18.8 C
New York
szombat, május 28, 2022

Mostan színes tintákról álmodom

Sziasztok!

Hihetetlen, mennyi alkotást osztottatok meg velünk a Scrapkörben ebben a hónapban! Annyira jó látni az örömalkotásokat, a Scraptivity és a Titkos tanok kihívásokra készült gyönyörűségeket! Azt hiszem elmondhatom, hogy ennyi csoda láttán könnyű szárnyra kapni, inspirálódni, és persze alkotni is!

A mostani layoutom egy kicsit talán a “gombhoz kabátot” esete. Egy jó ideje rakosgatom az asztalon a Mintay Nightfall készletet, rengeteg ötlet is van/volt vele, de mindig “közbejött” valami más. Tudjátok, én úgy szeretek nekiülni valaminek, ha érzem azt a bizonyos lendületet, ha megvan az a “flow”… Na, mostanra meg is lett, és tényleg szinte csak az utolsó pillanatban lett fotóm az oldalra, addig csak hagytam, hogy az érzések vezessék a kezemet, úgy pakolásztam rá. De szerintem a fotó nagyon is illik oda, sőt, vele lett kerek, egész a sztori 🙂; kisebbik fiam színes álmaiba csöppentünk. 

Nem szokásom ilyen kifinomult, nőies stílusban alkotni, de úgy látszik, a mostani holdállás ezt hozta ki belőlem 😅 Apropó, hold… Az utóbbi időben (a kor előrehaladtával?? 😮) egyre jobban megérzem a holdciklusok változását, és valamiért a hold, mint motívum is izgatja a fantáziámat. Talán ezért választottam alapnak a készletből ezt a holdas papírt.. Tudom, mindegyiken megjelenik a hold, de itt a lila háttérből szinte világít ránk. 

Szóval fogtam a készletet, a kivágóívet és a kész kivágatokat, és elkezdtem pakolászni őket egymásra. Aztán előkerült a maradékos doboz is, innen szürke AB Studio maradványokat használtam (sajnos már nem tudom, melyik papírok voltak ezek, tényleg csak dirib-darabkák). A széleket kicsit megbolondítottam az egyik Bordures de reliure vágókéssel. Kicsit tompítani akartam a sok lilát, ezért pausz papírra virágokat és Lavinia tündér-gömbjeit bélyegeztem. Fehér domborítóport használtam a lenyomatokra, így igazán légiesek lettek. Szintén fehér alapkartonból kivágatokat készítettem a sizzixemmel, és fehér tintával bélyegeztem néhány helyre. 

Kivágtam két karikát is, ezek alá átlátszó AB Studio fóliát tettem. Az egyik a fotó bal alsó sarkába ragasztottam, a másik a layout jobb alsó felén található a villanykörte alatt. Felpakoltam a készletből a virágokat is, alájuk szizál került.  Még jó pár éve vettem Nuvo konfettiket, hogy majd jók lesznek valamire.. Most bevillant, hogy az egyik tégelyben mintha pillangók lennének 🙂 És tényleg, azok vannak benne, ráadásul lila-türkiz színben pompáznak 😍 A fotómra muszáj volt tenni belőlük! Meg akkor már a virágok köré is, ugyebár… 

A layoutot körben átsimogattam egy kicsit arany színű waxszal, utoljára pedig néhány flittert is ragasztottam rá. 

Nekem ez most igazi örömscrap lett, remélem nektek is tetszik! Most, hogy így nézegetem, valahogy beugrott Kosztolányi verse is, engedjétek meg, hogy ezzel zárjam soraimat:

Mostan színes tintákról álmodom

Legszebb a sárga. Sok-sok levelet

e tintával írnék egy kisleánynak,

egy kisleánynak, akit szeretek.

Krikszkrakszokat, japán betűket írnék

s egy kacskaringós, kedves madarat.

És akarok még sok másszínű tintát,

bronzot, ezüstöt, zöldet, aranyat,

és kellene még sok száz és ezer

és kellene még aztán millió:

tréfás-lila, bor-színű, néma-szürke,

szemérmetes, szerelmes, rikító,

és kellene szomorú-viola

és téglabarna és kék is, de halvány,

akár a színes kapuablak árnya

augusztusi délkor a kapualján.

És akarok még égő-pirosat,

vérszínűt, mint a mérges alkonyat

és akkor írnék, mindig-mindig írnék,

kékkel húgomnak, anyámnak arannyal.

arany-imát írnék az én anyámnak,

arany-tüzet, arany-szót, mint a hajnal.

És el nem unnám, egyre-egyre írnék

egy vén toronyba, szünes-szüntelen.

Oly boldog lennék, Istenem, de boldog.

Kiszínezném vele az életem.

Kíváncsi vagy, miket használtam?

Érdekel a mixed media? Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!

Előző cikkTitkos tanok……
Következő cikkEgy bézs klasszikus

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,333KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink