22.2 C
New York
szombat, május 28, 2022

Opal Magic – varázslat a köbön

Stílusgyakorlatnak indult, aztán inkább termékbemutató lett belőle 😀

Kezdem az elején: volt egy fekete gessoval lealapozott és Dark Lavenderrel itt-ott átszínezett keretem. Ráaplikáltam a fehér gessoval átkent AB Studio egyik chipboard hátterét.

Kipakoltam az arany és arany hatású festékeket és elkezdtem kísérletezgetni velük. Nno és innentől már nem tartottam a Nagy Gatsby kihívás moodboardját.

Ugyanis ha fekete alapra kerülnek az Opal Magic akrilfestékek, akkor valami egészen más kerekedik ki belőlük! A keret három sarkában mind ki is próbáltam őket 😀

Blue Gold: bal felső sarok. A fehérre gessozott chipboardon látszik (egy kicsit), hogy milyen az eredeti színe: szép felhőkék. Ám a fekete kereten markáns arannyá válik. Még úgy is, hogy nem homogén feketére került, hanem a Dark Lavender több helyen is átüt. Alapvetően fehér és fekete alapon szokták megmutatni az Opal Magic festékek hatását, és most kiderült számomra, hogy nem kell feltétlenül feketén használni ahhoz, hogy színváltós legyen – ha sötét az alap (Dark Lavender), már akkor is kijön ez a gyönyörű arany szín.

Green Gold: jobb felső sarok. A chipboard alapon selymes zöld, a fekete-sötét levendula kereten viszont csillogó lila aranyfolyammá változott. Ámulat! Ráadásul amikor máshogy esik rá a fény, a lila és az arany is újabb és újabb árnyalatát, mélységét mutatja. Azt hiszem, kedvenc! 😀

Aqua Rose: jobb lent. Nna ez a másik, amitől dobtam egy hátast 😀 Sajnos ráépítettem és későn esett le, hogy lefotózzam a díszítés előtti állapotot. De higgyétek el nekem, hogy a kicsit rózsaszínes-púderes színének valami nagyon finom, szinte visszafogott arany csillogása van! És akkor jön a sötét keret! Ahh!! A neve alapján aqua, vagyis vízszínű, talán zöldeskék? Nekem a patinához áll inkább közel, de nem az erőteljes és telt verziójához, hanem a halványabb, lágyabb hangulatához. Való igaz, hogy ha vastagabban visszük fel a felületre, akkor kikerekedik, sötétebb színt kapunk – ahogy általában szokott lenni. Ehhez a projekthez a világosabb árnyalat illet inkább.

Sparks – Unicorn’s Hair: bal lent. Ez az akrilfesték egy kicsit metálosabb. Nyilván azért csak kicsit, mert itt is csak keveset vittem fel a keretre. A metálos akriloktól egy csöppet tartottam, mert elég messze áll tőlem. Viszont amit az unikornis hajjal el lehet érni, az egészen közeli nekem. Puha, meleg, simogató, nem hideg és riasztó – már ha értitek, mire gondolok. Egyébként ez az akrilfesték majdhogynem ugyanúgy teljesít a világos (chipboard) és a sötétebb (keret) felületeken is – ugyanolyan szépen aranylik mindkettőn.

Amikor ezzel végeztem, rájöttem, hogy a moodboardtól olyan távolra sikerült eveznem, hogy ezt már nem hozom vissza… Egy egészen rövid másodpercig megfordult a fejemben, hogy átfestem az egészet Sparks-szal vagy a Blue Golddal, hogy visszaaranyozzam magam a stílusgyakorlathoz, de gyorsan el is hessegettem! 😀

Ha már lúd, legyen Royal Robes wax is! Merthogy ő is az Opal Magic termékcsaládhoz tartozik, vagyis attól a felülettől függ a hatása és maga az elért szín is, amire felvisszük. Ha sötétebb az alap, akkor teltebb, élénkebb lilákat lehet előcsalni, ha világosabb, akkor inkább a fény játéka határozza meg, hogy a lilának éppen milyen színét és mélységét látjuk. Amikor pedig fehér, vagy egészen világos alapra kerül, akkor marad a tégelyben látható púderes, csak kicsit rózsaszínes árnyalata. Természetesen ez a wax is csillog, szinte már csillámos. Ráadásul isteni illata van!! Imádom!

Még egy termékről (terméktípusról) szeretnék szót ejteni, de utána már nem húzom tovább 😉 Ez pedig a füstfólia pehely. Nekem rose gold színű füstfóliám van itthon, így ez került rá – a shopban gyönyörű arany és ezüst színűt találtok. Most használtam először, bele is futottam néhány problémás helyzetbe 😀 Kipróbáltam Magic ragasztóval, nna, ebbe beletört a bicskám, úgyhogy azt nem ajánlom 😀 Viszont a Gel Mediummal már egészen szép eredményt tudtam elérni.

Azzal játszottam még, hogy egyenletes, homogén arany felületeket hozzak létre és olyanokat is, ahogy csak “össze van kenve”. Be kell valljam, az utóbbi jóval könnyebb 😀 És egy javaslat: akik szintén ecsetként is használják az ujjukat, azok sűrűn mossanak kezet! Mert a füstfólia nagggyon könnyen ráragad a kézre (meg bárhova) és ember legyen a talpán, aki onnan sértetlenül le tudja szedni. Szerintem lehetetlen 😀

Upsz, még csak annyi, hogy a shopban zseniál domborporok is vannak!!
Ezekről majd egy másik gigahosszú posztban írok többet 😀 A Dusty Attic Corner Flourish des.1 indáit ezzel aranyoztam be. Fantasztikusak ezek a csipik is!

További felhasznált termékek:

Érdekel a mixed media? Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,337KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink