22.5 C
New York
hétfő, június 27, 2022

Scraptivity – Gyagyás album

A májusi kihívásunk témája, színei, kiegészítők és társai a következők:

Az első pillanattól kezdve egy festegetős, színfolyatós projektben gondolkodtam, de a színeket elég sokára tudtam csak kiválasztani. A Pinteresten nézelődtem és a legnagyobb hatást egy Csontváry festmény tette rám – így a kékeslilás-sárgásnarancsos párosnál maradtam.

Egy A4-es akvarell papírt hosszában elfeleztem, aztán összeragasztottam őket, hogy egy jó hosszú csíkot kapjak. Négy inchenként bígeltem, mert leporello albumot szerettem volna csinálni – és így hellyel-közzel insta oldalakat kaptam. A végén maradt egy fél oldalnyi lap, ez végül egy negyedes gerinccel az albumka előlapja lett.

Nem a balszélső részével kezdtem az alapot, hogy egy kicsit ráhangolódjak – meg aztán középen könnyebben elrejtem, ha mégse tetszene 😀 Szóval először terrrrrmészetesen a bevizezett papíron folyattam halványan a színeket. Eleinte csak az oldalpár szélein, majd középen kezdtem picit összefolyatni a nagyon halvány színeket. Az utolsó oldalpáron inkább csak a lapszéleket színeztem be, de ott jóval erőteljesebb színeket használtam – így lett kicsit játékosabb, dinamikusabb az összhatás. Mert hogy a leporello egyik izgalmas tulajdonsága – ami időnként meg is nehezíti a tervezést 😀 -, hogy az egész albumot kihajtva is kerek egésznek kell lennie, úgy is működnie kell a színeknek, a mintáknak és természetesen a fotóknak is. Néhány narancsos festékcseppet műanyag fóliára tettem és rákentem-szétmaszatoltam a már megszáradt papíron – pont úgy, ahogy Zsanitól láthattátok a Love – art journal tutorial videóban.

Az első oldalt a fél-lapnyi borítóval is összhangba kellett hozni, plusz az előző kihívásból beragadt nálam a kör forma 😀 Halványan rajzoltam két kört, jól bevizeztem, hogy folyatni tudjam rajta a színeket, plusz még vissza is tudtam szedni belőlük. Kilyukasztottam a borító sarkait, egy mini szegecset ütöttem bele és átfűztem rajta egy kalapgumit – ez rögzíti majd a kész albumot.

Maszkoltam sokat lilával, sárgával és narancssárgával, több stencilt is használtam – egyrészt a kör formát szerettem volna tartani, másrészt a fotók témája miatt egy kicsit lányítani is szerettem volna a harsányságon – végül egy csipkés stencilt választottam. A fotók kiválasztása, méretre vágása és elrendezése következett, majd a dekortapaszok, címkék, feliratok és a bélyegzés – a komplementer színeket és a feketét használtam. És majdnem elfelejtettem a végén a dudlikat, pedig én aztán majdnem mindent összefirkálgatok 😀 Hát így… 😉

Felhasznált termékek:

Érdekel a mixed media?
Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!

Előző cikkCsak úgy
Következő cikkAnyáknapi album

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,368KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink