21 C
New York
péntek, augusztus 19, 2022

Lift me Up! – Maradjatok otthon!

Vettem a bátorságot és Bea rámáját lifteltem.

Vannak elérhető módjai annak, hogy az ember a mesterektől tanulhasson: offline és online workshoppok; álmatlan éjszakák, amikor felriadok és kapom elő a telefont, hogy hova is rakta be azt a virágot a múltkor és pontosan mi alá került az a domborított chipboard, amit előtte lefestett… és hosszas próbálkozások, mikor próbáljuk elsajátítani a technikát.

Van az a pont, ahol az ember emelt fővel belátja, hogy nem tud olyan légiesen könnyed és harmonikus oldalt/alkotást kicsikarni magából, ha fene fenét eszik, akkor sem és büszkén mutogatja, hogy igen, lifteltem őt, bár nem hasonlít , de igenis , ez annak a műnek az adaptációja 🙂

Így jártam most ismét én és fogadtam meg szentül, hogy nincs az a vírus, földrengés vagy piros hó, ami engem megakadályozna abban, hogy részt vegyek Mucsi Bea következő kuckós workshopján.

… Azon a bátor délutánon nekikezdtem. Biztos voltam benne, hogy annyira elszánt vagyok, hogy most menni fog a lekövetés. Előkaptam a rámát és már itt szerintem nem úgy fogtam a kezemben, mint ő és más lehetett a kávémban is, mert ez volt az utolsó pillanat, ahol még egyeztek a részletek 🙂

Viccet félre téve, megvizsgáltam az alkotását. Találgattam vajon mik lehettek a lépések. Néztem a fókusz pontot. Elemezgettem a díszítő elemeket.

Szeretek játszani az elrendezéssel, most is megfordítottam és a bal felső sarokba tettem a díszítést. A Mintay készlet maradék papírjaiból igyekeztem minél többet felhasználni és a maradékot pedig ATC kártyák gyártásánál hasznosítom majd újra.

A papír beragasztása után fehér gessoval és szivaccsal pacsmagoltam körbe a szélét. A vízfestékkel játszottam, míg el nem értem a kívánt hatást. Mivel nem alapoztam le a papírt, fantasztikus hatások lettek, ahogy magába szívta a festéket, aaah szeretem 🙂

Felvittem a repesztő pasztát és ismét jött a barna és a türkiz 🙂

A chipboard darabokat előbb megfestettem majd hődomborítottam.

A rétegzéshez, hogy izgalmasabb és szellősebb legyen különböző anyagokat használtam: gyurma díszek, papír kivágatok, papír virágok… régi karton darabok és könyvlap is került a rétegek közé.

A bogyó és a kis csavarintott drót biztos lesi pontnak tűnt 🙂

Azt is Beától tanultuk a Decemberi albuma készítésénél, hogy a stencilezett pasztába beleszórjuk a domborport és valami álom hatásokat lehet így elérni.

Felhasznált termékek:

This image has an empty alt attribute; its file name is 3176-10-300x300.jpg



Érdekel a mixed media?
Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!

This image has an empty alt attribute; its file name is mixed_media_scrapkor_szogletes.jpg
Előző cikkLift me up! – Marta Lapkowska
Következő cikkRemény…

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,442KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink