31.4 C
New York
szombat, május 21, 2022

Rózsát a vázába – Szilágyi Marianna

Az én kis rózsaszín életemnek és énemnek nagy-nagy kihívás volt az ehavi feladat: alkossunk gót stílusban, ami fekete és hááááát, tőlem igen távol álló műfaj, mind a témájában, mind a megjelenésében. Az inspiként Dorkától kapott zenékről és azok klipjeiről pedig nem is igazán szeretnék nyilatkozni: fél szemmel néztem és lehalkítva hallgattam…  Lehet ez volt vele a baj 😉 

Sokáig távol tartottam magam, de ugyanakkor azt vettem észre, hogy nap mint nap foglalkoztat a kihívás gondolata: tologattam és pakolgattam, ha találtam valami feketét, elkezdtem rózsákat készíteni és kipróbáltam, mi lenne, ha fekete lenne, vagy szürke papírból egy kis fekete gessoval…. 

Aztán eljött a Borünnep a mi kis falunkban, ahol „folyt a bor” és ürültek a jobbnál jobb és szebb üvegek ☺: egy szuper fekete palack adta meg nekem a lökést, hogy belekezdjek a feladatba. Ugyebár gótéknál is vannak dekor elemek és hát egy szép fekete, netán vörös rózsaszál, miben is érezhetné jól magát, mint egy csipkés, pókhálós, díszes fekete „vázában”. 

Ez volt hát az előzetes és jöjjön az alkotás folyamata. 

A szépséges üveget megtisztítottam, majd fekete gessoval lekentem. Eddig a Mixed Media Mulatság tábori altered art könyvborítón kívül nem készítettem ilyen technikával semmit, de akkor azt olyan jól megtanította Anna, hogy bátran nekiálltam most is. (Anna itt is köszönöm!) 

Stencileztem a Vintage Damask stencillel, ami szépséges alapot adott az alkotás hátterének. Persze ezt, amint megszáradt fekete gessoval újból lekentem egy kis szivacsot használva, pacsmagolva adtam rá a festéket. Minden elemet ugyanígy feketítettem egymás után. Sok mindent a sizzix gépemet használva magam készítettem, pl. pókhálót a háttérbe, keretet a „tündér” alá, pillangókat, virágokat, de használtam kész chipboardot is. Felhasználtam a 13arts-os stencil mögött levő hátlapot is, mert annyira szép színe és mintája volt. Kaptam a nagylányomtól sötétben világító műanyag pókot (már nem világít…a fekete gesso sötétségbe szorította), találtam nem használatos láncokat, dísztűket, tollat és miegyebeket, amik szintén a vázára kerültek. Nagyon élveztem az alkotás folyamatát, az egész adta magát, és én csak építkeztem, amíg egyszer csak azt éreztem, hogy jöhetnek a feketén és szürkésen csillogó szemcsés díszítő elemek, amiket Ayeeda Gel Mediummal vittem fel.

És utána nagy volt az öröm… az ezévi kihívássorozat eddigi minden havi feladata – közte ez a gót kihívás is – teljesítve!

Alkossatok ti is és élvezzétek, mert csak úgy lehet☺  Nincs két egyforma alkotás, mint ahogy mi sem vagyunk egyformák, és ez így jó! ☺ Imádom végig nézni a havi kihívásokra érkezett munkákat, mert mind-mind egyedi és különleges.

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,319KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink