14.3 C
New York
kedd, május 17, 2022

Rohan az idő

Sziasztok!

Bizony, rohan az idő, és ez akkor tűnik fel igazán, amikor valamelyik gyerkőc szülinapját ünnepeljük.

Tegnap ilyen jeles napunk volt, Csanikám 6 éves lett, ősztől pedig megy iskolába. Elgondolkodtam tegnap, hogy hova is tűnt el így 6 év?? Hiszen még csak most született, ma pedig már az iskolatáskát és a tolltartót válogatjuk neki!

Nem igazán szoktam babás alkotásokat készíteni, de ez a mostani élmény mégis ebbe az irányba vitt. A képeket még a kórházban készítettem Csanikámról a születésekor. Szerettem volna megörökíteni valahogyan az idő múlását, így hát leültem, és hagytam, hogy az érzések vigyenek. Nem gondolkodtam, csak pakoltam a díszítőket és festettem.

A vászonra mindenképpen szerettem volna egy rozsda réteget, ezért először egy barkácsboltban kapható stukkó spray-vel kialakítottam a textúrált felületet. Ezt az anyagot falak javításához szokták használni, kicsit olyan, mint a folyékony tapéta. Viszonylag gyorsan szárad és nagyon jól lehet rá festeni.

Amikor ezzel megvoltam, felragasztottam a Mitform és Finnabair fém díszeket, majd ezek is kaptak egy picit a folyékony stukkóból.

Ezután a festékek felhordása következett. Az egész vásznat lealapoztam fekete, majd fehér gesso-val.  Az Artisan porokkal kialakítottam az árnyékos részeket a fém díszítők széleinél, illetve a fogaskerekek mélyedéseiben. A porokat vízzel vittem fel és mostam össze. Következő lépésben a folyékony akrilokat vittem fel: umber, burnt sienna, tiger orange és carmine és avocado green. Mindig a sötétebb színtől haladtam a világos felé, és vízzel is összemostam őket. Ezeket a színeket kb 3 rétegben vittem fel, a rétegek között szárítottam.

A vászon sima felületein és a fém kütyükön a kék színű akrilt használtam, ezt is alaposan felvizezve. A kék alapra ezután ugyanazokat a színeket vittem fel, mint a rozsdás részekre.

Teljes száradást követően waxot vittem fel az ujjammal. A wax rétegre néhol még festettem tiger orange és az arany színű akrillal is. A fotók hátterénél csak a kék és az arany színű festéket használtam.

Végül szóródíszeket is használtam: mikrogyöngyöt, csillámot és csillag alakú konfettit.

Remélem, ti is kipróbáljátok a rozsdás effekt létrehozását! Jó alkotást!

Andi

Kíváncsi vagy, miket használtam?

Érdekel a mixed media? Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!

Előző cikkGyertyatartó másképpen
Következő cikkA gentlemen

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,310KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink