20.9 C
New York
kedd, augusztus 16, 2022

STÍLUSGYAKORLAT: trópusi

Végre eljött a nyár és a nyaralások ideje. Igaz nem biztos, hogy eljutunk idén a Trópusokra, de bárhol érezhetjük magunkat a Paradicsomban: Csak rajtunk áll és most rajtatok! Alkossatok és teremtsük meg a trópusi paradicsomi állapotot, hadd örüljünk és csodáljuk meg együtt a sok szép alkotást.

STÍLUSJEGYEK:

Trópusi
A trópusok vagy trópusi területek, trópusi öv, trópusi övezet az a földrajzi terület, amely a Föld „derekánál”, az Egyenlítő térségében, a Ráktérítő és a Baktérítő között alakult ki. Magában foglalja az olyan országokat, mint például Brazília, Bolívia, Nigéria, Zimbabwe, Jemen, Thaiföld, India, Indonézia, Papua Új-Guinea és Fidzsi-szigetek. A világ fejlett országai közül Ausztrália a legnagyobb trópusi földrész.

Trópusokon éri a legtöbb napfény a felszínt, és itt a legmagasabb az átlaghőmérséklet is a sok napsütés miatt. A csapadék mennyisége vidékek szerint eltérő. Van, ahol különösen sok eső esik, míg más tájakon szinte semmi.

Igen gazdag és változatos növény-és állatvilág jellemzi ezt a területet, ugyanakkor az itt élő emberek, népcsoportok is igen gazdag kultúrával és hagyományokkal bírnak.

Az ókori indiai geográfusok a trópusokat a gonosz démonok által lakott helyként írták le, mint az élők és a halottak közötti hasonlóságot. Későbbi szakirodalom is tükrözi ezeket a témákat. Később Ibériai felfedezők a trópusokat hatalmas csodálatos helyekként látták. Számukra a trópusok képviselték a világ kiteljesedését: ez volt az Éden Kertje, az elveszett világ, amikor Ádámot és Évát kimentették.
A 18. századi költő, Rafael Landivar növény- és állatvilági felfedezésének csodája hallatszik, és egy évszázaddal később Paul Gauguin gyönyörű művészeti alkotásaiban is megcsodálhatjuk ezt a gazdagságot.

SZÍNPALETTA:

Havi kihívásunk moodboardjának a SZÍNPALETTÁJA (fentről lefelé haladva):
Halvány orchidea lila, Korall szín, Lazac szín, Pálmazöld, Dzsungel zöld és Méregzöld

Havi MOTTÓNK:

FINDING PARADISE WHEREVER I GO

PARADICSOMOT TALÁLOK, AKÁRHOL JÁROK.

HATÁRIDŐ:

2020. július 31. éjfél

NYEREMÉNY:

Egy fantasztikusan szépséges nyári készlet: Prima Capri mini kollekció

A nyertest továbbra is SORSOLÁSSAL választjuk ki.

KIEMELT ALKOTÓ:

A zsűri sem lesz tétlen, idén is a Sugallatok csapata választja ki azt a kiemelt alkotót, aki a következő hónapban szívesen látunk a blogon, mint vendégalkotót, és aki egy egyszeri 10%-os kedvezménykupont is bezsebelhet.

A HÓNAP LEGJE:

Mivel ti vagytok a legszuperebb közösség, amit csak kívánhatunk, és mindig megizzasztozok minket a hónap végi pontozásnál, ez a kategóriánk is megmarad idén is 😉 A hónap legjét mindig mi nevezzük meg az adott hónap nyerteseinek kihirdetésekor. Nem állandó cím, folyton változik, attól függően, mi volt a legerősebb reakciónk, amit éreztünk a nevezett alkotásokkal kapcsolatban. A kiválasztott szintén egy 10%-os kedvezménykuponban részesül.

Év végi nagy nyeremény:

Idén, mint tavaly is, akik mind a 12 hónap kihívásán velünk tart, azok között kisorsolunk egy nagy értékű ajándékcsomagot a webshop termékei közül!

Ééés a trópusi alkotásaink:

Érdekel a mixed media? Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,434KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink