18.4 C
New York
péntek, május 20, 2022

Romance Novel – Mucsi Bea

Mixed Media Mulatságon jártam, alkottam és mulattam 😀 Na de a viccet félre téve, tényleg elmondhatom hogy egy szuper hétvégét tölthettem el scrap barátaimmal a Sugallatok táborában és végre-végre volt egy kis időm alkotni. Már nagyon-nagyon hiányzott!

Alapvetően a workshopokat szerettem volna követni, ami több-kevesebb sikerrel teljesült. Mivel régóta nem tudtam leülni scrap asztalkám mellé, több fejben már létező projekt motoszkált bennem, amelyek most felszínre látszódtak törni.

Az első workshop Szandra titkos kertje volt. Na ez az a projekt, ami nagyon inspirált, de totál mást sikerült készítenem 😀 Mivel mindenem volt itthon a workshophoz, nem kértem alkotócsomagot. Persze a saját magam által összekészített dolgokat sikerült otthon hagynom, így adódott, hogy az AB Studio Paradise lost papírjával kezdtem el dolgozni. A projekttel kapcsolatosan annyit tudtam, hogy szeretném magamra szabni, nade ekkora eltérést nem terveztem. Sebaj, lesz még egy áprilisi táborunk, ahol elkészíthetek egy másik verziót is.
Egy albumborítót készítettem, amihez a Szandra által használt kis pizzásdobozt használtam fel alapnak. Viszont a doboz gerincét letépkedtem és így egy kinyitható albumborítót kaptam. Ennek az elejét dekoráltam. Első lépésként stencileztem az új kedvenc, art deco stílusú AB studio stencilemmel és modellpasztával. Majd ezt kiegészítettem a kis pluszos stencillel, amihez rozsdabarna selyemport kevertem ki sűrűre vízzel és ezt használtam pasztaként. Végül díszítettem Scrapiniec chipboardokkal, virágokkal és szómatricákkal. Az album záródását kötözőzsineggel oldottam meg.

A másik projekt amit sikerült befejeznem, az egy “holdas” projekt, ami a jelenlegi kedvencem lett 🙂 Nagyon régóta dédelgettem az ötletet, de nem volt alkalmam eddig elkészíteni. Móni workshopja azonban megadta a kellő löketet és végre szabadidőm is volt hozzá.

Alapnak a Woodouts kör alakú MDF alapját használtam. Ezt vontam be a Piatek New Moon kollekciójának egy papírjával, majd egy másik papírból kivágtam egy hold sarlót, amit kissé elemelve felragasztottam az alapra. És itt következett az alkotás egyik legfontosabb eleme, a világítás, ugyanis az alkotást a gyerekek ágyához terveztem dekorációként, ami egyben éjjeli világításként is szolgálna. Eredeti terveim szerint az egész alapon keresztbe-kasul fűztem volna a már rég megvett tündérfényemet. De ehhez túl rövid volt a világítás és nem is nézett ki annyira jól. Így maradt az hogy a holdam köré tekerve, ami végülis jobban is néz ki mint az eredeti elképzelés.
Na, kb. eddig a pontig volt meg az elképzelés a fejemhez, a díszítést Móni “könnyebb a levegőnél workshopja inspirálta. Az ő projektjén egy hosszúkás alakú fotó szerepel, amihez nekem nem volt alkalmas fotóm, így maradt az optikailag csalás, azaz két normál méretű fotót ragasztottam egymás alá kissé elcsúsztatva, így megnyújtva az elrendezést. A fotó mögötti területre stencileztem repesztő pasztával. Az apró repedések nem szembetűnőek, azonban azoknak akik szeretnek elveszni az apró kis részletekben (mint én), egy kis pluszt nyújt. A hátteret bélyegzéssel egészítettem ki. Soha nem használtam még fehér bélyegzőt, de a sötét alapon annyira jól mutat, hogy -Móninak hála- kénytelen leszek beszerezni egyet magamnak is. Dekoráltam még chipboarddal, némelyiket lekentem irizáló fehér splash tintával, ettől olyan sejtelmesen csillog. Használtam szómatricákat, virágokat, kivágatokat.

Több kulissza titkot nem árulok el, beszéljenek helyettem a képek 🙂

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,320KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink