18.8 C
New York
szombat, május 28, 2022

Magic Is Everywhere (és a komplementer színek)

E havi kihívásunk moodboard-ja csodás példa a komplementer színek használatának harmóniájára.

A szóban forgó moodboard:

1-moodboard-szilvi

Kis színtan következik (mindenki fogja be a fülét 😀 )… Mik is azok a komplementer színek? “Ha két festékszín keverékéből semleges szürkésfekete jön létre, akkor komplementer színpárokról beszélünk: a két szín komplementere egymásnak. Fizikai értelemben akkor komplementer két színes fény, ha keveredésükből fehér fény jön létre. A komplementerek egymás ellentétesei, ugyanakkor követelik a másik létét. Egymás mellett a legnagyobb világító erejűek, összekeverve pedig szürkévé semlegesítik egymást, akárcsak a tűz és a víz. Egy színnek mindig csak egy szín lehet a komplementere.” (Forrás)

szinek-5-kep

Színkörben a komplementer színek mindig átlósan egymással szemben helyezkednek el. A képen jól látszik, hogy a lilákhoz, kékes-lilákhoz a sárgák, narancsok tartoznak.

Nos eddig az elmélet (ebben a hónapban is tanultunk valamit 🙂 ), most következzen az oldal. Most egy artjournal/mixed media oldallal jöttem. A Journal book-om első oldaláról nagyon hiányzott egy oldal magamról, amivel indítani lehet magát a könyvet, és ami tükröz engem (vagy legalábbis egy részem 🙂 )… Adva volt egy fekete-fehér fotóm, ami inkább kicsit kékes lilás, a nyomtatásnak köszönhetően. Egy másik projekthez printeltem, de a színe miatt végül nem használtam fel. A lilát régóta szeretem, ahogyan az aranyat és a narancsot is… Mutatom mi lett belőle:

img_4175-a

img_4195-a

img_4182-a

img_4185-a img_4187-a img_4201-a img_4202-a

Felhasználtam: 3 féle gyöngyház misztet (Arany, Narancs, Viola) a színezésre, Matt Ayeeda Gel Medium-ot az újságpapírcsíkok felragasztására és stencilezésre, Ayeeda fehér Gesso-t alapozásra, Scrapiniec ecsetvonásos chipboard keretek, Ayeeda Mikrogyöngy Borostyán, Ayeeda Mica pehely Viola, 13@arts Greetings stencil, Out Of The Blue matrica fekete…

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,333KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink