22.2 C
New York
szombat, május 28, 2022

Merci én ezzel mondom el :)

Nem mondok nagy újdonságot azzal, hogy sokszor hasznosítom újra én is, mint a legtöbb scrapper, az otthon fellelhető dobozokat. A “pizzás” dobozok tökéletesek rétegzéshez, album borítónak, shadow box-hoz. A tésztás, csokis, corn flakes-es dobozok albumokhoz kiválóak. Nem kell messzire mennünk, sok hazai csodálatos alkotó is hozott már rá inspirációkat: Eszter, Milkás dobozzal varázsolt el bennünket; Gigi mini albumot készített egy tábla csoki dobozából és még sok-sok ötlet érkezett már rájuk.

Nekem a választásom, azért is esett már nagyon régen erre a csokoládéra, mert Anya nagyon szereti és én meg nem tudom kiverni a fejemből a reklám szlogenjét: Merci én ezzel mondom el! Merci, hogy vagy nekem! 🙂 Bár dolgoztam már korábban Raffaelo-s dobozzal is, ahol nem elhanyagolható szempont, hogy a tartalmat először ki kell üríteni 🙂

Mindenképpen mixed médiás alkotást szerettem volna, de nem akartam túlcifrázni, mert Anya inkább az egyszerűbb diszítéseket kedveli. Korábban a születésnapjára készített album például teljesen betalált.

Szeretem megrafinálni a dolgokat. Szeretek egy kicsit a felszín mögé nézni és valami csavart az alkotásba belevinni. Itt az ötlet az volt, hogy ugyan egy albumról van szó, de egyben az asztalára állítható kép/dekoráció is legyen.

Tudatosan hagytam meg a Merci márka feliratot, mert azt hagytam a címnek. Fehér gessoval alapoztam és igyekeztem a felesleges feliratokat eltüntetni.

Egy rétegzett front oldal készült kivágatokkal, matricákkal,gipsz pillangókkal, tüllel, chipboarddal és mica pehellyel.

Eredetileg csak az unokáit akartam belerakni, de volt egy tavalyról megmaradt fotó rólunk a Bátyámmal, amit szintén erre a projektre szántam anno.

Így már meg is volt a helye. A hátoldalon hasonlóan építettem a rétegeket. Itt csendben jegyzem meg, hogy szívem csücsökje lett 🙂

A belső oldalakat egyáltalán nem akartam diszíteni. Hagytam, hogy a fantasztikus papírkészlet mintái domináljanak a fotó mellett.

Természetesen Bogi is bekerült már az albumba 🙂 A plusz fotóknak egy kis zsebet készítettem, ahova még gyűjtheti a további kedvenc képeket majd.

Felhasznált alapanyagok:

Nagyon boldog Anyák Napját kívánok mindenkinek!

“Te adtál nekem életet, és ami még fontosabb, leckéket arra, hogyan kell élni. Te vagy minden jónak a forrása, amit elértem életem során. Mami, köszönetet mondok mindazért, ami vagy és ami én vagyok.”

David L. Weatherford

 

Érdekel a mixed media?
Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,337KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink