között év végén kisorsolunk egy nagy értékű ajándékcsomagot a webshop termékei közül!
Szerintem ne hagyjátok ki!
A szabályzat továbbra is a Fájlok között található, olvassátok el, mert módosult.

A Sugallatok csapattagjainak és a vendégalkotónk inspirációi:

A ti alkotásaitok:

Érdekel a mixed media?
Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,333KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink