28.8 C
New York
péntek, augusztus 19, 2022

Nemzedékről nemzedékre – gyakorlatok a retro jegyében

E havi kihívásunk a retro stílus jegyében telik. Így visszanézve a 60-as évektől számított stílusjegyeket soroljuk a retro tárgykörébe, habár igazán nem is egy stílusról beszélünk, hanem olyan fogalomról, amellyel a divatjamúlt dolgokat definiáljuk. Ami most menő és designos, arra 20 év múlva szintén azt mondjuk, hogy retro. Csakúgy, mint ahogyan a 90-es évek irányzatait is ezzel a szóval jellemezzük ma már.

Íme a mood board, amely vezetni fog majd benneteket az e havi kalandozás során:

Tekintve, hogy az utóbbi időben élő bejelentkezések során készítettem el a havi alkotásaimat a stíluskihívásokra, így nem nagyon voltak posztjaim.
A retro mint olyan elég távol áll tőlem, így gondoltam, hogy mielőtt bármit készítek a Facebook live során, azért letesztelem magam, hogy képes vagyok-e rá. 🙂

Tehát a következő alkotásom egyfajta öröm scrappelés volt. Nem tartottam magam a tábla elemeihez, színeihez, csak a stílust, vagyis a retro életérzést szerettem volna magamba szippantani és átadni. Sokan megijedtetek ettől a kihívástól, de ha elkezdtek régi magazinokat keresgélni a neten, retro enteriőr fotókat nézegetni, akkor hamar abban a világban érzitek magatokat, amelyben még ez volt a divat.
A gyerekkori kedvenc filmem, a Tegnap és ma is ekkor játszódik. Rongyosra néztük a húgommal VHS-en. Pár hónapja sok-sok év után újranéztem és még mindig akkora rajongással tudtam beleképzelni magam az akkori tinik retro világába, mint gyerekként. Ha tehetitek, akkor a retro jegyében nézzétek meg ti is. Aranyos történet, egy kis társadalom kritika, híres színészek, jó zene és az elmaradhatatlan retro stílusjegyek tarkítják.

Visszatérve az alkotásomra, gyorsan leírom hogyan készült:

  1. Fehér alapkartonra a 13 arts vízfesték palettájn található színekből felvittem 4-et (sárga, borostyán, pink, türkiz), majd vizes spricnivel jól szétfújtam és megfolyattam.
  2.  Száradás előtt türkiz, sárga és rózsaszín szivárványporral megszórtam a papír közepét, majd hőlégfúvóval megszárítottam az egészet.
  3. Az AALL & Create 80-as számú hosszúkás bélyegzőjével rápecsételtem a háttérre több helyre. Ehhez türkiz VersaFine tintát használtam.
  4. Az AALL & Create 16-os és a 13 arts Woodgrain nevű stenciljeivel modell paszta segítségével adtam egy kis struktúrát a háttérnek.
  5. Ekkor még 12″-es oldalt terveztem, viszont rájöttem, hogy a háttér színvilága annyire messze áll tőlem, hogy kizárt, hogy fotót teszek rá, így szépen széttépkedtem, szétszabdaltam és art journal oldalpárt csináltam belőle.
  6. Ezt követően kerestem egy szimpatikus régi fürdőruha hirdetést a neten, amelynek színvilága passzol a háttérhez és kinyomtattam. (Tudom, nem saját fotó, de art journal oldalnál szoktunk kivételt tenni. ;))
  7. Díszítésként a Scrapiniec Water plants macskafarok chipboard kollekció bambusznádjait használtam, valamint a 7 Dots Studio Lost & Found szómatricáit.

Íme a végeredmény

Részletfotók

Köszi, hogy itt jártál és olvastál! 🙂
Tarts velem az élő bejelentkezésen is! 🙂

Érdekel a mixed media?
Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,443KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink