22.3 C
New York
péntek, augusztus 19, 2022

Majdnem Barbie

Sziasztok!

Tudom, sokatoknak nem a szíve csücske ez a hónap – már ami a Sugallatok Matiné témáját illeti. Őszinte leszek, az Annabelle-típusú jump scare filmekért én sem annyira rajongok, az viszont kétségtelen, hogy ennek az „univerzumnak” van egy sajátos, már-már szerethető hangulata. Ez a szimpatizálás nálam abból adódik valószínűleg, hogy a történeteknek kézzel fogható háttere van. Mindegyik film a Warren-házaspárhoz köthető, akik valós személyek, paranormális kutatók és démonológusok voltak, és az ő elbeszéléseik alapján írták a forgatókönyveket. A feleség, Lorraine haláláig pedig, látogatható volt az a múzeum, ahová a összegyűjtötték az Annabelle-hez hasonló, „megszállott” tárgyakat is (érdekes abba is belegondolni, hogy mi lesz ezeknek a tárgyaknak a sorsa…)

Szóval, így elsőre elkészítettem én is a saját démoni babámat (illetve csak a fejét), és bezártam egy vitrinbe – biztos, ami biztos… (A baj csak az, hogy a fotózáshoz ki kellett nyitnom, mert különben nem tudtam volna megmutatni nektek, de eddig még jól viselkedik.)

Szerencsére nálunk minden hónapban van bolhapiac. Itt szoktam mindenféle lomot összeszedni, így könnyű dolgom volt most is, mert (természetesen) van itthon műanyag baba. Már csak szét kellett szedni, mivel akkora méretű nem volt, amelyik egészben belefért volna az üvegdobozba.

A babafejet lealapoztam két rétegben, majd a kék és a Jade Impastoból kikevertem egy kissé harsányabb világoskék színt. A szemek hangsúlyozásához először a szemek körüli területet száraz ecset technikával világosítottam. Ehhez Finnabair ezüst színű mica port és 13 @rts folyékony akrilt használtam. Ez a réteg sokkal szebben kiadta a rákerülő fekete és zöld festéket és waxot, szerintem egész ijesztő hatást tudtam elérni vele. A szemeket piros akrilfesték és Lindy’s Magicals por keverékével festettem át.

A koronához egy vastagabb karton csíkra ragasztottam fel a Dusty Attic csipiket, majd sörkartonból kivágtam a korona felső részét. Erre kerültek a műgyantával kiöntött csontok és a koponya. A festékeket megint több rétegben vittem fel, a waxokkal váltogatva.

Azért, hogy több lom jelenjen meg a babámon, a korona tetejére régi tollhegyeket ragasztottam, illetve egy darab csirkeháló is került az arcára.

Remélem, tudtam egy kicsit segíteni a kihívásban!

(Bátrabbaknak mondom, hogy a sztori következő része most megy a moziban!)

Jó alkotást!

Andi

Kíváncsi vagy, miket használtam?

Érdekel a mixed media? Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!

Előző cikkNyári albumka
Következő cikkHétindító

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,442KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink