31.4 C
New York
péntek, augusztus 19, 2022

Rénszarvas Bea módra, avagy közeledik a karácsony

Bár vasárnap igazi tavaszi idő volt, napsütéssel, 20 fokkal, de mégis vitathatatlanul közeledik a karácsonyi időszak. Az üzletek már televannak téli, karácsonyi díszekkel. Otthon már készülődök, hogy mi kerüljön a gyerekek adventi naptárjaiba, irogatom össze a manó csínyeket, na meg hogy kinek mi kerüljön majd a fa alá. Vérbeli scrapbookosként azonban az is hozzátartozik az ünnepi készülődéshez, hogy valami kézműves dísz, díszek is készüljenek. A DD mellett (amihez már kivágtam az összes kivágóívemet! ;)) egy Woodouts rénszarvas fejet dekoráltam ki mixed media módra. És ami igazán jó volt benne, hogy a gyerekeimmel közös projekt volt, megcsináltak minden olyan dolgot amit én nem szeretek 😀 Pl. rettenetesen élvezték a hőlégfúvózást, a stencilezést, a pecsételést (persze szigorú irányítással :)) és odahoztak nekem mindent ami épp nem volt kéznél.

Röviden a “how-to”-ról:
Első lépésként fehér gessoval lealapoztam az MDF lapot, majd száradás után a Finnabair Midnight Sky akrilfestékét vízzel oldottam (jó sokkal) és azzal színeztem az alapot. Hogy minél hamarabb megszáradjon, és mert szeretem a hatását, az erősen vizezett alapot hőlégfúvóval szárítottuk meg közös erővel a gyerekekkel, ettől lett a festéknek kissé márványos hatása. Aztán Hanna megjegyezte, hogy nem látott még kék őzet, úgyhogy kicsit barnásítottunk rajta, amúgy is akartam egy kis árnyékot, kontrasztot körbe. Szóval barna festékkel (igazából Finnabair rozsdaeffekttel, de mivel nagyon rég használtam, beszáradt és vízzel higítottam, így simán lehetett volna bármilyen más festék is) és körecsettel tunkolva beárnyékoltam körbe az alapot. Stencileztünk Icing Paste-tel és Finnabair pasztával (modellpasztával helyettesíthető). Hogy középen tovább világosítsam, gessot vízzel oldottam és azzal fröcsköltem jó nagyokat 🙂
Ezzel az alap elkészült, jöhetett a díszítés, amihez virágokat, leveles chipboardokat, kristálydíszeket és fém díszítőelemeket használam.

Előző cikkVendégalkotónk Karolina Bukowska
Következő cikkAngyalka

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,440KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink