Nem csak nagy mák rajongó vagyok, de a diót is nagyon szeretem. Nem is beszélve arról, hogy nagyon egészséges.
Milyen értékes anyagokat tartalmaz?
- telítetlen zsírsavakat
- fehérjét
- ásványi anyagokat (Mg, K, Ca)
- vitaminokat (E-, B-vitamin)
A korábban elkészített almás-mákos süti receptemet diós verzióban is megcsináltam. Annak ajánlom alternatívaként, aki esetleg nem szereti a mákot.
Picit módosítottam a hozzávalók arányán, ugyanis a dió jóval több zsírt tartalmaz mint a mák, így 100 g helyett csak 75 g került a süteménybe. Ugyan jó zsírokat tartalmaz, melyek kedvezőek a szervezet számára, de mivel én megszabott makrotápanyag (fehérje, zsír, szénhidrát) arányok szerint táplálkozom, így nem akartam, hogy a süteményem túl sok zsírt tartalmazzon.
A pudingos diós-almás sütemény tápanyagtartalma
(1 nagy szelet, azaz 200 g esetén)
- Kcal: 224
- Szénhidrát: 18 g
- Fehérje: 7,2 g
- Zsír: 12 g