15.7 C
New York
csütörtök, május 26, 2022

Retro coffee album

Sziasztok!

Nem vagyok egy nagy albumkészítő, sajnos (most éppen 2 db félkész album várja, hogy befejezzem). 🙁 Minden albumnál kb. a 2. oldalpárig jutok, megunom és abbahagyom. Kivétel volt a papírzsacsi album, abból 2-t is készítettem és be is fejeztem. 😉 Viszont, ahogy megláttam a retro stílusgyakorlatot, nem volt kérdés album lesz papír kávés pohárból. 🙂 Melyet be is fejeztem és túl is teljesítettem magam 4 oldalpárral.

A fotókban segítségemre volt a Messenger selfie álarca (nem tudom a pontos nevét). Nagyon szeretem ezt a stílust. Köztudott rólam, hogy a fényképezőgép és én nem szeretjük egymást, ha rólam készülnek a képek. Nem vagyok fotógén, viszont most annyira belejöttem, hogy egy tucat képet készítettem és ebből választottam ki 8 db-ot, melyek többé-kevésbé vállalhatóak. 🙂 🙂

Tehát az album borítója egy papírpohár, melyet 2 rétegben lekentem fekete gesso. Az album zárásához kilyukasztottam az előlapot, melybe egy miltonkapcsot tettem a hátuljára pedig fekete pékzsineget csomóztam. Így csak rá kell tekerni a zsineget és máris záródik az album. A Greetings stencillel és modell pasztával stencileztem. A mintát a 13arts vízfesték palettájából a türkiz színnel festettem be. Ezután következett a rétegezés melyhez felhasználtam: Royal hálós háttér chipboardot, régi könyvlapot. Maradék 7 Dots Studio papírokból tageket vágtam, Sizzix kivágatok is kerültek rá, muffin papír, sörös kupak és nyitó is. 🙂  Gel mediummal felragasztottam a szemcsésdíszítőket: fekete-fehér konfetti karikákat, piros kis kövecskéket és Ayeeda mikrogyöngyöt fekete színűt. Ezzel el is készült az albumborítója.

Az oldalpárokat Domestic Goddess kollekciójából vágtam ki.  Mindegyik oldalpár ugyanazon technikával készült. Az oldalak széleit fekete Distress Inkkel színeztem meg. Ayeeda fehér  gessoval tompítottam a papír színén és a 13arts vízfestékekkel színeztem meg. Fekete tinával bélyegeztem, fehér tintával és a Figures stencillel stencileztem. A rétegezéshez itt is használtam régi könyvlapot, Sizzix kivágatokat és a 7 Dots Studio 6-os papírkészleteiből vágtam köröket és tageket, Vintage Moments matrica szavakat, chipboardokat: Stitches – XL-es öltések (des.1.), Believe in MAGIC dekor elemek, Mamma’s heart – keret szett, Alamor – szakadt háló. Végül a szóródíszek következtek: fekete-fehér konfetti, kis piros kavicsok, Ayeeda mikrogyöngy fekete, Ayeeda színes dara homok színű.

Az oldalpárokat egymáshoz ragasztottam, majd az albumba.

Íme a kész album, a képek után láthattok róla egy kis videót is. 😉

Videó:

Érdekel a mixed media?
Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!

Előző cikkHetedik mennyország
Következő cikkHattyúdal

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,330KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink