20.4 C
New York
hétfő, augusztus 15, 2022

STÍLUSGYAKORLAT: skót

Az idei évben fontos változások lesznek a kihívások struktúrájában. A stílusgyakorlatok megmaradnak, de csak minden 2. hónapban. Nagyon szeretjük a stílusgyakorlatokat, de mindemellett eléggé kötöttnek is tartjuk, így kedvezünk azoknak, akik kicsit szabadabban alkotnának és szívesen tanulnának a nagyoktól.

LIFT ME UP

Szeretnénk kicsit elszakadni a stílusoktól és a személyes fejlődésre is összpontosítani, így váltakozó hónapokban bevezetjük a Lift me up! (Emelj fel!) című gyakorlatsorozatot. Mit is jelent ez? Minden 2. hónapban hozunk Nektek 5-5 kedvenc művet külföldi scrapperek által készített alkotásokból, a kihívást megelőző hónapból. Választhattok, hogy melyiket liftelitek, azaz készítitek el a Ti személyiségetekre szabva. Nem másolást várunk el, hanem inspirálódást, bevonódást és személyiségetek mentén történő átalakítást, más alapanyagokat felhasználva, más érzelmekkel megtöltve, de mégis hasonlót.

De nem szaporítom tovább a szót, jöjjön az e havi stílus:

SKÓT

STÍLUSJEGYEK:

A skótkocka

A skótkockás minta nem mást jelent, mint a merőlegesen egymást metsző csíkos mintát, melyek több színből állnak össze. Angol neve: tartan. Az eredeti skótkockás minta anyaga az erősszövésű gyapjú, de mára számtalan más anyagból dolgozhatnak a tervezők. Nem véletlen a név: a minta Skóciából ered, mégpedig a tradicionális skótszoknyából kiindulva.
A skót hadsereg katonái hordták eredetileg a kockás szoknyát és a hozzá való kiegészítőket: a dudát, a hosszú térdzoknit és a vállra teríthető, szintén kockás, nagyméretű sálat. A skótkocka a gall kultúra szimbólumává vált, akik mai napig büszkék a hagyományos viseletre.

A Skótkocka Társaság (mert ilyen is van) a minta elterjedésétől kezdve máig bezárólag hozzávetőlegesen 7000 féle mintát számlált össze, melyeket a modern, az ősi, a patinás és az elfeledett kategóriákba különítenek el.
A legenda úgy tartja, a piros alapú kockák voltak a csatatéren küzdő katonák egyenruhái, amely az esetlegesen kiontott vér szimbólumaként jelent meg. A zöld színvilág az erdő és a természet jelölője, míg a kék a tengereké, folyóké.

A skót lakberendezés jellemző stílusjegyei

A különféle agancsok virágkorukat élik, azonban fontos megemlíteni, hogy a skótok hosszú évtizedek óta használják azokat otthonuk dekorálására. Az agancsokkal való díszítés a vadászati örökségükből, hagyományaikból fakad és az agancsot magát egyajta trófeaként őrzik.
A skótok nagyon közel állnak a természethez, így a lakberendezésben is előszeretettel használnak fold színeket és természetközeli megoldásokat, így a fatüzelésű kályha, a benne lobogú tűz és a feldarabolt fahasábok, a skót otthonok nélkülözhetetlen elemei.

A skótok nagyon hagyonmányörző személettel bírnak, így az örökségek, régiségek fontos darabok, a lakás díszei, még akkor is, ha egy modern, kortárs beredezésről beszélünk. A nemzedékek az antic beredezési tárgyakkal jelennek meg és egyesíti a jelenjüket a múlttal. Pl. régi skót térkép, egyedi óra, lámpa, régi whiskey-s üveg, stb.

SZÍNPALETTA

(fentről lefelé haladva):
sötétbarna, khaki, terracotta, borostyán, sárga, beige, fakó zöld, drapp

MOTTÓNK:

Legyenek meleg szavak egy hideg estén, telihold egy sötét éjszakán és egyenes út az ajtódig.

ÖTLETGYŰJTEMÉNY:

sajnos a Pinteresten nincsenek skót stílusú mixed media alkotások, így ez most egy inspiráció nélküli nehezített pálya lesz

HAVI ÉLŐ BEJELENTKEZÉS:

E hónapban megígérem, hogy lesz élő újra, ha a technika is engedi

HATÁRIDŐ:

2020. január 31. éjfél

NYEREMÉNY:

Mintay Sugibox (!!!)

A nyertest továbbra is SORSOLÁSSAL választjuk ki.

KIEMELT ALKOTÓ:

A zsűri sem lesz tétlen, idén is a Sugallatok csapata választja ki azt a kiemelt alkotót, aki a következő hónapban szívesen látunk a blogon, mint vendégalkotót, és aki egy egyszeri 10%-os kedvezménykupont is bezsebelhet.

A HÓNAP LEGJE:

Mivel ti vagytok a legszuperebb közösség, amit csak kívánhatunk, és mindig megizzasztozok minket a hónap végi pontozásnál, ez a kategóriánk is megmarad idén is 😉 A hónap legjét mindig mi nevezzük meg az adott hónap nyerteseinek kihirdetésekor. Nem állandó cím, folyton változik, attól függően, mi volt a legerősebb reakciónk, amit éreztünk a nevezett alkotásokkal kapcsolatban. A kiválasztott szintén egy 10%-os kedvezménykuponban részesül.

Év végi nagy nyeremény:

Idén, mint tavaly is, akik mind a 12 hónap kihívásán velünk tart, azok között kisorsolunk egy nagy értékű ajándékcsomagot a webshop termékei közül!

Érdekel a mixed media? Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!

Előző cikkDD helyett
Következő cikkLove Letters album(borító)

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,432KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink